Mit tehetek, ha 2 testvérem nem fizeti az örökölt
szülői ház rezsijét?
Figyelt kérdés
Hárman örököltük a házat és háromfelé van elosztva. Ők külföldön élnek, én pedig itthon, de én sem lakom a házban, a ház lakatlan. Viszont van áramdíj, vízdíj és szemétdíj, valamint építményadó. Én szoktam néha odajárni füvet nyírni, festeni, javítgatni a házon, kerítésen stb. A testvéreim szerint én vagyok itthon, enyém a rezsi is.
Az alapdíjak közösek, ha pedig valaki bent lakik, és használja, akkor nyilvánvalóan a használat utáni díjat ő fizeti.
A ti esetetekben együtt terhel titeket a költség, hiszen te sem használod. Most attól, hogy közelebb vagy hozzá földrajzilag, mint ők, még nem leszel használó.
Kérdés, miért áll üresen!? Miért nem adjátok ki?
2020. máj. 28. 11:53
12/29 anonim válasza:
Szóval havi 10-12k-t kifizetsz, ezen felül fizeted a ház javítását is, és nem akarsz perre menni? Oké, ha a javítást nem beszéled meg velük/úgy csinálod, hogy ők nem egyeznek bele/nem akarják/szerintük nem szükséges, akkor az tényleg a te költséged, de a rezsit nekik is fizetniük kellene.
Én hozzájuk vágnám hogy ok, akkor külföldre költözök, és akkor senki sem fizeti majd, vagy mig gondolnak, akkor milyen kifogással nem fogják fizetni? Gondolom úgy vannak vele, hogy azt a 3-4k-t nem sok neked pluszba kifizetni, "ennyit igazán megtehetsz, hiszen testvérek vagytok" (az én tesóm is így húzott le rendszeresen pár ezrekkel, de ő sose fizetett semmit nekem...), de hosszú távon viszont sok. azért annak az évi 30-40.000 Ft-nak szerintem lenne jobb helye nálad is.
2020. máj. 28. 12:05
13/29 anonim válasza:
Hát de nem lehet nullás számlát kérni? Édesanyám amíg kiment külföldre, nem volt fogyasztása, kérte hogy legyen nullás, hogy ne fizessen átalányt sem semmit, mert otthon sincs, semmi fogyasztó nem ment akkor nála, mindent lekapcsolt.
Üres házban mire van költség?
Nem is érdemes tartogatni ha senkinek sem kell tényleg! Csak a vita van belőle ígyis...
2020. máj. 28. 12:18
14/29 anonim válasza:
El kell adni. Ha ők nem akarják közös tulajdon megszüntetése iránt pert kell indítani ellenük. A költségek egyébként mindenkit terhelnek ha egyikőtök sem lakik a házban. Óriási tévedésben vannak. Nekik így kényelmes. Én a helyedben sürgősen helyretenném őket.
2020. máj. 28. 12:23
15/29 anonim válasza:
Ezt nem értem! A villany és a víz alapdíja pár száz forint havonta, ha nincs fogyasztás, 10-12 ezer az már rendes ottlakás (egy személynek) eredményez ennyit.
2020. máj. 28. 12:30
16/29 anonim válasza:
Ha ennyi a számla, az havi átalánydíj, amit majd az éves leolvasáson jóvá írnak, és akkor visszakapod a pénzt.
2020. máj. 28. 12:30
17/29 anonim válasza:
#15 Elfeledkezel a közös költségről. Az senkit sem érdekel, hogy lakatlan mert van tulajdonos, akin behajtható.
2020. máj. 28. 12:53
18/29 anonim válasza:
Közös költség? Háznál? Társasházi lakásnál van, de családi háznál?
2020. máj. 28. 12:55
19/29 anonim válasza:
Miért nem adjátok el? Nem lakik ott senki, szép lassan évek alatt leromlik az állapota, bagóért se fogjátok tudni eladni. Nálunk van az utcában ilyen ház, borzalom, pedig amúgy jó környék. Igaz ott 6an vannak testvérek az örökösök, de 30 éve hagyják ott rohadni, mert nem tudnak megegyezni. Lehet már többet kapnának, ha ledózerolnák azt a romot és csak az üres telket árulnák.
2020. máj. 28. 14:11
20/29 A kérdező kommentje:
Tavaly még volt fogyasztás, mert anyukám ott lakott, ezért vannak díjak... Nem tudjuk kiadni, mert le van lakva nagyon és senki sem költözne be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!