Meddig hitt a gyereked a Mikulásban?
Hát, én pl. ma reggel későn raktam ki az ablakba a csomagokat, egyik fiam (8 lesz) pont kijött a szobából, ilyet szól: "láttam ám!" :D
Pont magyarázkodásba akartam kezdeni, de nem érdekelte...
Hálás voltam, hogy a másik két tesójának nem mondott semmit, főleg az 5 évesnek, akihez ma jön a Miku az oviba.
Nagyon aranyos!
Nekem 1 fiam van, 5,5 éves. Már 5-kor fent volt, hogy megnézze, jött-e a Mikulás, annyira várta.
Még szerencse, hogy este odaraktam.
5-ös, ez nagyon aranyos.
Akkor még pár évig nyugodt maradhatok. :-)
A fogtündérrel is ez volt. Annak nem vagyok nagy híve, így közöltem a kérdése után azonnal, hogy akkor ne bonyolítsuk túl, adja a fogat, adom a 200ast :D Egy pillanatra nem akadt fenn a dolgon.
A Mikulás és az angyal/Jézuska azért más... kell a varázs.
Volt listája a hűtőre tűzve. Pár napja zsebre vágtam. tegnap vette észre, ott hüledeztek az osztálytársával, hogy hogy tűnhetett el, biztos elvitte a télapó, mert nem tudta megjegyezni... mondom ja, vagy hogy ki húzzon róla néhány olyan tételt, amit hülyeségnek gondol.
A suliban is várják ma a télapót, pedig soknak van nagytesója. És mégis.
Miiii? Nincs Mikulás???
Na jó, csak viccelek.
8 éves a fiam, és mielőtt jött a Mikulás, tolta a nagyfiús dumáját, de amint ott volt a csizmában a csomag, minden kétség elröppent.
Amúgy pont gondolkodtam rajta, hogy én nem emlékszem a gyerekkoromból valami hatalmas megvilágosodásra, egyszerűen csak szép lassan kezdett derengeni a dolog. Úgy gondolom, minél tovább megtartjuk ez a csodát a gyerekeknek, annál jobb.
Boldog Mikulást mindenkinek! :)
Olyan 8-9 éves korukig. Persze, utólag azt mondják, hogy már előbb is tudták, csak a kisebb testvéreik miatt nem akarták mondani, hogy tudják.
Mindenesetre tegnap a 17,5 és a 19 évesem is nagy dilemmában volt :). Hogy ne kelljen cipőt pucolniuk, előszedték a túrabakancsokat, mert az tiszta és azt tették az ablakba. A 21 éves bátyjukét is kitették, biztos ami biztos alapon. Csak a lányunk (16) tisztított cipőt. Szóval, hiába tudják, még mindig várják, legalábbis az enyémek. Szerintem még van pár évetek!
Lányom 8 éves. Kérdeztem tőle: a suliban nem beszéltetek a Mikulásról? Mit mondanak a barátaid róla?
Mire ő: Mire gondolsz, hogy a szülők teszik oda az ajándékot vagy tényleg a Mikulás?
Aztán voltak keresztkérdései még pár napja: Miért kérdezted, hogy mit kérek a Mikulástól?
Lényegében tudja mi az ábra, de még tud úgy örülni neki, mintha tényleg amúgy lenne :) Ez egyfajta önhülyítés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!