Hatéves gyermekem hisz a Fogtündérben és a Mikulásban. Hogyan töltöm ki a népszámlálás 30. kérdését helyesen?
Ez az ő hite, nem tehetem meg, hogy nem válaszolok.
Viszont: ez nem vallási közösség, felekezet, tehát a beírós mezőbe nem írhatom
nem ateizmus (x-elhető),
nem írhatom, hogy nem tartozik vallási közösséghez, felekezethez (ez is x-elhető), mert végül is sok ember hisz benne, ha nincs is bejegyzett egyháza.
Továbbgondolva: ebből a felmérésből hogyan állapítják meg, hogy mennyi vallásos, hívő ember él az országban?
Egyrészt ott vannak a felekezethez nem tartozók. Ők ezek szerint hívők, csak nem "tagok". Természetesen az ateisták sem tagjai egyetlen felekezetnek, rájuk mégis külön rubrika vonatkozik.
Mintha az ateistaság "felekezet" lenne, a olyan hívők tartoznak oda, akik nem hisznek. Ez viszont hülyeség.
Ebből simán azt hozzák majd ki, hogy a magyarok nagy többsége vallásos.
>Mintha az ateistaság "felekezet" lenne, a olyan hívők tartoznak oda, akik nem hisznek. Ez viszont hülyeség.
Ez az, amit én se értettem. Van lehetőség mindkettőt bejelölni?
Ezt muszáj megosztanom veletek is :D
Ez vicces. :)
Am. én úgy emlékszem, hogy volt "Nem kíván válaszolni" opció is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!