Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kell egy gyereknek testvér?

Kell egy gyereknek testvér?

Figyelt kérdés
Egy gyerek elete mennyivel masabb ha van egy tesoja? “Szukseg van” testverre? Es ha igen hany ev a legidealisabb? Tudtok erveket mindketto mellett hogy melyik miert jo? (Nekem van testverem ket es fel ev kulonbseggel folyton martuk egymast)

2020. aug. 10. 13:08
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
33%
Nem vagyok szakértő a témában (gyermekem sincs), de úgy gondolom, hogy a testvérek közötti játék, az állandó kommunikáció és gyermekek közti konfliktusok (pontosabban azok kezelése) sokat segíthet a gyerekek felnőttkorban történő boldogulásában. Gyakran van nálunk kerti parti, sokaknak vannak gyermekei és határozottan úgy tűnik, hogy az egyke gyerekek valahogy távolságtartóbbak, kissé bátortalanabbak, nehezebben ismerkednek. Egészen biztos vagyok benne, hogy pl. egy testvér sérülése, sírása, egyéb lelki traumáinak hatására a másik gyermekben is egészségesebb szociális érzékenység fejlődik ki (megértőbb, gondoskodóbb lesz másokkal szemben).
2020. aug. 10. 13:37
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk (szüléskor hysterectomia) úgy alakult, hogy csak egy van. Pont ezért nagyon figyeltünk arra, milyen a kapcsolata az unokatestvéreivel. Jobb és közelibb viszonyban vannak, mint sok testvér.
2020. aug. 10. 14:05
 13/21 anonim válasza:
100%
Szerintem nem árt. De nem muszáj.
2020. aug. 10. 15:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Jó ha van.
2020. aug. 10. 15:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valahol kell, főleg a konfliktusok rendezése és az osztozkodás megismerése miatt. Ugyanakkor a környezetemben látom, hogy egyke gyerek is meg tud tanulni osztozkodni, és testvér mellett is lehet valaki végtelenül önző. Szóval nem törvényszerű, de szerintem normális családban előny.
2020. aug. 10. 15:16
 16/21 anonim ***** válasza:
69%

Nincs testvérem, nem is hiányzott. A férjemnek voltak testvérei, nem tartották a kapcsolatot. Barátnőmnek három testvére van, kettővel évek óta nem beszél. Unokatestvéreim öten voltak, az ő kapcsolatuk nagyon szoros volt. Sajnos már csak ketten élnek. Szóval van ilyen is meg olyan is.

73N

2020. aug. 10. 17:04
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyereknek kell/nem kell testvér,hanem a szülőknek kell/nem kell még egy gyerek.
2020. aug. 10. 22:00
 18/21 anonim ***** válasza:
62%

Nekem nincs, szarrá untam magam, így ebből a szempontból jó lett volna ha lett volna kivel játszani, plussz szerintem nem lennék ilyem borzalmasan önző!

2 gyerekem van, pont ezért, hogy az első ne járjon így. 2,5 év van közöttük, imádják egymást (lány-fiú), nálunk ez a tökéletes korkülönbség!

2020. aug. 11. 01:26
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A testvert nem a gyereknek szuljuk. Ez mar most rossz, ha a gyereknek akarsz szulni megegyet.

Az en szuleim rettenetesen felelotlenek voltak ilyen szempontbol. Ket ocsem van, mindkettot nekem kellett pesztralni allandoan. Nem volt szinte gyerekkorom. Mindig nekem kellett rajuk vigyazni, sokszor en vittem a kisebbet iskolaba, en hoztam. Egyszer megkerdezte valaki, hogy nem-e az en gyerekem. Az ovodaba is sokat jartam en erte, ott is megkerdezte par ovis tarsa, hogy az anyukaja vagyok-e. Otthon majdnem minden nap elmondta, hogy barcsak en lennek az anyukaja. A nagyobbik ocsemnek soha nem kellett semmiben reszt vennie, mindig mindent en csinaltam. 12 evesen egyedul voltam otthon a 10 es a 4 eves ocsemmel rendszeresen, de persze ezt titokban kellett tartani. Sehova nem tudtam menni toluk, mert mindig rajuk kellett vigyaznom es jatszanom veluk, stb. En megertem, hogy sokat dolgoztak akkoriban, de minek kellett akkor 3 gyereket szulni a semmire? Szinte magatol ertetodo volt, hogy nekem kell veluk foglalkozni. Engem nem zavart, hogy vannak testvereim, jo volt mindig leulni es dumalni veluk, amikor egyedul maradtunk. Persze koztunk is volt veszekedes, irigykedes, de ezeket mindig elsimitottuk.

Ehhez kepest amikor kiszakadtam a borzalmas csaladi korbol vegre, a testvereim ellenem fordultak. A nagyobbik szoba sem all velem, a legutobbi csaladi karacsonyon is az elso oraban ugy tett, mintha ott sem lennek. A kisebbik meg joszivu, meg minden, de eszebe nem jutott egyszer sem felhivni, vagy irni nekem, hogy hogy vagyok. Nagyon rosszul esik es sokat sirok emiatt, mert tenyleg szinte en neveltem fel oket.

Ugyhogy itt egy szemelyes tapasztalat arrol, amikor a gyereknek kell testver, nem a szulonek megegy gyerek. Barhogy alakulhat, a testvereimet en tartottam ossze, megis en lettem az, akit elfelejtenek.

2020. aug. 11. 08:48
 20/21 anonim ***** válasza:

"de úgy gondolom, hogy a testvérek közötti játék, az állandó kommunikáció és gyermekek közti konfliktusok (pontosabban azok kezelése) sokat segíthet a gyerekek felnőttkorban történő boldogulásában"

Ebben teljesen igazad van. Kivéve, ha a szülő kézi vezérléssel belenyúl ebbe, persze mindig ugyanazt a gyereket (általában a kisebbet) előnyös helyzetbe hozva. Nálunk ez volt végig (én vagyok az idősebb 6 évvel).

Nekem így már nem hiányzott a tesóm, a kapcsolat is szar lett közöttünk. Lényegében tökmindegy mindkettőnknek, hogy mi van a másikkal.

(N/38)

2020. aug. 11. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!