Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mások szerint is csak én...

Mások szerint is csak én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés
20éves vagyok, és egy éve albérletben élek a bátyámmal. Ő volt itt előbb, én csak tavaly költöztem az egyetem miatt. Dolgozom is, és lakbér 40százálékát én fizetem, és a rezsi felét, mindezért természetesen a kisebb szobát kaptam. Tudni kell rólam, hogy van egy macskám, akit nagyon szeretek, és nem vagyok agressziv, egész máig nem volt fizikai konfliktusom senkivel. Ma történt ugyanis, hogy feljött a tesóm egyik barátja, és meg akarta simogatni a macskám. Szépen mondtam neki, hogy hagyja békén, mert nem szereti az idegeneket. Ennek ellenére sarokba szoritotta, és meg akarta fogni. A macskának természetesen ez nem tetszett, és védekezésből a kezéhez kapott, picit belemart. Ezekután a srác a macska fejére ütött a szemem láttára amitől hirtelen ideges lettem, és hátulról talppal belerúgtam, miközben guggolt. Ennek hatására megbillent és előre esett, de nem sérült meg. Mindketten kiabáltunk egymással, amibe a tesóm avatkozott be, és hamarosan elmentek itthonról. Azóta a szüleink is tudják, és midenki agressziv barbárnak tart amiért megtámadtam a tesóm barátját. Azt mondják, hogy hálátlan vagyok és nem igy kellene viselkednem a tesóm vendégeivel azokután, hogy befogadott.

2020. szept. 8. 15:55
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
78%
Szerintem teljes mértékben neked van igazad, igaz nen így kellett volna reagálnod, de ideges lettél, mert megütöttékca macskádat, egy ideges ember nem nindig tudja kontrollálni magát, ezért cselekedtél hirtelen, velem is volt már rengetegszer ilyen. Én sem szeretném, hogy így bánjanak a cicámmal, amikor szóltam az illetőnek, hogy ne piszkálja, mert nem szereti az idegeneket és támad, hogy ha felidegesítik. Sokszor engem is hibáztattak/hibáztatnak sok mindenért, amikor nem én voltam a hibás, mond meg nekik, hogy annak tarthatnak, aminek akarnak, és ne érdekeljen mások véleménye, szerintem nsm vagy idegbeteg állat, csak hirtelen felindulásból cselekedtél, ha az ember belegondol a helyedbe, ők is ugyanígy cselekedtek volna, hiába mondják így utólag az okosságot, hogy nem így kellett volna. Sok mindenre lehet ezt nondani, mfgis, hogy ha más valaki helyében vagyunk sem tudunk másképp cselekedni.
2020. szept. 8. 17:28
 12/31 anonim ***** válasza:
13%
Tehát szerintetek bárkinek lerughatom a veséjét, a macskámra hivatkozva. Egy nőét is?
2020. szept. 8. 17:32
 13/31 anonim ***** válasza:
88%

"Tehát szerintetek bárkinek lerughatom a veséjét, a macskámra hivatkozva. Egy nőét is?"

Ne sarkítsd le a dolgokat, senkinek nem lett lerúgva a "veséje". Nem a kérdezőn múlott a dolog, világosan elmondta, hogy nem kell csesztetni a macskát. Ha valaki b.szakszik a másikkal, számoljon a következményekkel. Ha elkezdesz bottal bökdösni egy medvét, ne csodálkozz, ha aztán meg akar enni...

2020. szept. 8. 17:37
 14/31 anonim ***** válasza:
24%
Agresszív vagy. A konfliktusban persze neked van igazad. De nem így kell érvényt szerezni az igazadnak. Aki agresszív, az reagál rögtön, gondolkodás nélkül fizikai erőszakkal.
2020. szept. 8. 17:51
 15/31 anonim ***** válasza:
67%

Szoval egyesek szerint vegig kellett volna neznie, ahogy vakaki bantalmazza a macskajat? Ne lepjen kozbe? Esetleg olvasson fel hangosan a Bibliabol?!

Nagyon jol tette amit tett! A Kerdezore irjak, hogy agressziv..holott pont a masik fel volt az. Egy macska nem azonos kaliberu az emberrel, tehat mondhatni onvedelem volt: a Kerdezo kepviselte a macskajat.

2020. szept. 8. 17:56
 16/31 anonim ***** válasza:
41%
#16 de ha ráordit, esetleg jelképesen megpaskolja a hátát, az jobb lett volna.
2020. szept. 8. 17:59
 17/31 anonim ***** válasza:
28%
Ti is sarkítjátok az eseményt. Macska sem akkorát kapott, hogy leesett a feje...
2020. szept. 8. 18:00
 18/31 anonim ***** válasza:
85%
A szoban forgo fiatalembernek sem haraptak le a kezet, megis azt tette amit tett. Tehat?:)
2020. szept. 8. 18:16
 19/31 anonim ***** válasza:
29%

15: de lépjen közbe. Tolja arrébb, ossza ki. De hátba rúgni???

Nem védem a havert, mert imádom a cicákat, de a kérdező se normális. Mindketten hülyék voltak.

Ha meg vki tudja, hogy a cicaja utálja az idegeneket, akkor szokás másik szobába csukni, ha vannak vendégek.

2020. szept. 8. 18:17
 20/31 anonim ***** válasza:
83%
Van macskám és kutyám is. Ha bármelyiket szándékosan bántalmazná valaki, kezét-lábát eltörném, pedig nő vagyok, közel 50 éves, és sose voltam agresszív. De nem vagyok hajlandó elnézni ezt a barbár világot, hogy nyugodtan lehet ütni-rúgni, mert "csak egy állat". Ha ő bántalmazhat egy nála gyengébb, kiszolgáltatott lényt, akkor ne csodálkozzon, ha visszakapja. Igaza van annak, aki azt írta, hogy "olvasson fel neki a Bibliából?". Igen, mindenkivel a saját szintjén lehet tárgyalni. Ha valaki az erőszakból ért, azzal nem lehet doktori disszertációt megvitatni. Úgyhogy kérdező, igazad volt. Egyébként meg teli talppal nem lehet igazán nagyot rúgni.
2020. szept. 8. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!