Mit lépnétek erre a helyembe?
Én 26 éves vagyok,öt éve költöztem fel Budapestre Miskolcról. Szüleim annyiban támogattak hogy az albérlethez 2 havi kaucióból egyet fizettek ki.
Öcsém 23 éves,júniusba jött el hozzám munkát keresni. Néha küld önéletrajzot de eddig semmi. Míg én dolgozok a várost járja,esténként bulizni csajozni jár. Anyagilag mivel nincs munkája nem tud beszálni az albérletbe sem semmibe. A tisztálkodó szereit mondjuk megveszi.
2 hete haza utaztunk mindketten anyánk szülinapjára. Anyámmal beszélgetés közbe derült ki hogy tesóm kapott tőlük 300.000ft-t azzal a cím szóval hogy ne csak élösködjön rajtam,mivel tudták hogy a vírus miatt jelenleg alkalmi munkákból élek. Mondtam anyunak h nekem azt mondta hogy az utolsó havi fizetése van neki ezért nem kértem hogy szálljon be a költségekbe,meg gondoltam az ő végzettségével hamar talál munkát úgy is és majd akkor beszáll. Mondtam neki hogy ha haza érünk beszélek vele,most ezzel ne rontsuk el a hétvégét.
Amikor hazamentünk megkérdeztem tesómat arról amit mondott anyu. Vita lett belőle,olyanokat mondott h ezt a pénzt az ő apja adta-mert h apa csak a nevelő apám-semmi közöm hozzá. Mondtam h de anyu azt mondta adták közösen h szállj be a költségekbe. Erre ő hogy apa adta neki ,anyának nincs jövedelme amit adhatott volna hogy felezni kéne meg hallgassak mert kaptam én is annak idején(60.000ft-t).
Odáig fajult az egész h hozzám vágott 20 ezer ft-t d.ugjam fel magamnak neki már 1 vasa sem marad.
Másnap vissza adtam neki és mondtam h 1 hónapja van hogy elköltözzön én nem bohockodok vele tovább. Erre 2 nap múlva míg dolgoztam elment üzenetet nem hagyott. Hivtam többször nem vette fel.Másnap reggel amikor munkába mentem hajnalba láttam őt egy buszmegállóba aludni. Nem voltam benne biztos h ő e,ezért még aznap hivni akartam munka után a szüleink hogy otthon van e.
Apa hívott fel üvöltve még délelőtt hogy mit képzelek magamról elszedtem az öcsém összes pénzét és kidobom? Köpni nyelni nem tudtam,mivel a munkahelyen nem igazán lehet telefonálni mondtam h du visszahivom és megbeszéljük de le kell tennem. Hiába próbáltam hivni késöbb nem vette fel,ahogy anyám se.
Azota se veszik fel nekem a telefont,1 üzenetet kaptam apámtól hogy ez a hála amiért sajátjaként nevelt fel,az édes gyerekét kidobom,sem ő sem az anyám nem kiváncsi rám a továbbiakba.
Én azt hittem jó a kapcsolatom a tesómmal,a szüleinkkel. Nem adnak lehetőséget megbeszélni se a dolgot.
Szerintem az ilyen "családtól" nyugodtan szabadulj meg, hidd el, azzal nyersz a legtöbbet, ha soha többé feléd se néznek. Aztán csak hazudozzanak egymásnak meg lopkodják egymás pénzét meg élősködjenek egymáson, örülj neki, ha nem kell ebben részt venned a jövőben.
Gondolj csak szépen saját magadra, dolgozz, tegyél félre pénzt, építgesd a kis életed, hogy ne ilyen selejtként végezd, mint ők.
Ne foglalkozz velük. Nem te vagy a hibás, hanem a testvéred. Eléggé korrekt isvoltál vele, hogy még 1 hónapot maradhatott volna és nem az utcára dobtad ki. Emellett meg teljesen jogos a részedről, hogyha így csak kapott pénzt akkor adjon bele a közösbe.
A nevelőapád és anyukád viselkedése pedig szégyen, nem szülőhöz való. Nem voltál hálátlan az egész ügyben. Viszont látszik, hogy merre húz a szülők szíve. Nem vagy olyan gyerekük, mint az öcséd.
Ha ilyen könnyen elszakadatok egymástól a hisztis testvéred miatt akkor nem is voltatok igazán jól kapcsolatban. Majd keresni fognak, ha kell valami, de akkor én nem venném fel nekik a telefont. Igronálnám őket.
Írd le röviden hogy abból a 300 000-bol te azt láttad hogy megveszi a tisztalkodo szereket..
Viszont azt is láttad hogy az öcséd bulizik csajozik szóval elmegy a pénz erre
Lakberbe és kajaba nem szállt be / beszállt X "Ft-tal az elmúlt hónapban
Ha esetleg volt valaki akit öcséd felvitt hozzá, vedd fel vele a kapcsolatot és tanud is lesz hogy csak bulizott.
Ha továbbra sem hisznek neked akkor dőlj hátra, ugyanis ez a kis dög magát fogja lebuktatni.
Előbb-utóbb anyádék is rájönnek hogy büdös neki a munka és csak a buli meg a pénz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!