Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ugye ezért nem volt bunkóság...

Ugye ezért nem volt bunkóság szólni?

Figyelt kérdés

A húgom (13) fel szokott jönni hozzám iskola után, általában egy barátnőjével. Ez apukám lakása és én csak ideiglenesen használom, de csak én vagyok itt, én tartok rendet, saját keresetem van.

Az volt a problémám, hogy mindig miután elmentek nagyon nagy rendetlenséget hagytak, mosatlan edényeket, kajamaradékokat stb. Ma is kb. fél órát takarítottam utánuk, meg az is zavart egy kicsit, hogy megették a lazacot, amit vettem, mert ez elég drága és arra nem akarok költeni, hogy másoknak is vegyek extra adagot (főleg nem osztálytársaknak, mert az már egylátalán nem az én felelősségem). Ettől eltekintve persze nem zavar, ha eszik abból a kajából, amit én veszek, meg ha megkérdezik, akkor még ez sem zavart volna.

Na mindegy, emiatt küldtem ma neki egy üzenetet, hogy legközelebb rakjanak maguk után rendet, meg hogy a halat ne egyék meg, de hozzátettem, hogy mást nyugodtan használhatnak. Ezt teljesen normálisan, nem indulatosan írtam, meg azt is mondtam, hogy remélem nem veszi szekálásnak. Ez ugye rendben van? Tudom, hogy 13 évesen nem lehet valaki teljesen önálló, de ez szerintem nem volt nagy kérés. Egyébként normálisan reagált rá, csak remélem nem bántottam meg ezzel.

2020. szept. 11. 22:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%

Jól tetted, hogy jelezted, nem is voltál bunkó, ő is nőjön fel kicsit jobban a feladathoz. Alap, hogy rendet teszünk magunk után, egy hotelben is mielőtt kiköltözünk - nemhogy egy rokonnál, aki megengedi, hogy a távollétében nála legyünk.

Tök jó fej vagy amiért megengeded, hogy feljárkálhatnak hozzád!:)

2020. szept. 12. 10:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Tesóm is így kezdte, csak én nem szólhattam rá semmiért, mert a szüleim bevédték. Most harminchoz közelít és egy igazi here lett, aki anyámék nyakán élősködik.

Jól tetted, hogy rászóltál.

2020. szept. 12. 16:21
 13/13 anonim ***** válasza:
78%

Jól tetted, hogy szóltál, főleg, hogy nem bántó stílusban. Biztos, hogy nem bántottad meg!

Egyébként pedig alapvető emberi dolog, hogy ha zavar valami, akkor megpróbálunk tenni ellene, nem pedig csendben elviselni. Ha ezt nem merjük megtenni, akkor terrorban élünk.

2020. szept. 12. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!