Nem bunkóság szólni, hogy csak kölcsönbe adom a
cuccokat?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm babát vár, az enyém meg már 1 éves múlt, úgyhogy szóltam neki, hogy ha bármi kell, akkor csak szóljon. Sokat beszéltünk, nagyjából össze is állítottuk a listát, hogy mit visz el, erre most írt, hogy akkor ezeket megveszi, mennyi lenne? Igaz, hogy én eddig nem mondtam, hogy csak kölcsönbe, de úgy gondoltam egyértelmű, mert még tervezünk további gyerekeket és nem akarunk mindent megint beszerezni. Bunkóság lenne most szólni, hogy ezeket visszakérném?
2016. jún. 6. 19:03
1/5 anonim válasza:
Kizárt, hogy reális áron eladd neki? Nem mindenki szereti a kölcsön dolgokat.
Nálunk működött, mert az elején elmondtam, csak kölcsönadom. 16 éve járnak körbe-körbe a ruhák a családban.
2016. jún. 6. 19:07
2/5 anonim válasza:
Miért lenne bunkóság?
Elmondod neki, hogy bár most jelen pillanatban nem terveztek több babát, de a későbbiek során igen, ezért nem tudod neki eladni, mert most nincs rá szükséged, ezért ajánlottad fel, hogy odaadod őket, de utána, ha neki már nincs rá szüksége, akkor szeretnéd őket visszakérni, ha már aktuális lesz a téma nálatok is.
2016. jún. 6. 19:12
3/5 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem egyértelmű, hogy te ezeket kölcsönbe szántad, én is azt gondoltam volna, hogy te ezeket ajándékba akarod adni. Szerintem mindenképp beszéld meg vele, hogy eddig nem mondtad, de jó egyértelművé tenni, hogy te ezeket csak kölcsönbe tudod adni, mivel nektek is szükségetek lesz rá később.
2016. jún. 6. 19:21
4/5 anonim válasza:
Abszolút nem bunkóság.Nekünk aki adott babaruhát,mindenkinek vissza adtam,még annak is,aki nem mondott semmit,mikor ide adta,hogy kéri-e vissza vagy nem.Szerintem ez így korrekt.Viszont ha meg akarja venni akkor lehet nem lenne hülyeség eladni neki,hiszen használódni fog még egy gyereknél.te meg abból a pénzből vehetsz újakat.
2016. jún. 7. 08:03
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Nyilván tőle nem kérnék sokat és a babaruhák hagyján, pár száz forintért lehet turiban, bababörzén szintén használtat venni majd, de pl. légzésfigyelőt, szoptatóspárnát, játszószőnyeget, pihenőszéket... vehetném meg megint és örülök, hogy ezek már megvannak és nem kell majd újra beszerezni. Megbeszélem vele a dolgot. Ha kölcsön is kell neki, akkor szívesen adom és használja amíg kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!