Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Utálom a testvéremet, nem...

Utálom a testvéremet, nem tudok tőle aludni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sajnos a szobánk úgy van hogy egymás mellett vagyunk és szinte mindent lehet hallani amit a másik csinál. Neki kisebb szobája van mint az enyém. A tesóm van hogy hajnali 2-ig gépezik és beszélget az egyik haverjával, és olyan 13:00/13:30 körül kel fel . Egész nyáron ezt csinálja, ami engem csak akkor zavar hogyha beszélget hajnalig a barátjával. Szoktam szólni neki hogy halkabban, de van hogy egy idő után el is felejti. Emiatt felborítja az én napirendem és idegesít hogy mostanában nincs senkire bellátással, csak ő számít. Én szeretek olyan fél8 körül felkelni, mert olyankor az egész család még alszik, és hogyha nincsenek otthon a szüleim van hogy rám marad a takarítás, bevásárlás. Szoktam sportolni is. De így hogy hajnalig beszélget az én napirendemet is felborítja. Másnap szinte nincs kedvem semmihez olyan fáradt vagyok és feszült. Ezt megbeszéltem anyuékkal is, azt mondták cseréljek szobát, de nem szeretnék mert szeretem a szobámat szép, nagy, anyuéké meg elég kicsi csak az ágy fér be szinte. Meg azért se akarok, hogy a tesóm is tanuljon alkalmazkodni hozzánk. Van hogy szivacsos füldugóval próbálok aludni, de eléggé szokatlan, meg van hogy még hallom őt hogyha hangosabban szólal meg azért nem tudok aludni. Mit csináljak, esetleg tudnátok valamit tanácsolni?

Én 17/L, tesóm 16/F

2020. júl. 31. 08:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
60%

Ha neked kell boltba menni, akkor rángasd el az öcsédet is, hogy segítsen neked, a kaja cipelése is ugyanúgy testedzés.

16 évesnek hosszabb távon a hajnali alvás nem kedvez a szervezetének.

Szólj neki hogy segítsen a ház körüli munkákban is, és mire alvó idő lesz elfárad.

2020. júl. 31. 11:06
 22/27 anonim ***** válasza:
20 és akkor a testvéri viszony inkább testvéri iszony lesz - itt egyes-egyedül a szülőknek lennének teendői...
2020. júl. 31. 11:09
 23/27 anonim ***** válasza:
69%
Reggelente keltsd fel. Hidd el, pár alkalom után kicsit visszább vesz.
2020. júl. 31. 11:19
 24/27 anonim ***** válasza:
51%

23 Vagy megcsap.

Reggelente keltse fel az apja vagy az anyja!

2020. júl. 31. 11:24
 25/27 anonim ***** válasza:

ma 10:16-os hozzászóló vagyok, 10-es sorszámmal.

Nem, nem zavarodtam meg, nem magammal beszélgettem, hanem az előttem lévő hozzászólóval, akit töröltek, mert a kérdező szüleit minősítette igen csúnyán. Úgy látszik, nem csak engem zavart, ráadásul én nem is jelentettem, hanem inkább szemtől szemben elmondtam a véleményem :-)

2020. júl. 31. 11:32
 26/27 anonim ***** válasza:

25 Köszönöm is!

Elfogadom, hogy tahó vagyok. Bár szerintem a 15-ös is ugyanazt írta le, mint én. A szóhasználattal lehetett a gond, nem a tartalommal :)

2020. júl. 31. 12:21
 27/27 anonim ***** válasza:
78%
Hát én éjszakai bagoly vagyok, és játszom is sokszor, de ha valaki már alszik, akkor azt tiszteletben tartom, füles fel, és max chaten beszélek azzal, akivel jatszom. Én is későn kelek ha nem megyek dolgozni, sőt, kivagyok attól, ha valaki szerint a tyúkokkal kéne kelni, de 10-kor már nyugodtan felebresztheted ilyen-olyan zajokkal. Persze mindig kérj bocsánatot, ha panaszkodna, aztán lassan csusztatsd korábbra az ilyen ébresztéseket. Ez csak csendes terror, de lehet elkezdtek majd beszélni a dologról, és kitaláltok valami megoldást.
2020. júl. 31. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!