Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ki a rosszindulatú ebben az...

Ki a rosszindulatú ebben az ingatlan kérdésben?

Figyelt kérdés

Már csak elméleti a kérdés , de nagyon összevesztünk ezen a testvéremmel. Felmerült bennünk a férjemmel, hogy eladjuk a nagy családi házat és átmenetileg a szülői házba költöznénk családostul 2-3 hónapot. Semmi esetre se végleg. Ez most már nem aktuális, de a testvérem tovább vitte a gondolatot.

A testvérem azt mondta, hogy apám halála után , amikor csak ketten leszünk a tulajdonosok, akkor se költözhetünk be, csak ha kifizetem a részét.

Ő külföldön él és kb 3 havonta hazajön látogatóba és akkor ő van abban a házban.

A szemében én vagyok a rossz , hogy ilyen megfordult a fejemben. Szerintem meg ő az, mert én még a tágabb családtagoknak is megengedném, hogy ennyi időt ott lakjanak , ha mindenki beleegyezik.

2020. jún. 30. 10:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Ez egy anonim oldal és ha ki akarnám semmizni, akkor azt írtam volna. Itt csak arról volt szó, hogy a vírus miatt , addig nem tudtunk volna ingatlant nézni, amíg nem kapunk foglalót, de ettől függetlenül nem akartam volna kapkodva venni egy 40M házat. Bár ezt se hiszi. Szerintem azt hiszi hazudok.

A vita hevében mondta, hogy akkor se költözhetek, ha meghal apu, csak ha kifizetem . “ Ez a szabály “- ő mondta.

Apu kettőnknek akarja ajándékozni a részét és csak a haszonélvezetet tartja meg.

Nem költöttem volna a házra, mert abba vagy beleegyezik a másik és elismeri, hogy értéknövelést hajtok végre,vagy megy a közösbe.

2020. jún. 30. 11:31
 12/23 A kérdező kommentje:
“8”, de a 2-3 hónap a baja. Azt mondta oldjam meg a ház eladás utáni költözést ahogy akarom, de oda nem költözhetek.
2020. jún. 30. 11:38
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eleve a kérdés hülyeség. Tiétek a ház vagy a szülőé? Senkit nem érdekel kinek mit akar ajándékozni meg örökíteni főleg nem a jogot. Amíg el az övé és az ő döntése, az meg, hogy tű mit engedtek meg egymásnak a tesóddal az csak bohócság amíg él. Itt egyenlőre egy embernek van szava és az a szülő.
2020. jún. 30. 11:45
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Már miért ne költözhetnél? Apádé a ház és ő fogja meghatározni,hogy kit enged oda és kit nem! A testvérednek az égvilágon semmi beleszólása nincs amíg apád él és ráadásul az övé a ház is,hogy ha megengedi az odakóltözésedet. De ha már ennyire görény testvéred van én elmondanám apámnak ezt a beszélgetést a testvéremmel és megkérném,hogy hívja már fel a kedves gyerekét és mondja már meg neki,hogy egyenlőre még a saját háza felett még ő rendelkezik.
2020. jún. 30. 12:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Most hagyjuk az örökösödést, azon kár filózni, mert szigorú és eléggé egyértelmű jogszabályok rendelkeznek erről. Majd ha odakerül a sor és még meglesz a ház, lehet felkeresni ügyvédet és az majd elmondja, hogy merre hány méter.

Viszont az időszakos odaköltözésről:

Soha életemben nem kértem a testvérem engedélyét, ha valamilyen élethelyzet miatt haza kellett mennem a szülői házba. Legyen az 2 hét, vagy 2 év. Egyedül a szüleimmel beszéltem meg, ők meg szeretettel fogadtak.

De ugyanezt a testvéremtől sem vártam el, hogy kérvényt nyújtson be nekem! Ez kizárólag a szüleink döntése volt mindig is, mindkettőnk esetében.

2020. jún. 30. 16:37
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem az a fura, hogy a tesó nem engedi, hogy a másik tulaj egy percre is beköltözzön, de amikor itthon van, akkor ő mégis ott lakik. Akkor az egyik tulajnak szabad, a másiknak nem?
2020. jún. 30. 18:28
 17/23 A kérdező kommentje:

Engem az emberi oldala érdekelt volna. Most tudom, ha apám engedi, akkor oda költözhetünk, de nem fogunk.

A nővérem apám halála utánra mondta, hogy akkor se költözhetek oda.

Keressek albérletet 3 felnőtt , két gyerekkel Pest megyében. Kb 150-200.000 Ft lenne. Ha eladjuk a házat, akkor ki tudjuk fizetni. Így van vele.

De nem fogjuk eladni, mert meg gondoltuk magunkat.

Évekig mondtam a férjemnek, hogy szerintem nálunk nem lesz vita az örökségének. Erre tessék . Nagyon el vagyok szomorodva. Nem elég , hogy meghalt anyukám, a nővérem hozzáállása is teljesen elkeserít.

Mindig mondtam a férjemnek, hogy lehet hogy nem jó a viszonyunk, de mindig számíthatok rá, ahogyan ő is rám.

Nagyon letaglózott.

2020. jún. 30. 22:37
 18/23 A kérdező kommentje:
Mármint a testvérem számíthatna rám és azt hittem én is.
2020. jún. 30. 22:39
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
De bammeg, mi taglózott le? Hogy a nővéred nem mond le önként és dalolva az örökségéről? Mert itt csak erről van szó. Hány meg hány ilyen eset van, hogy az egyik testvér szépen bevackol a szülői házba aztán meg beint a többi örökösnek. Ráadásul a testvéred nem azt mondta, hogy nem költözhetsz be, hanem hogy költözz nyugodtan, de akkor fizesd ki a részét. Ha nem költözöl be és simán eladjátok a házat, akkor is jár majd neki a része. És ez nem "szabály", ez a törvény.
2020. jún. 30. 22:45
 20/23 A kérdező kommentje:

19. Te nem ismersz engem és nem bánt, hogy ezt feltételezed, de mint írtam ez egy anonim oldal és kiírnák, ha ez lenne a szándékom.

Az taglóz le, hogy a testvérem is ezt feltételezi rólam és már előle ilyenen veszekszik velem.

Én magamból indulok ki és én simán engedném, hogy beköltözzön.

De ezek szerint tök normális, hogy az emberek ilyen gonoszak a testvérükkel.

Úgy látszik álomvilágban vagyok.

Köszönöm a válaszokat!

2020. jún. 30. 23:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!