Szüleink anyagilag kompenzálják a bátyámat ha én többet keresek a munkahelyemen! Mi ütött beléjük?
Bátyám befőtt típus, jól elvan. Ugyanott melózik 10 éve. Nekem nem nagyon mentek a dolgaim, évekig én voltam a lesajnált, csóró tesó amíg rá nem találtam a java programozásra. Az első valódi állásomban is annyit kerestem mint a bátyám, de most váltottam pár hónapja és már 150 ezer nettóval keresek nála többet. Soha nem is hozam ezt fel, szüleink tudnak róla mennyit keresek. Ennek kapcsán tudtam meg, hogy a bátyámnak odaadják kp amennyivel én jobban keresek nála. A válasz az rá, hogy míg a bátyám 10 éve keményen melózik, addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval és kompenzálni kell a testvéremet mert úgy az igazságos!
Normálisak? Hallottatok már ilyet?
" addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval "
Nem a segítséggel van baj, hanem az ostoba érveikkel.
Szüleid elég szegényesen gondolkodnak.
A "kattintgatós melóhoz", hogy sikeres legyél és jól, legalábbis jobban keress, az eszed kell és a tehetséged. El sem tudják képzelni, hogy
mennyi munka, hogy milyen idegölő, fárasztó, ráadásul a sok ülés, kevés mozgás miatt egészségtelen foglalkozás.
A szülők általában a gyámoltalanabbat, a sikertelenebbet szokták segíteni.
Az egyik tehetségesebb, talpraesettebb, neki nincs rá szüksége, hogy külön gyámolítsák. Ha rá gondonak, nyugodtabbak. Örülnének, ha a másiknak
a sorsa is hasonló lenne, de hát nem úgy néz ki.
A másik, lehet, ügyetlenebb, de az is lehet, hogy lusta, akkor is segítik.
Ne sajnáld, ez ősi szülői ösztön.
Magyarázd meg nekik, hogy amit te dolgozol, nagyon komoly szellemi,
alkotó munka.
Feltételezem, hogy amikor te voltál a rosszabb kereső a testvérek között, akkor nem kaptál ugyanilyen tutujgató kompenzálást, "ne érezd magad sikertelennek" alapon.
Mint ahogy feltételezem azt is, hogy a keresetkülönbség ellenére önállóan nem lennének a normális létét bekorlátozó anyagi nehézségei a tesódnak - mert akkor természetes, hogy segítenek.
Jogos a frusztrációd, ha nem is tudsz vele mit kezdeni. Te keményen megdolgozol a teljesítményedért, neki meg az ölébe dobálják, hogy ne legyen kisebbrendűségi érzete, miközben semmit se tesz érte. Ennyi erővel neked is járhatna zsebpénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!