Kell egy gyereknek testvér?
Ha van testvére, lehet hogy jó kapcsolatban lesznek, lehet hogy nem. Ha nincs testvered, se jóba, se rosszba nem lehetsz vele. Ezek tok felesleges gondolatok, mert nem tudhatod hogy a te gyerekeid milyen viszonyban lesznek egymassal. Szerintem a szocializációban is van szerepe egy testvérrel való felnovesnek.
De nem tudom pontosan mit vársz mit mondjunk. Jósok nem vagyunk. Van előnye? Van. Van hátránya? Az is lehet neki. Akkor?
Ha akarsz meg egyet akkor szülsz, ha nem, akkor meg nem.
"Hát nem tudom nekem van két testvérem és nem tartjuk a kapcsolatot. Nem sok jó élményem származik tőlük."
Másnak meg öt testvere van es minddel tartja a kapcsolatot.
Ezért mondom hogy ez egyéni minden családnál. Azért mert itt egy kommentelő azt írja neki rosszak a testvérei, vagy például te kérdező, attól még van ezer masik akiknek meg jó. Itt nem lehet objektív döntést hozni.
Ezt sok oldalról meg lehet közelíteni.
Bizonyos szempontból jó, ha több gyerek van, mert pl. később az idős szülők esetleges gondozása nem egy ember feladata lesz, hanem tudnak segíteni egymásnak.
De hogy a gyerekkorban mennyire jó, ha van testvér, arra nem hiszem, hogy létezne kategorikus válasz.
7!
Hat azért gyereket vállalni, hogy majd gondozzon ha idős leszel, igen nagy baromság....
Ilyen kiszámítva biztosan nem kell. Egy gyereknek lehet jó családi háttere testvér nélkül is, és testvérrel is.
Ha a szülők szeretnének mindketten, ha ez nem okoz különösebb anyagi gondot, ha egészségi akadálya sincs, akkor legyen.
De ezt nem szabad így eldönteni, ahogy írtad. Nem az első gyereknek kell testvér, hanem a szülők szeretnének még babát. Nem egy plüss maci, amit azért veszünk meg, hogy legyen mivel játszani az első gyereknek.
Nézd, nekem nem kellett. Én jól elvoltam testvér nélkül, sok barátom volt, ma is sok van. A szűk családomban nem igazán láttam jó testvéri viszonyt, kezdve az anyámmal, ők sokan voltak testvérek, és marták egymást, befejezve az unokatestvéreimmel, akik nem is beszélnek egymással.
Ennek ellenére tudom, hogy vannak jó testvérek is, csak az én környezetemben nincsenek, ezért nem is éreztem hiányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!