Szüleink anyagilag kompenzálják a bátyámat ha én többet keresek a munkahelyemen! Mi ütött beléjük?
Bátyám befőtt típus, jól elvan. Ugyanott melózik 10 éve. Nekem nem nagyon mentek a dolgaim, évekig én voltam a lesajnált, csóró tesó amíg rá nem találtam a java programozásra. Az első valódi állásomban is annyit kerestem mint a bátyám, de most váltottam pár hónapja és már 150 ezer nettóval keresek nála többet. Soha nem is hozam ezt fel, szüleink tudnak róla mennyit keresek. Ennek kapcsán tudtam meg, hogy a bátyámnak odaadják kp amennyivel én jobban keresek nála. A válasz az rá, hogy míg a bátyám 10 éve keményen melózik, addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval és kompenzálni kell a testvéremet mert úgy az igazságos!
Normálisak? Hallottatok már ilyet?
Szia!
Sajnálom, hogy a te munkádat ennyire értékelik!
Semmi okuk pénzelni a testvéredet, mert mindenkinek megvan a lehetőség! Vagy annyira bénának tartják a másik gyereküket...? De az sem indok ennyire nagy kivételezéshez, mert ez az.
De ha úgy lenne nem segíteném őket ki anyagilag később.
Egyébként arra kíváncsi vagyok még, hogy a testvéred mit mond minderre? Mert én beszéltem volna vele is, hogy mi erről a véleménye. Elfogadja? Nem érzi úgy, hogy esetleg teher a szüleinek? (Nyilván nem annyira, de ő ezt nem érzi e annak).
Én amikor nekem kevesebb ajándék pénzt adtak, egy ideig nem szóltam. Egy idő után azért reklamáltam, mert az volt az indok hogy azért mert tesóm messze lakik (egyetemre járt, én nem mentem egyetemre, csak okj-ra). Én meg otthon vagyok. Rosszul esett, mert én úgyis csak otthon lakok.... Holott ugyan úgy, sőt több lett rá költve összességében. Miután elköltöztem messzebbre én is, akkor sem kaptam többet mert úgyis dolgozok, akkor meg minek... Szóval én sosem kaptam többet. Nem azért a pár ezer Ft-ért, hanem úgy éreztem én kevesebb vagyok, bénább vagyok mert nem mentem egyetemre...
Tudod mit? Ne mondj semmit nekik az anyagi helyzetedről. Semmiről. Te pedig légy büszke magadra, hogy te önerőből jutsz oda ahová! Hidd el nagyobb büszkeség, mint kapni a semmiért alamizsnának, mert "béna vagy"... Ez legyen a vigaszod, amiért a szülők sajnos igazságtalanok vagy mert annyira gáznak érzik a másik gyerekük "sikertelenségét".
Nem nyerő a kivetelezes, de amelyik gyerekuk nem olyan talpraesett azt szokták támogatni ha tudjak ez van. persze diszkrétebben, biztos nem volt a tervben hogy megtud.
biztos szeretnék ha már családot alapitana
vagy valami ,drágaa az albi vagy ilyesmi, mondhatnak hogy csak kölcsön de mindegy van aki nem bír hazudni. Lehet ő egyből kirepült és dolgozott, te meg nem igyekeztel munkába állni és tovább eltartottak fizettek a sulit vagy bármit és úgy gondolják hogy most egalban vagytok
Van ket tehetős nyugdijhatar kornyeki felnott, akinek mindket gyereke semmire sem vitte.. Aztan a fiatalabbik hirtelen java programozo lett es a nyugdijas szulok 150kt adnak az idosebbnek mert nincs normalis jol fizeto munkaja..
Hiheto mese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!