Szüleink anyagilag kompenzálják a bátyámat ha én többet keresek a munkahelyemen! Mi ütött beléjük?
Bátyám befőtt típus, jól elvan. Ugyanott melózik 10 éve. Nekem nem nagyon mentek a dolgaim, évekig én voltam a lesajnált, csóró tesó amíg rá nem találtam a java programozásra. Az első valódi állásomban is annyit kerestem mint a bátyám, de most váltottam pár hónapja és már 150 ezer nettóval keresek nála többet. Soha nem is hozam ezt fel, szüleink tudnak róla mennyit keresek. Ennek kapcsán tudtam meg, hogy a bátyámnak odaadják kp amennyivel én jobban keresek nála. A válasz az rá, hogy míg a bátyám 10 éve keményen melózik, addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval és kompenzálni kell a testvéremet mert úgy az igazságos!
Normálisak? Hallottatok már ilyet?
"A válasz az rá, hogy míg a bátyám 10 éve keményen melózik, addig nekem csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval és kompenzálni kell a testvéremet mert úgy az igazságos"
Vagyis szerintük te igazságtalanul keresed meg azt a pénzt? Tartsatok haragtartónak de én megjegyezném az ilyet. Nem rendeznék jelenetet, fel se hoznám stb. de ha pl. nekik kell majd (mert garantálom hogy fog kelleni) valamennyi kölcsönbe (amire ha nem "kompenzálnák" a bátyádat akkor nem lenne szükségük) akkor néznének amikor azt mondom elköltöttem mindet. Kit érdekel ha jön a szentbeszéd hogy "még félre se tudsz rakni, bezzeg a bátyád", ezzel csak azt bizonyítanák hogy jól teszem ha nem adok nekik.
De ami igazán érdekel hogy honnan van egy ilyen világnézetű embernek ennyi pénze hogy havonta 150-et csak úgy oda tud adni másnak?
Ez érdekes dolog,ilyet még nem hallottam,általában a szülők nem tesznek különbséget a gyerekeik közt,vagy adok mindkettőnek egyformán vagy ha nem tehetem meg akkor egyiknek se.
Ilyen szülői magatartással csak egymás ellen fordulnak a testvérek.
És ha nyersz a lottón,akkor köteleznek a szülők,hogy add oda a felét a bátyádnak,persze ha nagyobb összeget nyer az ember akkor gondol a családjára úgy is.
Ez a rendszer mindenkinek rossz. Rossz neked, mert megbánt, rossz a szüleidnek, mert kevesebb pénzük lesz és hosszútávon rossz a bátyádnak, mert nincs motivációra arra, hogy váltson és később többet keressen.
Azért ez utóbbit jelezném a szülőknek, hogy tudják, hogy ők is benne lesznek, ha a bátyád nem lép előre.
"csak szerencsém volt a “kattintgatós” melóval""
Agyhalál. :D
Amúgy hány évesek vagytok?
Velem azt csinaltak hogy mikor otthon laktam es dolgoztam akkor kozben a tesom elkoltozott a parjahoz es alberletbe. Alig volt penzuk es a szuleim adtak nekik penzt hogy ki tudjak fizetni az alberletet, kajt vittek nekik, stb.
Nos, a szuleimet nem veti fel a penz ezert tolem kertek hogy adjak egy uj tuzhelyre, vagy mosogepre, nem tudom mar melyikre, a lenyeg hogy adtam de az a penz a tesomek zsebeben landolt, anyam meg megvette az ahitott haztartasi gepet aruhitelre...
Kozben nekem kellett beadnom a haztartasba es soha nem kaptam vissza penzt toluk.
Most hogy elkoltoztem igy kuldenek penzt szulinapra, karacsonyra 20-30at. Lassan egalben leszunk.
A tanacsom hogy ne aruld el hogy mennyit keresel.
En kulfoldon elek es itt a senki nem mondja el a masiknak mennyit keres, esetleg csaladtagok de nem lennek meglepodve ha meg idonkent ok se.
Vagy pedig mondj kevesebbet annal mint amennyit keresel hogy ne erezze senki rosszul magat ez miatt.
En is kompenzalnek. Most oktobertol bejelentenem nagy hisztizes kozepette, hogy atvagtak az uj helyen, szornyen sok melit adnak nem is azt amihez ertesz es a szeptemberi beredbol levontak. Szepen talalj ki egy osszeget ami veletpen legyen jevesebb kicsivel a tesodenal es meg erosits ra azzal hogy a koronavirusra hivatkozik a munkaotatod.
Ha mesz a szuleidhez hasznalt ocaka koszos ruhakba menj, panaszkodj kicsit, hogy mar nem tudod a haverjaid meghivni sorozni hanem mindig mas baratod hiv meg teged. Amugy meg keruld oket es soha de soha tobbet ne emlitsd a kereseted. Karacsonykor ha naltoo van ajandekozas csak aprosagot vigyel. H utaznal majd koronavirus utan kulfoldre vagy most belfoldre es kerdezik mibol mindig mondd azt hivaatalos ut volt elotte 3 napig majd megszakadtal a munkaban es az utso ket nap het volt a ceg ajandek radasa. Tudo. Csunya dolog hazudni...de vagy ez vagy lakat a szadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!