Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lépnétek erre a helyembe?

Mit lépnétek erre a helyembe?

Figyelt kérdés

Én 26 éves vagyok,öt éve költöztem fel Budapestre Miskolcról. Szüleim annyiban támogattak hogy az albérlethez 2 havi kaucióból egyet fizettek ki.

Öcsém 23 éves,júniusba jött el hozzám munkát keresni. Néha küld önéletrajzot de eddig semmi. Míg én dolgozok a várost járja,esténként bulizni csajozni jár. Anyagilag mivel nincs munkája nem tud beszálni az albérletbe sem semmibe. A tisztálkodó szereit mondjuk megveszi.

2 hete haza utaztunk mindketten anyánk szülinapjára. Anyámmal beszélgetés közbe derült ki hogy tesóm kapott tőlük 300.000ft-t azzal a cím szóval hogy ne csak élösködjön rajtam,mivel tudták hogy a vírus miatt jelenleg alkalmi munkákból élek. Mondtam anyunak h nekem azt mondta hogy az utolsó havi fizetése van neki ezért nem kértem hogy szálljon be a költségekbe,meg gondoltam az ő végzettségével hamar talál munkát úgy is és majd akkor beszáll. Mondtam neki hogy ha haza érünk beszélek vele,most ezzel ne rontsuk el a hétvégét.

Amikor hazamentünk megkérdeztem tesómat arról amit mondott anyu. Vita lett belőle,olyanokat mondott h ezt a pénzt az ő apja adta-mert h apa csak a nevelő apám-semmi közöm hozzá. Mondtam h de anyu azt mondta adták közösen h szállj be a költségekbe. Erre ő hogy apa adta neki ,anyának nincs jövedelme amit adhatott volna hogy felezni kéne meg hallgassak mert kaptam én is annak idején(60.000ft-t).

Odáig fajult az egész h hozzám vágott 20 ezer ft-t d.ugjam fel magamnak neki már 1 vasa sem marad.

Másnap vissza adtam neki és mondtam h 1 hónapja van hogy elköltözzön én nem bohockodok vele tovább. Erre 2 nap múlva míg dolgoztam elment üzenetet nem hagyott. Hivtam többször nem vette fel.Másnap reggel amikor munkába mentem hajnalba láttam őt egy buszmegállóba aludni. Nem voltam benne biztos h ő e,ezért még aznap hivni akartam munka után a szüleink hogy otthon van e.

Apa hívott fel üvöltve még délelőtt hogy mit képzelek magamról elszedtem az öcsém összes pénzét és kidobom? Köpni nyelni nem tudtam,mivel a munkahelyen nem igazán lehet telefonálni mondtam h du visszahivom és megbeszéljük de le kell tennem. Hiába próbáltam hivni késöbb nem vette fel,ahogy anyám se.

Azota se veszik fel nekem a telefont,1 üzenetet kaptam apámtól hogy ez a hála amiért sajátjaként nevelt fel,az édes gyerekét kidobom,sem ő sem az anyám nem kiváncsi rám a továbbiakba.

Én azt hittem jó a kapcsolatom a tesómmal,a szüleinkkel. Nem adnak lehetőséget megbeszélni se a dolgot.

2020. aug. 2. 11:57
A kérdező szavazást indított:
Irjak levelet arról mi történt
Ne foglalkozzak velük
Utazzak oda úgy mondjam el. A levelet olvasás nélkül törölhetik
Üzenjek egy ismerössel/rokonnal nekik
45 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Az igen.
2020. aug. 2. 12:02
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Amelyik szülő ennyiért kisemmiz, az nem érdemli meg, hogy foglalkozz vele. Egy levelet megér, de többet nem feltétlen. Értem én, hogy ők neveltek fel, ráadásul egyikük az édesanyukád, de ha a te álláspontodat meg nem hallgatva így kitöröl az életéből, ott nincs miről beszélni.
2020. aug. 2. 12:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Írd meg nekik, hogy mi történt, aztán szarsmd le, majd keresnek, ha kell nekik valami!
2020. aug. 2. 12:09
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Semmit. Ha lenne testvérem és ilyen sztori után apám ordibálna velem, majd akkor beszélnék vele, amikor normális emberként képes meghallgatni. Ha az én drága nemlétező testvérem, azok után, hogy ilyeneket vágott a fejemhez, nem fizetett semmit, a kapott pénzt pedig nem is mondta, hát aludjon az utcán vagy menjen az egyik nőcskéhez, menjen haza, nem érdekelne.
2020. aug. 2. 12:14
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem az ilyen "családtól" nyugodtan szabadulj meg, hidd el, azzal nyersz a legtöbbet, ha soha többé feléd se néznek. Aztán csak hazudozzanak egymásnak meg lopkodják egymás pénzét meg élősködjenek egymáson, örülj neki, ha nem kell ebben részt venned a jövőben.

Gondolj csak szépen saját magadra, dolgozz, tegyél félre pénzt, építgesd a kis életed, hogy ne ilyen selejtként végezd, mint ők.

2020. aug. 2. 12:31
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Ne foglalkozz velük. Nem te vagy a hibás, hanem a testvéred. Eléggé korrekt isvoltál vele, hogy még 1 hónapot maradhatott volna és nem az utcára dobtad ki. Emellett meg teljesen jogos a részedről, hogyha így csak kapott pénzt akkor adjon bele a közösbe.

A nevelőapád és anyukád viselkedése pedig szégyen, nem szülőhöz való. Nem voltál hálátlan az egész ügyben. Viszont látszik, hogy merre húz a szülők szíve. Nem vagy olyan gyerekük, mint az öcséd.

Ha ilyen könnyen elszakadatok egymástól a hisztis testvéred miatt akkor nem is voltatok igazán jól kapcsolatban. Majd keresni fognak, ha kell valami, de akkor én nem venném fel nekik a telefont. Igronálnám őket.

2020. aug. 2. 12:40
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem értem mi a francért nem lehet meghallgatni a másik felet is. Mintha öcséd szava valami szentírás volna...
2020. aug. 2. 12:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Írd le röviden hogy abból a 300 000-bol te azt láttad hogy megveszi a tisztalkodo szereket..

Viszont azt is láttad hogy az öcséd bulizik csajozik szóval elmegy a pénz erre

Lakberbe és kajaba nem szállt be / beszállt X "Ft-tal az elmúlt hónapban

2020. aug. 2. 13:42
 9/11 anonim ***** válasza:
83%

Ha esetleg volt valaki akit öcséd felvitt hozzá, vedd fel vele a kapcsolatot és tanud is lesz hogy csak bulizott.

Ha továbbra sem hisznek neked akkor dőlj hátra, ugyanis ez a kis dög magát fogja lebuktatni.

Előbb-utóbb anyádék is rájönnek hogy büdös neki a munka és csak a buli meg a pénz kell.

2020. aug. 2. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:
Írd meg, aztán menj is el, hogy személyesen is megpróbálj beszélni az anyukáddal. Szerintem főleg vele lenne érdemes. A nevelőapádnak nem feltétlenül kell magyarázkodnod, ő ráér, hogy felfogja, de az jó lenne, ha az anyukád megértene, és segítene az öcsédnek is felnyitni a szemét, hogy ne szakadjon meg a kapcsolatod az egész családdal egyik napról a másikra, amikor egész eddig jóban voltatok.
2020. aug. 3. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!