Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ennyire lelketlenek a...

Miért ennyire lelketlenek a barátnőm szülei?

Figyelt kérdés
A barátnőm 16 éves én 18 vagyok. A barátnőm védekezés mellett terhes maradt és úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a picit. Én az apámmal és az új feleségével élek. Ők is felajánlották, hogy segítenek. A barátnőm szülei nagyon mérgesek voltak, eltiltottak minket egymástól. Azt akarták, hogy adjuk örökbe a fiunkat. A fiunk nálam lett elhelyezve, a barátnőm szülei még meg sem nézték és azt sem akarják engedni, hogy a barátnőm lássa (3 hónapig velünk lakhatott, de utána eljött az apja és hazarángatta). Miért nem képesek elfogadni a történteket és a legjobbat kihozni belőle?
2013. jan. 22. 08:45
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Már folyamatban van a gyámügynél a barátnőm nagykorúvá nyilvánítása, de nem megy túl gyorsan.
2013. jan. 22. 08:46
 2/25 anonim ***** válasza:
33%
Ez biztos így van? ... Nagykorúvá nyilvánítás nincs. Kikorú csak akkor válik nagykorúvá, ha házasságot köt.
2013. jan. 22. 08:52
 3/25 A kérdező kommentje:
Esküvő is lesz, de az sem úgy megy, hogy csak besétálunk az anyakönvvezetőhöz és időpontot kérünk. 16 év felett 18 év alatt kell a gyámhatóság engedélye is.
2013. jan. 22. 08:58
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert a gyerekekuknek is a legjobbat akartak es egy átlag szulo szamara nem öröm, ha a 16 eves kislanyuk terhes lesz.... Sokáig fog tartani, amíg megemésztik.
2013. jan. 22. 09:00
 5/25 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező, a leírt eseménysorhoz ugye 2 fél kell, az egyik, aki csinálja, a másik, aki tűri... ezt azért tisztán kell látni. A gyámügytől szimplán azt kellett volna kérni, hogy a párod tartózkodási helye hivatalosan is a gyereke mellett legyen - ez tök sima ügy, a nagykorúsággal még csak véletlenül se kavarjatok, akkor ugyanis megszűnik tekintélyelvű idiótáék tartási kötelezettsége a lányuk felé, amíg a tartózkodási hely megváltoztatása azt mutatóban se érinti.

Mellesleg megjegyzem, ha valakit el akarnak rángatni a kisgyerekétől, és az illető válaszul beleállítja elrángatóba a nagykést, nincs az a bíróság, amelyik komolyabban elitélné...

2013. jan. 22. 09:05
 6/25 anonim ***** válasza:
87%
Elég nagy marhaságot írtál utolsó, ez lefordítva, mármint az utolsó mondatod gyilkosságra valo felbujtás. Nem sok eszed van, hogy ilyet tanácsokat.
2013. jan. 22. 09:09
 7/25 anonim ***** válasza:
0%
Tévedsz, én nem azt javasoltam, hogy ezt tegye, hanem egy vélhető tényt közöltem. A jogos védelem az jogos védelem...
2013. jan. 22. 09:11
 8/25 anonim ***** válasza:
81%
Hol látsz te jogos védelmet? Ég gyereket, mert a 16 eves az gyerek, a szülei próbálnak nevelni, igaz nem épp a legjobban sikerül, de fizikailag nem bántalmazzák, erre szerinted az erőszak jogos lenne. Nem mondom hogy egyet értek velük, mert ha mar megszületett a gyerek, akkor csak az anyjával kellene lennie, de azért bántalmazni se kellene őket.
2013. jan. 22. 09:15
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent meg nem tudom elképzelni, hogy a terhesseg kilenc hónapja meg a kicsi születése óta eltelt idő - vagy nem arra vonatkozik a 3 honap? - nem elegendő a gyamhivataltol a házassági engedélyhez. Merthogy az megoldaná a problémát.
2013. jan. 22. 09:17
 10/25 anonim ***** válasza:
37%

Hát kérlek ott, hogy az anyának joga van a gyerekéhez, és a gyereknek joga van az anyjához...

A házassággal meg az a baj, amit az imént leírtam, t.i. az is nagykorúvá teszi a lányt, és megszünteti a "csak jót akarók" eltartási kötelezettségét, amit szerintem nem kellene hagyni... Meg praktikus okból is, jóval egyszerűbb megváltoztatni a tartózkodási helyet, mint a házasságot engedélyeztetni. Praktice egy környezettanulmány kell hozzá, amit az újszülött miatt úgyis megcsináltak...

2013. jan. 22. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!