Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bátyám miért rám haragszik,...

Bátyám miért rám haragszik, mert vert apukánk?

Figyelt kérdés

Apukánk alkoholista volt, és vert minket. Anyu nem nagyon állt közénk, nem igazán mert. Valahogy úgy alakult, hogy a bátyámmal nem igazán jó a viszonyunk. Ő amint lehetett elköltözött, nem is tartotta a szüleivel a kapcsolatot. Haragszik rám, mert szerinte apu sokszor miattam verte meg. 14 éves volt, mikor olyat kapott, hogy vérzett az orra és a szája is. Volt apunak egy fészere, ahova tilos volt bemennünk. Mi mégis bementünk, és én elvittem onnan valamit. Apukám észrevette, de én nem mertem bevallani neki, hogy én voltam, és mivel a bátyám közelében volt, azt hitte ő volt. Bátyám viszont nem akart beköpni engem, mert akkor én kaptam volna, nem szólt semmit, így őt verte meg. Én akkor voltam 11 éves. Azóta haragszik rám, mert nem vállaltam, hogy én vittem el azt a szerszámot. Tudom, hibás vagyok, de féltem. Azt se akartam hogy ő kapjon, de egyszerűen nem tudtam megszólalni. Apánk meghalt, és intéznünk kéne a hagyatékot, a lakása kettőnkre maradt. Én megpróbáltam fölvenni vele a kapcsolatot, de nem akart beszélni velem. Azt mondta küldjem el neki a papírokat amik kellenek, majd az ügyvédje intézi a többit, vele kommunikáljak. A ház nem kell neki, adjuk el. De én akkor is szeretném rendezni a kapcsolatunkat, megmondani neki hogy mennyire sajnálom, bárcsak visszafordíthatnám az időt, és magamra vállalnám, hogy elvittem azt a csavarkulcsot. De ő látni se akar engem, jogos hogy így érez? Mit tehetnék, hogy megbocsájtson vagy csak hogy találkozni hajlandó legyen velem?

N/24

2020. máj. 23. 22:15
1 2
 1/18 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
85%

Leginkább semmit.

Normális ember ilyenkor arra haragudna, aki ezért a gyerekcsínyért megverte. Ha a bátyád valóban ezért haragszik rád évek óta, akkor nincs mit tenni; a bátyád hülye.

2020. máj. 23. 22:21
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Semmit nem tudsz csinálni. Az elidegenedés folyamat. Anyukátok él még?
2020. máj. 23. 22:22
 3/18 anonim ***** válasza:
6%
Honnan tudjuk?! Miért nem őt kérdezed meg?
2020. máj. 23. 22:23
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem, anyukánk már régen meghalt, rákban.
2020. máj. 23. 22:24
 5/18 anonim ***** válasza:
24%
Anyukád próbált békéteni?
2020. máj. 23. 22:26
 6/18 anonim ***** válasza:
74%
Nem mondom, hogy jogos ezért haragudnia rád, ráadásul ennyi éven át, de egyrészt biztos, hogy az ő lelkét is nyomja a bántalmazások terhe, másrészt valószínűleg ott és akkor teljesen elveszítette a bizalmát feléd. Nem azért haragszik, mert vert titeket apátok, hanem azért mert akkor miattad kapott. Persze, nem normális, hogy egy ilyen dolog miatt bárkit is megverjenek nyilván, de te csináltál valamit, ami miatt ő vitte el a balhét, és ez elég ok volt arra, hogy ne bízzon benned többé.
2020. máj. 23. 22:54
 7/18 anonim válasza:
76%
Egyáltalán nem normális, hogy haragszik rád emiatt. Egy 11 éves gyerektől nem várható el abban a helyzetben, hogy bevallja az igazat, főleg, hogy tudja mik lesznek a következményeket. Elsősorban apukátok a hibás, másodsorban pedig a bátyád, hogy nem képes ezt a "piti" ügyet elengedni, szerintem ne érezd magad emiatt rosszul, lényegében az ő hibája ha nem beszéltek és a te életedbe ilyen ember nem is kell.
2020. máj. 23. 23:02
 8/18 Sanyi89 válasza:
80%

Te megpróbáltál nyitni felé,próbáld meg ne magad hibáztatni.

És ha ennyire ellenséges,akkor ne is bizz benne,inkább intézd magad a saját részed.

2020. máj. 23. 23:15
 9/18 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ennek még idő kell, próbálkozz és egyszer rendeződni fog. Jelenleg lehet hogy még dühös, ki tudja miért. Egyikőtök se hibás, én elképzelni nem tudom ez mekkora teher lehetett nektek és gyanakszom hogy sose fogtok mosolyogva gondolni a gyerekkorotokra. De idővel szerintem rendezhetitek. Esetleg ha történik valami nagyobb esemény az életedben, érdemes személyesen felkeresni és meghívni magadhoz. Házasság gyerek ilyesmi.

Kitartást :)

2020. máj. 23. 23:16
 10/18 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem akkora trauma érte gyerekként hogy még nem dolgozta fel. Mivel a szülők nem élnek egyedül rad tudja kivetíteni. Nem normális de ezt nem tudja feldolgozni. Tehetetlen is hiszen az elkövető, apátok meghalt. Lehet jobb ha hagyod egyenlőre, kesőbb talán nagyobb sikered lesz. Te is egy kiszolgáltatott szerencsétlen gyerek voltal, nem a te hibád. Szégyen milyen " szülők" vannak. Egy életre megnyomorítják a gyerek lelkét...
2020. máj. 23. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!