Ha elbocsájtottak a munkahelyemről akkor a munkanélkülibe kell mennem? És mennyit kapok és meddig?
Nem "kell" menni, csak van rá lehetőség. Ha mész, akkor ott ülsz napi 20 órát a c****nyok között a folyosón, és kapsz annyi pénzt, hogy heti 1 kifli kijön belőle.
Ezen kívül együttműködési kötelezettség van, azaz ha ők azt mondják, hogy közmunka, vagy mész kerítést őrizni, akkor mész, vagy nincs még kiflipénz se.
Érdemes inkább saját erőből keresni.
Szerintem se menj, mert nem éri meg!
Régen 90 napig adtak egy kis pénzt, de közben bármikor berakhatnak alja közmunkára és ha nem fogadod el, akkor még azt sem kapod, valamint a tanfolyamjaik sem érnek xart sem és eleve is csak cigók kerülhetnek be, mint hátrányos helyzetűek, akik meg tesznek a dologra, nem is érdekli őket.
Érdemesebb saját magad új munkahelyet keresned, mert ott csak közmunkát kapsz, ha kapsz és nehéz abból kiugrani és még állásinterjúra sem tudsz mellette elmenni!
Szóval hagyd őket a fenébe!
Igen, így is jár álláskeresési járadék, ha előtte legalább 1 évet dolgoztál. 90 napig vehető igénybe és a fizetésed 60%-át kapod.
Közmunkát nem kötelező elfogadni, ha elutasítod, akkor is jár a járadék.
Azért ahhoz, hogy 300 ezer Ft-ot kapjon jó nagy fizetés kell. Itt ki tudod számolni, hogy mennyit kapnál:
Mindenképpen megéri regisztrálni, ha jogosult vagy rá, mert könnyebb úgy munkahelyet keresni, ha kapsz azért valami kis pénzt, no meg addig a TB-d is rendezve lesz. Ha meg a segély lejárta előtt találsz munkát a fennmaradó összeg 80%-át kifizetik egyben.
Amit adtál kalkulátor az vagy nem működik vagy én nem tudom, de azt írta, hogy sehogy sem kapok járulékot...
Munka kezdésem: 2014.08.31.
Vége:2019.11.03.
napi bér 1020ft.
havi fizum volt 123 000ft, de volt, hogy 103 000ft.
5 évet melóztam... nehogymár nem kapok semmit...
közös megeggyezés alapján nem dolgozok már ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!