Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mások szerint is csak én...

Mások szerint is csak én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés
20éves vagyok, és egy éve albérletben élek a bátyámmal. Ő volt itt előbb, én csak tavaly költöztem az egyetem miatt. Dolgozom is, és lakbér 40százálékát én fizetem, és a rezsi felét, mindezért természetesen a kisebb szobát kaptam. Tudni kell rólam, hogy van egy macskám, akit nagyon szeretek, és nem vagyok agressziv, egész máig nem volt fizikai konfliktusom senkivel. Ma történt ugyanis, hogy feljött a tesóm egyik barátja, és meg akarta simogatni a macskám. Szépen mondtam neki, hogy hagyja békén, mert nem szereti az idegeneket. Ennek ellenére sarokba szoritotta, és meg akarta fogni. A macskának természetesen ez nem tetszett, és védekezésből a kezéhez kapott, picit belemart. Ezekután a srác a macska fejére ütött a szemem láttára amitől hirtelen ideges lettem, és hátulról talppal belerúgtam, miközben guggolt. Ennek hatására megbillent és előre esett, de nem sérült meg. Mindketten kiabáltunk egymással, amibe a tesóm avatkozott be, és hamarosan elmentek itthonról. Azóta a szüleink is tudják, és midenki agressziv barbárnak tart amiért megtámadtam a tesóm barátját. Azt mondják, hogy hálátlan vagyok és nem igy kellene viselkednem a tesóm vendégeivel azokután, hogy befogadott.

2020. szept. 8. 15:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem tök jogosan jártál el...nyilván dühből megrúgni nem volt a legjobb ötlet, de én teljesen megértelek! Nálunk egyszer az egyik vendégünk vágta úgy pofon a kutyámat, hogy csak úgy csattant...mert neki nem tetszett, hogy felkukucskált az asztalra. Hirtelen köpni, nyelni nem tudtunk a párommal...aztán végül azért csak megmondta neki a magáét.
2020. szept. 8. 18:41
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
Pénteken vertem meg az asszonyt. Ő is rácsapott a kutyánkra. Azóta morcos. Az asszony nem a kutya.
2020. szept. 8. 18:42
 23/31 anonim ***** válasza:
84%

Egy macskam van. Imádom. Ha bárki olyan tahó lenne, hogy többszöri kérésre sem hagyja őt békén és még pofátlanul az én lakásomban is van, a fejére is üt, biztos, hogy nem állnék ott mellette muján, csendben.. Megis mit vart a tesod bunkó haverja? Kezeltesse magat, mert baj van a felfogasaval,ha nem birta megerteni, hogy hagyja békén. Neked van igazad kérdező. Tanulja meg mindenki, hogy kutyat sem simizgetunk ugy random, hanem előtte megkerdezzuk, szabad e.. Nem plussallatkak, hogy kedvunkre elokapjuk, simizgessuk, mikor es akinek ugy tetszik.. Ugyanigy macskat sem, semmilyen haziallatot nem piszkalunk, főleg, ha kérnek is, hogy ne tegyük! És főleg nem bantjuk! Buta tahó!

Ui: bocsi, de tényleg felhúzott ez az eset! Ja es csalados 40 eves nő vagyok.

2020. szept. 8. 18:46
 24/31 anonim ***** válasza:
90%

Nem vagyok egy állatimádó ember, de teljesen igazad van. Te szóltál, hogy ne b..sztassa a macskát, erre meg még ő kezdte el verni. Hát naná, hogy én is belerúgtam volna.

"Azt mondják, hogy hálátlan vagyok és nem igy kellene viselkednem a tesóm vendégeivel azokután, hogy befogadott."

Ez meg nettó h..lyeség, mi az hogy befogadott? Fizeted a lakbér rád eső részét és a rezsit. Menj máshová lakni, ha ezt komolyan gondolják.

2020. szept. 8. 23:14
 25/31 anonim ***** válasza:
81%

Én azt nem értem, hogy miért tartanak hálátlannak a szülők. A tesód nem "befogadott", mert fizetsz te is rendesen, ergo pontosan ugyanolyan jogú lakó vagy, mint a testvéred.

A rúgás valóban túlzás volt kissé, de én nem ítéllek el, a pillanat hevében cselekedtél. Semmivel se vagy rosszabb, mint a "barát", aki a kérésed ellenére nemhogy piszkálta, de még bántotta is a cicát, aki csak megvédte magát. (És fel lehet fogni úgy is, hogy a piszkálásért karmolás volt a jutalom, az ütésért meg rúgás. Egál.)

2020. szept. 9. 07:13
 26/31 A kérdező kommentje:
Pontosabban csak az utóbbi fél évben fizetek a lakásért, mert azelőtt csak heti 2napot dolgoztam, ami pont annyira volt elég, hogy nem haljak éhen. Akkoriban a szüleink fizették a lakbér és rezsi rám eső részét. A cica már a hatodik generációs a családban, az ükmamája ovis koromban került hozzánk, és mindig én viseltem gondját a macskáknak. Igazából a macska sem kapott nagyott, de pont elég ahhoz, hogy ezekután mégkevésbé bízzon az emberekben. A rúgás sem volt erős, talppal érte közelről, épp csak annyira hogy előreborúlt goggolás közben.
2020. szept. 9. 07:39
 27/31 anonim ***** válasza:
91%
Legközelebb számolj 10ig.
2020. szept. 9. 08:27
 28/31 anonim ***** válasza:
83%

Azt rontottad el, hogy nem figyelted a barátot miután szóltál neki, hogy hagyja békén. Már a sarokba szorításos résznél közbe kellett volna avatkozni.

Amúgy én is jól felrugnám azt aki ráüt a kutyámra. Többet is kaphatott volna.

2020. szept. 9. 10:17
 29/31 anonim ***** válasza:
59%

"Szépen mondtam neki, hogy hagyja békén, mert nem szereti az idegeneket. Ennek ellenére sarokba szoritotta, és meg akarta fogni."

Én ezt a részt nem értem. Azt mondod, a szemed láttára történt, de hogy hagyhattad, hogy eddig elmenjen a dolog? Már jóval előbb vissza kellett volna fogni a tesód barátját, mielőtt a macska támadóra vette. Ha meg épp mással foglalatoskodtál, hogy tudtad reflexből hátba rúgni a barátot?

Amúgy megértem, mert egy ilyen szituáció, engem is igen felháborítana, de nem ütnék meg senkit, ordítanék vele és kitenném a lakásból, akkor is ha a nagyobb részt a tesód fizeti. Ilyen barát minek? Még a végén tesódat is sarokba szorítja, és ha harap, fejbeüti.

2020. szept. 9. 16:03
 30/31 BeefEater ***** válasza:
0%

Hát, attól függ. Ha valaki az engedélyem nélkül sarokba szorítja a macskámat az biztos, hogy nem jön többet hozzám vendégségbe.

Az, hogy jogos volt-e hátbarúgni az illetőt attól függ. Ha csak a fejére koppintott akkor nem, ez inkább kommunikációnak számít a macska felé mintsem bántásnak. Ha sérülésokozási szándékkal ütötte meg, akkor természetesen igen.

2020. szept. 9. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!