Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig hitt a gyermeked a...

Meddig hitt a gyermeked a Jézuskában, Mikulásban, Fogtündérben, stb? Honnan tudta meg, hogy nem léteznek, és hogyan reagált rá?

Figyelt kérdés
7 éves, elsős a fiam, és még teljesen abban a hitben van, hogy a Jézuska hozza az ajándékot karácsonykor. Vagyis tudja, hogy mi is veszünk neki, azt is, hogy mit, mert ő választotta ki, de kíváncsi, hogy a Jézuskának milyen meglepetése lesz. Nem ciki ez már ilyenkor? Meddig hagyjuk, hogy elhiggye ezt a sztorit?

2019. nov. 24. 22:03
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Az én Lányom januárban lesz 9éves és még mindig hisz benne.Semmi olyasmit nem tud hogy mi veszünk ezt azt.Még levelet is írt a Jézuskának.

Szerintem addig szép míg hisznek benne...:-)

2019. nov. 24. 22:09
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Nem ciki.

Nekem 6 éves a fiam. Szerintem ő a lelke mélyén tudja az igazságot, csak épp fenn akarja tartani a Jézuskát, Mikulást, MERT NEKI ÍGY JÓ. Pl. sokszor előfordult, hogy valamelyik ajándéknál szóba került, hogy "ezt két éve karácsonykor kaptad nagymamáéktól". Aztán kapcsoltam, és helyesbítettem: "vagyis nagymamáék Jézuskájától". Olyan is volt, hogy meglátta a fenyőfát karácsony előtt a kertben.

A karácsonyfa díszítésekor meg minden ellenkezés nélkül elfogadta, hogy dec.24-én egész délelőtt ő nem mehet be abba a szobába, és ez összefügg Jézuskával meg a karácsonnyal.

Ami a lényeg: ne törd össze az illúzióját.

2019. nov. 24. 22:42
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
A 6 éves lányom az elmúlt 1 hónapban kétszer állított oda hozzám azzal, hogy ő rájött, hogy nem is a Mikulás hozza az ajándékokat és elmondta miért gondolja ezt - teljesen jól. De tereltem azzal, hogy persze hogy nem, hiszen a Mikulás az ablakba teszi a csomagot...
2019. nov. 24. 22:46
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
7 éves a lányom, még mindenben hisz:Jézuska, Mikulás , Fogtündér, Nyuszi. Ma estimese után jöttek is a kérdések így Mikulás közeledtével. “Anya, hogy tudja a Mikulás 1 éjszaka alatt elvinni az egész bolygóra az ajándékokat?Hiszen olyan óriási, és rengeteg gyerek van. "Szerintem nem ciki, úgyis rájön, vagy a barátai elmondják, addig van varázsa a lelkében még elhiszi.
2019. nov. 25. 00:03
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
7 éves a fiam, már nem hisz bennük.
2019. nov. 25. 06:48
 6/10 anonim ***** válasza:
57%

Kb. 8 éves koráig.

Igazából már 7 éves korában sejtette, hogy nem léteznek, de 8 évesen "bizonyosodott" meg róla.

2019. nov. 25. 07:17
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
9 éves a nagyobb, már félmondatokból tudom, hogy magától kitalálta, hogy mi vagyunk az ajándékozók, de még "játszik" velünk az öccse kedvéért. Pont így voltam én is, nem tudom, mikor jöttem rá, de fokozatosan magamtól, nem pedig traumatikusan valami "felvilágítással", és így még akkor is élveztem a csodavárós közös titkolózást, amikor már én is bőven dugdostam ajándékokat a fa alá :)
2019. nov. 25. 08:39
 8/10 anonim ***** válasza:
36%

a 9éves fiam tegnapelőtt közölte velem, hogy a mama azt mondta, én teszem az ajándékot a fa alá. Mondjuk ő úgy értelmezte, hogy én segítek ennyit az angyaloknak :)

A fogtündért a 2. kiesett foga óta tudja. Elém állt azzal, hogy "valld be, hogy te vagy az". Húztam egy ideig, de aztán mondtam, hogy egyszerűsítsünk. Ő adja a fogat, és a 200 ft-ot. Mondjuk nem értette, hogy amikor az unokatesó foga kiesett, akkor miért nem szóltam neki (fiamnak), hogy megyek az unokahugihoz, mert ő is szívesen jött volna :D

Azt gondolom, lassan, részletenként rájönnek. Nem kell ezt elmondani, a suliban felvilágosítják egymást (ezügyben is).

2019. nov. 25. 08:41
 9/10 anonim ***** válasza:
66%
A lányom 7 éves kora körül jött rá. IQ társasjátékot játszottunk, amiben az egyik kérdés az volt, hogy melyik az az állat, amit minden gyerek szeret, pedig nem is létezik (húsvéti nyuszi). Innen összerakta a többit is, hogy nem léteznek. A fiam most 8,5 éves, ő abszolút hisz még mindenben. Karácsonyra kért volna egy játékot kb 100 ezer Ft-ért. Mondtam neki, hogy hát az nagyon drága. Erre kioktatott, hogy nem értem??? Hisz pont ezért kéri most karácsonyra a Jézuskától, mert akkor nekünk nem kerül pénzbe!!? :) De azért megbeszéltük, hogy ennyi pénze még a Jézuskának sincs. :)
2019. nov. 25. 09:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2019. nov. 25. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!