Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szüleink anyagilag kompenzáljá...

Szüleink anyagilag kompenzálják a bátyámat ha én többet keresek a munkahelyemen! Mi ütött beléjük?

Figyelt kérdés

Bátyám befőtt típus, jól elvan. Ugyanott melózik 10 éve. Nekem nem nagyon mentek a dolgaim, évekig én voltam a lesajnált, csóró tesó amíg rá nem találtam a java programozásra. Az első valódi állásomban is annyit kerestem mint a bátyám, de most váltottam pár hónapja és már 150 ezer nettóval keresek nála többet. Soha nem is hozam ezt fel, szüleink tudnak róla mennyit keresek. Ennek kapcsán tudtam meg, hogy a bátyámnak odaadják kp amennyivel én jobban keresek nála. A válasz az rá, hogy míg a bátyám 10 éve keményen melózik, addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval és kompenzálni kell a testvéremet mert úgy az igazságos!

Normálisak? Hallottatok már ilyet?

2020. szept. 16. 23:32
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
30%
Igen. Anyumek is ezt csináltak anno az én öcsémmel. Mi autót vettünk, anyuék segítettek hogy ők is vehessenek, stb. Stb. De én ennek inkább örültem, mert szeretem az ocsemet, és örültem neki ha ő is örül. És ha ilyen jól állnak a szüleid, hogy havi 150 ezret adnak a bátyádnak, hát akkor adják. Vagy úgy érzed hogy ez a te örökségedbol hiányzik majd?
2020. szept. 16. 23:41
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Nem normálisak, mondd meg, hogy válság van, 300-al kevesebb a nettód jövő hónaptól.
2020. szept. 16. 23:42
 3/24 anonim ***** válasza:
94%

" addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval "

Nem a segítséggel van baj, hanem az ostoba érveikkel.

Szüleid elég szegényesen gondolkodnak.

A "kattintgatós melóhoz", hogy sikeres legyél és jól, legalábbis jobban keress, az eszed kell és a tehetséged. El sem tudják képzelni, hogy

mennyi munka, hogy milyen idegölő, fárasztó, ráadásul a sok ülés, kevés mozgás miatt egészségtelen foglalkozás.

A szülők általában a gyámoltalanabbat, a sikertelenebbet szokták segíteni.

Az egyik tehetségesebb, talpraesettebb, neki nincs rá szüksége, hogy külön gyámolítsák. Ha rá gondonak, nyugodtabbak. Örülnének, ha a másiknak

a sorsa is hasonló lenne, de hát nem úgy néz ki.

A másik, lehet, ügyetlenebb, de az is lehet, hogy lusta, akkor is segítik.

Ne sajnáld, ez ősi szülői ösztön.

Magyarázd meg nekik, hogy amit te dolgozol, nagyon komoly szellemi,

alkotó munka.

2020. szept. 16. 23:44
 4/24 anonim ***** válasza:
63%
Elhiszem hogy ez érzékenyen éribt és igazságtalanságként éled meg, de a helyzet sajnos az, hogy semmi közöd hozzá, mit csinálnak a szüleid a pénzükkel. Nekem is rosszul esne, de ez van, ne engedd hogy ez a bátyád és közéd álljon.
2020. szept. 16. 23:45
 5/24 anonim ***** válasza:
8%
A tékozló fiú peldabeszéde jutott eszembe a Bibliából, csak ott asszem az öccs volt a lókötő. [link]
2020. szept. 17. 00:22
 6/24 anonim ***** válasza:
87%
ne sajnáld, nem a te problémád, hogy a bátyád megakadt egy kisgyerek szintjén, akinek anyuci-apuci zsebpénze az egyetlen értelmezhető pénzforrása. majd neked lesz párod, családod, meg minden, tesód meg megmarad anyuci pici fiának, mert egyedül gondolom a pulcsiját se képes felvenni
2020. szept. 17. 00:27
 7/24 Savlekotő ***** válasza:
98%
A testvér viszályok mögött mindig a szülő áll hiába hárítanak utólag mindenkire,ezekkel a játszmákkal alapoznak a későbbi testvér utálkozáshoz,háborúhoz irigységhez..
2020. szept. 17. 00:41
 8/24 anonim ***** válasza:
98%
Jó hát hirdesd be, hogy a fizudat 2.000.000-ra emelték. Aztán nézzük, bedobják-e, vagy tartják a tétet.
2020. szept. 17. 00:49
 9/24 anonim ***** válasza:
99%

Feltételezem, hogy amikor te voltál a rosszabb kereső a testvérek között, akkor nem kaptál ugyanilyen tutujgató kompenzálást, "ne érezd magad sikertelennek" alapon.

Mint ahogy feltételezem azt is, hogy a keresetkülönbség ellenére önállóan nem lennének a normális létét bekorlátozó anyagi nehézségei a tesódnak - mert akkor természetes, hogy segítenek.

Jogos a frusztrációd, ha nem is tudsz vele mit kezdeni. Te keményen megdolgozol a teljesítményedért, neki meg az ölébe dobálják, hogy ne legyen kisebbrendűségi érzete, miközben semmit se tesz érte. Ennyi erővel neked is járhatna zsebpénz.

2020. szept. 17. 01:08
 10/24 anonim ***** válasza:
94%
Minek egy felnőtt, dolgozó embernek havonta adni 150 ezer forintot, ha nem szorul rá? Uramatyám :D
2020. szept. 17. 01:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!