Hogy vagy miként mondjam el aynumnak hogy elbocsájtottak a munkahelyemről?
Sokakkal ez történt mostanában, anyud helyében én inkább amiatt izgulnék, hogy találsz-e időben másikat - épp mivel sok az elbocsátás.
Sok helyen - íratlan szabályok, szemponzok alapján - azokat küldik el leghamarabb egy leépítéskor ha bérköltségen kell spórolni, akik legkevesebb ideje dolgoznak ott (nincs / kevesebb a végkielégítés), messzebb laknak (útiköltség), nem családfenntartók, nem védett korúak, piacképesebb a végzettsége, stb.
Sajnos van az úgy néha, hogy "mondani kell x db nevet"....
Sok sikert a kereséshez!
"hogy ne engem tekintsen hibásnak?"
Általában hibásnak szokott nézni?
Kedves Kérdező!
Hány éves vagy, hogy erről be kell számolni otthon? Ezek szerint otthon laksz és hozzájárulsz a kiadásokhoz.
Manapság egyáltalán nem nehéz elveszíteni egy munkahelyet és találni se olyan egyszerű.
A lényeg, hogy tanulj belőle, bármi volt az elbocsátás oka. Nézz előre és keress egy másikat!
Ha a szüleid nem így állnak hozzá, annak az oka lehet az is, hogy gondok vannak veled a munkában és otthon is. Akkor érthető, hogy tartasz ettől. De ha nem, akkor miért lenne ez gond? Egy család vagytok, megoldjátok! Nem te vagy a fő kenyérkereső! (Remélem.)
Nem fognak téged tekinteni a hibásnak, ha elmondod, mi történt és nem te voltál a hibás. No para!
Akik a rendszerváltás idején már dolgoztak, ők sokszor még ott tartanak, hogy ha valakit elbocsátanak, az valami óriásit hibázott és csak magának köszönheti a bajt. A mai 60+ generáció tagjai közül nem kevesen az első munkahelyükről mentek nyugdíjba - netán a '90-es évek felfordulása után szerzett második helyről.
Ha ő is ilyen típus, vagy alapvetően nehéz neki megfelelni és mindenért te vagy a hibás, akkor nagyjából mindegy, mit mondasz, úgyis rádhúzza a vizes lepedőt a történtektől függetlenül.
Ha ennél tájékozottabb, akkor lehet vele beszélni arról, ami volt. Mondjuk így:
"Anya, ma felmondtak nekem a mhelyemen, közös megegyezéssel (ez a fogalom még maradt...?), ekkor és ekkor dolgozom utoljára.
Eléggé rosszul érintett, nem számítottam rá, úgy tudtam, elégedettek a munkámmal - ez így is volt - de muszáj volt néhány embert elengedniük,így én mint (... legfiatalabb/kezdőbb/...) voltam az egyik.
Készítettem új önéletrajzot, szeretnék minél hamarabb újra elhelyezkedni, de lehet, hogy utánanézek, van - e valami olyan tanfolyam, amit álláskeresőknek hirdetnek és hasznos lehet számomra. Ha értesülsz ilyesmiről, szólj már légyszi nekem."
Én így csinálnám! Besötétíteném a lakást, csak néhány gyertyát gyújtanék. Az asztalra készíteném a felmondó levelet, mellette két pezsgős pohárral és egy üveg előre behűtött Törley Exellence Pinot Noir Rosé. A laptopon benyomnám a Tankcsapdától a Nem kell semmi című számot természetesen végtelenre állítva.
Ezután nyugodtan leülnék és rágyújtanék egy Bolivar Royal Corona Tuba nevű kubai szivarra és amikor benyit az ajtón azt üvölteném: ANYUKÁM VÉGRE SZABAD VAGYOK!!!
#9 Ha nem az anyád lennék, menten belédszeretnék 😂
Így csak büszke lennék rád: tudsz élni, fiam és stílusod is van 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!