Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lépjek túl a dolgon?

Hogyan lépjek túl a dolgon?

Figyelt kérdés

2 éve született az első gyerekem. Kiírt dátum előtt egy hónappal nővérem fogta magát és párjával ki mentek külföldre. Kisfiamat 4 hónaposan látták először.

Nővérem párja egyébként férjem testvére is egyben.

Eleinte zavart, hogy nem tudtak várni még egy hónapot. Az egész terhességem ideje alatt nővérem tartotta bennem a lelket mert nem voltam a legjobb passzban.

Tavaly nyáron volt egy olyan telefon beszélgetésünk, amikor ez fel jött témának és el mondtam neki mennyire bánt hogy nem volt itt velem mert nekem fontos lett volna ha részt tud venni a dologban.

Erre azzal támadott, hogy én csak magamra gondolok és bűntudatot akarok kelteni benne, mikor neki is ugyanolyan rossz hogy nem volt itt.

Lehet, hogy igaza van. De nem volt semmi kötelezettségük amiért akkor kellett ki menniük. Mégse értem hogy miért én jövök ki rosszul a dologból.

Nem tudom azt mondani a gyereknek hogy szülessen egy hónappal előbb..

Bennem ez azóta is egy törés, bánt, de próbálok túl lépni rajta. Beszélni vele erről nem lehet ha szóba kerül én vagyok a hibás..

Hogyan tudnék könnyíteni a dolgon, hogy ne érezzem rosszul magam emiatt?

2020. okt. 7. 23:33
1 2
 1/20 anonim válasza:
93%
Ennél nagyobb problémád sose legyen.
2020. okt. 7. 23:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van. Te gondolod túl a dolgot, nem tudom miért mentek ki külföldre, de biztos jó okuk volt rá. Most azért én sem fújnék le egy ilyen tervet, csak mert a testvérem rám akarja erőszakolni, hogy itt legyek. Mindenkinek vannak saját dolgai, saját élete.
2020. okt. 7. 23:52
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Azt nem tudom, hogy hogyan tudnál rajta túllépni, de tesodeknak van igaza. Attól, mert te szülsz, nekik ugyanúgy kell élniük az életüket. Nem a tesónak kell ilyenkor melletted lennie, hanem a ferjednek.
2020. okt. 7. 23:55
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Felnőtt emberek vagytok. Miért kellene a te gyerekedhez vagy egyáltalán hozzád igazítani az életüket? Neki van igaza
2020. okt. 7. 23:59
 5/20 hazzard válasza:
100%

Szia. Nem várhatod el, hogy a kedvedben járjanak.

Elhiszem, hogy szarul esik, de ezt el kell fogadni.

Ilyen az élet, nem minden mehet úgy, ahogy te akarod.

2020. okt. 8. 00:05
 6/20 anonim ***** válasza:
94%
Már ne is haragudj kedves kérdező, de azért, mert szültél egy gyereket, még nem körülötted forog a világ. Én is külföldre költöztem, és ha a testvérem terhes lett volna, akkor is kiköltözöm, mert az a testvérem élete, ez meg az enyém. Szóval nincs igazad.
2020. okt. 8. 00:13
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Minden eddigi hozzaszolonak igaza van, en csak ismetelni tudom: nincs igazad.

Es igenis, hogy volt egyfajta kotelezettseguk, pl. talaltak jo munkat, es ott nem lehet mondani, hogy bocs, de majd csak ket honap mulva kezdek, mert a testverem szulni fog.

Amugy meg, szerintem elegge energiavampir lehetsz, ha mar a terhesseged alatt sem voltal kepes nagykislany modjara egyedul megoldani a problemaidat.

2020. okt. 8. 01:02
 8/20 Savlekotő ***** válasza:
72%
Ha így folytatod a közeledbe senki se marad meg, és a gyerek apja is más nőhöz fut,idegesítő lehetsz,te vagy a típus aki a közösségi médiát is beteríti az épp büfizett a babuci fotókkal.. A terhesség a te dolgod attól még másnak lehet saját élete amit élne nem kell alkalmazkodni a hercegnőhöz,szállj le a földre ne az élet rántson le.. Ha meg másoktól függsz érzelmileg ennyire instabil vagy hogy egy semmiséget nem bírsz elengedni,mindent másoktól vársz ne szaporodj,lehet bunkónak nevezni,de egyre több ilyen h p szül akiknek utána a gyerekeit lehet istápolni rendbe tenni mer a kedves szüleik maguk is elkapatott gyerek szinten vannak..
2020. okt. 8. 01:39
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valószínűleg nagyon rosszul fogalmaztam meg akkor.

Nem nekem kell hogy igazam legyen.

Meg értem hogy ki mentek, jött egy lehetőség teljesen normális.

A lényeg hogy, neki is rossz nekem is. De mintha én tehetnék róla hogy rosszkor született gyerek és le maradt a dolgokról.

Szerencsére nem posztolo képet a gyerekről sehova :D

Azért kellett a lelki támogatás mert nagyon sokan rosszul reagáltál le a hogy jön a gyerek..ennek is meg volt az ok persze.

Itt az egészben ha nem a szülést vesszük is bármi problémám van, azt én nem mondhatom. Igazából problémám se lehet, mert másnak mindig rosszabb.

2020. okt. 8. 05:16
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Félre ne értsd, de nem azért vagy "rossz", mert akkor született a gyereked, és lemaradt róla. A probléma az, hogy tudod, hogy rossz neki, de még így is felhánytorgatod, hogy nem volt itt.

Szerintem engedd el ezt a dolgot, változtatni úgysem lehet rajta.

2020. okt. 8. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!