Miért ennyire lelketlenek a barátnőm szülei?
Dehogy visszás, ugye a szülő vállalja a gyereket, nem a gyerek a szülőt, innen indul a történet. Másfelől a gyerek nem tulajdona a szülőnek hanem egy önálló ember saját akarattal, a szülő azzal, hogy gyereket vállal, azt vállalja, hogy a törvény szabta ideig eltartja, nem azt, hogy "ha neki tetsző módon viselkedik, akkor..."
Szóval nekem meg az "amíg az én kenyeremet eszed..." c. gondolkodás nem tetszik, de szerencsére a jognak se:)
Ma 9.05! Ilyet biztosan lehet kérni? Ezt a lehetőséget nem mondták, csak azt, hogy így tudunk a leghamarabb megszabadulni tőlük. A másik variáció az lett volna, hogy a kicsit is vigye magával, de ez több szempontból sem lehetséges.
Szerdán történt ez az egész. Az apja az apám feleségét is bellökte a sárba, aki próbált segíteni a barátnőmnek. A rendőrök szerint felesleges feljelentést tenni, mert külsérelmi nyom nem maradt, így nehezen lehetne bizonyítani a történteket.
A terhesség vége felé már hozzánk költözhetett és akkor a szülei is beleegyeztek, hogy nálunk éljen, ezért nem tartottuk sürgetőnek. Nem tudom mi lelte az apját, hogy így bedühödött.
Kérdező, persze, hogy biztosan, és félreértés ne essen EZT javaslom, és nem az erőszakot!!! - ha valaki félreértette volna...
Köszönöm!
Ez sem tűnik sokkal gyorsabban lezajló eljárásnak, de egy próbát megér.
Na igen teljesen természetes,hogy 16 évesen amikor még nem fejezte be a tanulmányait és nem élte igazán ki magát már az első szerelmével gyereket csinál mikor még a lelke sem érett meg az életre,csak a nagy fellángolásban azt mondják igen kell a gyerek:P A szülőket is megérteném, ha én szülő lennék és szülötne unoka a 16 éves"gyerekemtől"! nem ujjonganék,jó az unokám lenne de fölmerülne bennem több dolog:
-mi lesz a gyerekem tanulmányaival?
-ha el is végzi,hogyan tovább hisz tanulás mellet munka is kell a pelenkához meg a többi dologhoz
-egyáltalán hogyan találna munkát hisz alap tanulmányok után gyerekkel nem szívesen vesznek fel senkit, mert a gyerek kötött dolog,ergó csak bizonyos ideig tudna dolgozni ami a munkáltatónak nem szokott megfelelni
-és minden kései gyerek igazából :
1)nem érzi jól magát mert a szülei inkább olyan haveri szinten lesznek és a nagyszülők lesznek a szülő képe
2)a példaképe az lesz korán is szülhetsz gyereket(nem egy példát láttam erre)
Szóval a véleményem mind nektek mind a gyerek miatt még támogatás mellett is nagyon felelőtlen dolog volt ez tőletek,most már várjátok ki a 2 évet és utána tegyetek meg mindent a stabil családi háttérért akkor is ha idő közben kialszik netalán a láng
Mi sem így terveztük, de így alakult. Nem érzem magunkat felelőtlennek, mert mindent megtettünk a védekezés érdekében (óvszer és Pharmatex), sajnos az óvszer lecsúszott. Mivel a barátnőm nem szedhet hormonális fogamzásgátlót, ezért az orvos 72 órás tablettát sem írhatott fel azt mondta marad a várakozás.
Az anyagiakkal nem lesz gond, mert anyukám öröksége biztosan kitart addig, amíg mindketten befejezzük a tanulmányainkat, a lakás szintén nem lesz probléma.
Én tudok iskola mellett dolgozni is, már most is azt teszem, így havi 50-60000Ft + a családi elég lesz az első időben, ha majd a kicsi betölti az 1 évet, akkor igényelhetem a gyest is. Szerencsére a féltestvéreim még kicsik (4 éves, 5 hónapos), így a kezdő ruhatárra és felszerelésekre sem kell sokat költenem. A tápszer, a pelenka, a popsitörlő, meg az első oltások ára elég húzós, de megoldom. Szerencsére az apám felesége nagyon rendes és mindenben segít, ellát tanácsokkal is és vele van a fiunk amíg iskolában vagyok vagy a munkahelyen.
Nem lesz egyszerű dolgunk, de erre nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy a barátnőm nem láthatja a fiunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!