Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most mit csináljak szerintetek...

Most mit csináljak szerintetek beszéljek a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Én elég jóban vagyok a szüleinkkel de a hugom nem és nem akarja elmondani nekik hogy mi baja. Nekem elmondta hogy egy pasi erőszakoskodott vele és fél tőle, fél hogy megint megteszi.

Szerintem tudni kéne erről a szüleinknek de ő nem akarja hogy tudjanak róla mert így is nagyon féltenek minket. 18 éves lesz 2 hónap múlva én 20 éves vagyok

2020. aug. 24. 19:57
A kérdező szavazást indított:
Elmondjam én
Ne mondjam el
53 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
83%

Tudod, van a segítők között egy aranyszabály: öngyilkosnak soha ne ígérd meg, hogy nem mondod el senkinek mit tervez, mert jó eséllyel egyszer ezt a fogadalmadat meg fogod szegni, és az mindkettőtöknek rossz lesz.

Same here. Az, hogy ő hogyan fogja vagy akarja ezt feldolgozni az az ő döntése, nem a tiéd. Nem veheted el tőle a jogot, hogy saját élete felett döntéseket hozzon. Örülj neki, hogy téged, mint felnőtt családtagját beavatott ebbe. Ha nincs jóban az ősökkel és ennek ellenére beavatod őket, akkor csak ártasz neki és benned sem fog bízni. Neked kell most támogatnod, és ha olyan dolog történt, akkor neked kell arra terelned, hogy beszéljen róla akár hatóságok előtt is. Azt viszont fontos tudni, hogy ha hatóság bevonásra kerül az ügybe, akkor sokkal több lelki sérülést fog szenvedni, mintha esetleg nem tenné ezt. Először is kettőtöknek közösen kell mérlegelnetek az eset súlyosságát. (Természetesen ha úgy tűnik, hogy veszélyben az élete, akkor azonnal lépjetek és a szülőket is azonnal be kell vonni.)

Beszélj neki arról, ha komolyabb az ügy, hogy a szülőknek tudniuk kell róla, mert jogilag még felelősek a gyermekük jólétéért, hiába mindjárt 18. Az eset, vagy esetek meg 17 éves korában történtek/hetnek.

2020. aug. 24. 20:10
 2/2 anonim ***** válasza:
85%

Ne TE mond el a szülőknek, ha a húgod nem akarja, mert csalódni fog benned, rád sem számíthat, egyre nagyobb lesz a kétségbeesése.

Egyetértek az első válaszolóval. Ha ismered az erőszakoskodót, akkor felhívhatod és figyelmeztetheted, hogy ha ismét előfordul, tovább viszitek az ügyet. Vagy hívja őt fel maga a húgod.

Mi volt az az erőszak? Meg akarta erőszakolni? Hogyan került ilyen helyzetbe a húgod? Mióta ismerik egymást? Sok a kérdésedben az ismeretlen, így nehéz tanácsot adni.

Ffi.

2020. aug. 25. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!