Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vagy miként mondjam el...

Hogy vagy miként mondjam el aynumnak hogy elbocsájtottak a munkahelyemről?

Figyelt kérdés
Nem félek elmondani,csak hogy tudnám úgy elmondani,hogy ne engem tekintsen hibásnak?

2020. szept. 14. 16:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
" Szia anya,ma sajnos elbocsájtottak a munkahelyemről,de gőz erővel keresek újat."
2020. szept. 14. 16:33
 2/15 Neurotech ***** válasza:
9%
Kösz jól vagyok. Hááát nemtom...
2020. szept. 14. 16:34
 3/15 anonim ***** válasza:
97%

Sokakkal ez történt mostanában, anyud helyében én inkább amiatt izgulnék, hogy találsz-e időben másikat - épp mivel sok az elbocsátás.

Sok helyen - íratlan szabályok, szemponzok alapján - azokat küldik el leghamarabb egy leépítéskor ha bérköltségen kell spórolni, akik legkevesebb ideje dolgoznak ott (nincs / kevesebb a végkielégítés), messzebb laknak (útiköltség), nem családfenntartók, nem védett korúak, piacképesebb a végzettsége, stb.

Sajnos van az úgy néha, hogy "mondani kell x db nevet"....

Sok sikert a kereséshez!

2020. szept. 14. 16:38
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Alapvetően te voltàl a hibàs? Vagy mindig mindenért te vagy a hibàs, mindegy hogy volt? A válasz értelmében ez sem mindegy...
2020. szept. 14. 16:49
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"hogy ne engem tekintsen hibásnak?"

Általában hibásnak szokott nézni?

2020. szept. 14. 16:52
 6/15 HaEv ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

Hány éves vagy, hogy erről be kell számolni otthon? Ezek szerint otthon laksz és hozzájárulsz a kiadásokhoz.

Manapság egyáltalán nem nehéz elveszíteni egy munkahelyet és találni se olyan egyszerű.

A lényeg, hogy tanulj belőle, bármi volt az elbocsátás oka. Nézz előre és keress egy másikat!

Ha a szüleid nem így állnak hozzá, annak az oka lehet az is, hogy gondok vannak veled a munkában és otthon is. Akkor érthető, hogy tartasz ettől. De ha nem, akkor miért lenne ez gond? Egy család vagytok, megoldjátok! Nem te vagy a fő kenyérkereső! (Remélem.)

Nem fognak téged tekinteni a hibásnak, ha elmondod, mi történt és nem te voltál a hibás. No para!

2020. szept. 14. 16:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha màr ez így merült fel kérdésként, akkor vagy a kérdező volt a hibás vagy az anyja szemében akkor is ő a hibás, ha amúgy nem. Egyik esetben sem tudsz megfelelő választ adni az a baj, mert nem ez a fő probléma.
2020. szept. 14. 17:01
 8/15 anonim ***** válasza:
93%

Akik a rendszerváltás idején már dolgoztak, ők sokszor még ott tartanak, hogy ha valakit elbocsátanak, az valami óriásit hibázott és csak magának köszönheti a bajt. A mai 60+ generáció tagjai közül nem kevesen az első munkahelyükről mentek nyugdíjba - netán a '90-es évek felfordulása után szerzett második helyről.

Ha ő is ilyen típus, vagy alapvetően nehéz neki megfelelni és mindenért te vagy a hibás, akkor nagyjából mindegy, mit mondasz, úgyis rádhúzza a vizes lepedőt a történtektől függetlenül.

Ha ennél tájékozottabb, akkor lehet vele beszélni arról, ami volt. Mondjuk így:

"Anya, ma felmondtak nekem a mhelyemen, közös megegyezéssel (ez a fogalom még maradt...?), ekkor és ekkor dolgozom utoljára.

Eléggé rosszul érintett, nem számítottam rá, úgy tudtam, elégedettek a munkámmal - ez így is volt - de muszáj volt néhány embert elengedniük,így én mint (... legfiatalabb/kezdőbb/...) voltam az egyik.

Készítettem új önéletrajzot, szeretnék minél hamarabb újra elhelyezkedni, de lehet, hogy utánanézek, van - e valami olyan tanfolyam, amit álláskeresőknek hirdetnek és hasznos lehet számomra. Ha értesülsz ilyesmiről, szólj már légyszi nekem."

2020. szept. 14. 17:04
 9/15 anonim ***** válasza:
42%

Én így csinálnám! Besötétíteném a lakást, csak néhány gyertyát gyújtanék. Az asztalra készíteném a felmondó levelet, mellette két pezsgős pohárral és egy üveg előre behűtött Törley Exellence Pinot Noir Rosé. A laptopon benyomnám a Tankcsapdától a Nem kell semmi című számot természetesen végtelenre állítva.

Ezután nyugodtan leülnék és rágyújtanék egy Bolivar Royal Corona Tuba nevű kubai szivarra és amikor benyit az ajtón azt üvölteném: ANYUKÁM VÉGRE SZABAD VAGYOK!!!

2020. szept. 14. 17:10
 10/15 anonim ***** válasza:
36%

#9 Ha nem az anyád lennék, menten belédszeretnék 😂

Így csak büszke lennék rád: tudsz élni, fiam és stílusod is van 🤣🤣🤣

2020. szept. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!