Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetek, ha 2 testvérem...

Mit tehetek, ha 2 testvérem nem fizeti az örökölt szülői ház rezsijét?

Figyelt kérdés
Hárman örököltük a házat és háromfelé van elosztva. Ők külföldön élnek, én pedig itthon, de én sem lakom a házban, a ház lakatlan. Viszont van áramdíj, vízdíj és szemétdíj, valamint építményadó. Én szoktam néha odajárni füvet nyírni, festeni, javítgatni a házon, kerítésen stb. A testvéreim szerint én vagyok itthon, enyém a rezsi is.
2020. máj. 28. 11:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért nem adjátok el? Mi értelme van annak,hogy üresen áll? Soha nem értettem az ilyen embereket, akik adfig húzzák az eladást, amíg bokrok nem nőnek a házba, annyira elhanyagolt.
2020. máj. 28. 15:01
 22/29 anonim ***** válasza:
33%
Nembiztos hogy olyan helyen van a ház ahol barki kivenné,vagy épp olyan akiben nem lenne köszönet....
2020. máj. 28. 15:06
 23/29 A kérdező kommentje:
2 hónapja üres. Anyu otthonba ment.
2020. máj. 28. 16:38
 24/29 anonim ***** válasza:
87%
Ja hogy anyátok még él? Akkor milyen örökségről beszélsz? Így azért már kicsit más a helyzet. A két tesóval meg lett beszélve, hogy ez így lesz, vagy csak közölted velük, hogy akkor mostantól perkáljanak? Ha anyádnak van pénze otthonra, anélkül, hogy eladta volna a házát, miért te fizeted a rezsijét?
2020. máj. 28. 16:45
 25/29 anonim ***** válasza:
79%

Ha még él anyukad telejsen más a dolog! Vagy rátok íratta?

Így nem örökség hiszen él!!

2020. máj. 28. 17:00
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

„háromfelé van elosztva”

Tehát három lakrész van benne kialakítva?

Mert akkor csak elintézed, hogy ne legyen a tied osztatlan, bekötöd rá a víz-gáz-áram-stb-t, és lehetne értékesíteni. Akármilyen lelakott is.

2020. máj. 29. 00:02
 27/29 A kérdező kommentje:
Hármónké. Anyunak haszonélvezete van, de már az otthonban marad, mert ellátásra szorul.
2020. máj. 29. 05:28
 28/29 anonim ***** válasza:
40%

Mivel az átalány havi díjból évente egyszer vagy többször ki lehet szállni, ezért utána az összeget visszakapod, utána meg csak minimális havi díjat kell fizetni, ami gázból kevesebb, mint ezer forint, a villany meg azt hiszem 0, a szemét meg lemondható, így végül nem fog ez neked sokba kerülni, a per többe kerülne.

Nézd meg a számlákon, hogy melyik szolgáltatónál (gáz/villany), mikor van az éves leolvasás hónapja. Előtte 1-2 hónappal menj be, és kérd azt, hogy átalány helyett havi diktálás legyen, és akkor mindig majd 0-t írsz be, vagy amennyit használsz. (minimális mennyiség)

2020. máj. 29. 17:23
 29/29 kovpet ***** válasza:
Nem kell menni sehova és várni sem, mindent lehet telefonon vagy neten intézni, a számlán van, hogy mikor lehet diktálni. Diktálj óraállást és kérd, hogy nullás átalányt számlázzanak ezentúl. Így évente a leolvasáskor lesz egy minimális költséged, máskor nem. A kukát mondjátok le.
2020. máj. 31. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!