Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsémnél megingott a...

Az öcsémnél megingott a jézuskaban való hitevel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az öcsém most ment 5.be. Tölem pár napja megkérdezte hogy hiszek e a jezuskaban , én erre csak azt mondtam hogy miért ne hinnék?!

A szüleiknek még nem szoltam erről. Szerintetek elmondjuk már neki , vagy mi legyen ?

16/L

2020. szept. 13. 13:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Amennyiben vallásos családban élsz necces elmondani a szüleidnek, mert kiborulnának de ha nem nyugodtan mondd el nekik!
2020. szept. 13. 22:53
 22/26 A kérdező kommentje:
Nem is az van hogy nem merem elmondani , mert amikor a tesóm 3os volt, már akkor is elhintett ilyen dolgokat. És sem hinnem h nagy trauma lenne neki mert szerimtem tudja csak úgy tesz mintha nem tudná. Mert mondtam neki hogy miért mondott ilyeneket és csak azt mondta hogy ,,semmi, semmi!!
2020. szept. 13. 23:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Vallásos család vagytok? Mivel az ajándékozásdi is Jézus neve alatt fut, meg a pap bácsi is róla beszél nagy komolyan a templomban, el tudom képzelni, hogy ez megtartja sokáig a gyerekmesében való hitet. Ha jó a tippem, akkor ideje lenne elmondani a gyereknek a keresztény igazat, hogy Jézus nem közvetlenül maga hozza az ajándékot, hanem a szüleiteket segíti egész évben. Így meg tudjátok ünnepelni együtt az ő születésnapját és van miből egymást megajándékoznotok. Ennyi idősen pedig már szép gesztus volna, ha ő maga is adna ajándékot a szeretteinek, nem csak várná. Szerintem akár te magad is beszélhetsz vele. Miért ne vehetnél részt a saját testvéred életében ilyenformán? Én szülőként büszke lennék a nagy gyerekemre.
2020. szept. 14. 00:11
 24/26 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk vallásos csalás :D

Egyébként az öcsém már kb úgy 7éves kora óta készít valami kis aprósagot a szüleinknek és a nagyszülöknek

2020. szept. 14. 00:57
 25/26 anonim ***** válasza:
56%
Akkor most mi a kérdés? Mert kötve hiszem, hogy egy 5. osztályos hisz Jéziben. (Mondjuk én már 4 éves korom óta tudom.)
2020. szept. 14. 07:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Egyik fiú osztálytársam még 3.-ban is hitt a Mikulásban s a hasonlókban. (Erdélyben élek, itt Karácsonykor nem a Jézuska, hanem az angyalka jön)

A fél osztály szivatta ezzel...

Szóval kötve hiszem, hogy 5.-esen kezd megingani a Jézuskában való hite valakinek.

2020. szept. 14. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!