Csak szerintem túlzás,hogy a nővérem lelketlennek hívott amiért szeretem a tejet?
Nagyon helytelen a nővéred viselkedése.
Hagyjátok őt hadd vegázzon magának, de egy pillanatig se tűrjétek el tőle, hogy Titeket akarjon átnevelni!
A tyúkok akkor is tojnak majd, ha senki a Földön nem fog tojást enni, sőt kotlani fognak a tojásokon, lesznek kiscsibék, amik felnőnek, tojni és kotlani fognak. És ez így fog folytatódni...
Gondolj arra, hogy nem könnyű egyik napról a másikra ilyen élesen étrendet váltani.! Valószínűleg hiányzik neki is a tej meg a többi élelmiszer amit most nem fogyaszthat és ezért próbál agresszíven beszélni ellene, mert nem téged akar meggyőzni, hanem saját magát.
Tudd hogy butaságokat beszél és ennyi. Ugyanez lenne ha valamilyen fogyókúrába kezdett volna bele, egyszerűen az agyára ment és kész. Sógorom tehenészetben dolgozik, a tehenek maguk kérik hogy időben legyenek megfejve, mert a túl sok tej okoz nekik fájdalmat nem a gépi fejés. Az a nő akinek gyerekszülés után durrant már be a melle, az tudja hogy nem rossz dolog a tej lefejése, éppen ellenkezőleg.
Ha legközelebb jön a hülyeségeivel akkor te meg mondd meg neki, hogy ha senki nem enne állati eredetű élelmiszereket akkor azok az állatok meg sem születhettek volna, hiszen csakis ezért tartja őket az ember.
Na, a vegán terrorizmus.
Ha valaki fatalista módon kezd élni, az a magánügye.
Amikor már rá akarja erőszakolni a környezetére,
az már terror.
Leállítanám.
Amúgy egészségtelen, mert az ember mindenevő.
A természet meg úgy lett megalkotva, hogy
az élőlények táplálékláncot alkotnak.
A lényeg a mennyiségen és minőségen van.
Kevés húst, több zöldséget, a tejtermék
nem maradhat ki, mert kell a calcium, kell
a fehérje.
Ha ráadásul valaki a gyerekére is ráerőszakolja,
azt a gyámhatósággal megrángatnám kicsit, mert
nagyon sokat árthat a fejlődő szervezetnek.
Ezt még a keresztény liturgiában is tiltják,
például gyerek pontosan ezért nem tarthat 40 napos böjtöt, legfeljebb
a hét egyetlen napján, pénteken, de akkor is tartalmas pl. zöldséglevest,
főzeléket, gyümölcsöt.
Én határozottan megkérném, hogy ne foglalkozzon azzal, hogy ki mit eszik,
cserébe én sem mondom el, hogy mi a véleményem az életformájáról.
Lehet, hogy leesik a vércukra, és azért hisztizik.
Vissza fog térni a mindenevésre.
tapasztalatból mondom, hogy többnyire a kezdő veganok ilyenek. Neki most ez egy új dolog, és lelkes, és rájött valamire, amiről szeretné, ha más ember is úgy érezne.
Ezt megélni olyan, mint amikor valakivel teljesen mások a politikai nézeteid, egyszerűen csak frusztrál, hogy a másik miért nem úgy látja a világot, mint te.
Ezt most csak azert írom le, hatha segít kicsit a megértésben. Én is vegán vagyok, és az első pár hónapban én is mondtam másoknak ilyen meggondolatlan dolgokat. De a legtöbb embernél ez egy idő után elmúlik, nálunk pl 3 év után ez egyáltalán nem téma már sehol.
na hagyjál ékén a kezdő vegánokkal, inkább a bunkó hisztis kölykök, akik nem képesek elfogadni ha nem az egész világ ugrál úgy ahgy ők fütyülnek...
nekem is van vegán csoporttársam, kb egy éve az, de igazából ha nyelvórán nem kerül elő az étkezés témakör, nem hiszem hogy valaha leesik nekem. attól még beül velünk étterembe, sőt, a sajtos lepényről is megsúgja, hogy azt ott nagyon finoman készítik mert sokáig ez volt a kedvence...
amúgy csak azt tudom tanácsolni, amit mindenkinek szoktam dackorszakos gyerekeknél: fordulj el, csinálj úgy mintha nme menne a hiszti, ha rájön hogy nincs kinek produkálni magát, lenyugszik.
Engem ugyan idegesít a vegánok többsége (aki tukmálja a nézeteit, a többi nem zavar), de azért van pár igazságtalanság a kommentek között.
"Szenved a tyúk, hogy a tojást elveszik? :D A nap vicce!"
"A tyúkok akkor is tojnak majd, ha senki a Földön nem fog tojást enni"
A tyúkokat elég durva körülmények között tartják. Ha csak szabadon tartott tanyasi tyúk tojását vennénk, akkor egy idő után ezeket a nagyüzemi telepeket meg kellene szüntetni. Ennyiben te is hozzájárulsz az állatkínzáshoz. A tojásáért tartott tyúkfajok hímjeinek jelentős részét csibe korában élve darálják le, mert kakasra jóval kevesebbre van szükség, mint tyúkra.
"Vegán lett :DDDDD Előtte meg 20 évig két pofára ette a húst. Hagyjuk már."
"szoval par honapja meg o sem volt vegan, vagyis felzabalt mindent, amit ele raktak, aztan hirtelen fordult vele a vilag es egybol osztja az eszt."
Bármilyen meglepő is, de az emberek változnak, ki jó, ki rossz irányba. Ne tekintsük már álszentségnek, ha valaki nem együtt születik az összes elvével, amit életében tartani fog. Gondolom, te se ugyanazt gondolod mindenről, mint tízévesen.
"Ha legközelebb jön a hülyeségeivel akkor te meg mondd meg neki, hogy ha senki nem enne állati eredetű élelmiszereket akkor azok az állatok meg sem születhettek volna"
Ezt nem teljesen értem, hogy mit akarsz mondani, hiszen ezzel a kérdező igazat adna a nővérének...
17-es és 18-as válasza viszont nagyon jó volt, szerintem is várd meg, míg lecseng ez a tesódnál, és addig hagyd figyelmen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!