Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez normális egy családban?

Ez normális egy családban?

Figyelt kérdés
A tesómmal lakunk párommal és ahol lakunk mindent mi vettünk a házba jóformán. Ő igazából semmit. De persze sokszor nem is dolgozott itt pénze sincs általában semmire. Ha van akkor még ugyan úgy semmit nem vesz csak ételt magának. Viszont ugyan úgy használ mindent.(elektromos eszközök,evőeszközök stb) Ráadásul mindig ha kell neki valami átjon és elkéri joesetben. (mármint olyan dologra gondolok pl: tükör, toll, elem, papír szóval mindent amit el tudtok képzelni) ti mit tennétek?
2020. máj. 7. 21:22
 1/6 anonim ***** válasza:
31%

Én nem sajnálok semmit a testvéremtől. Főleg nem tollakat, elemet, papírt stb.

De ha téged ez zavar, akkor költözzetek külön.

2020. máj. 7. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Használja az evőeszközöket.. Ez a legtöbb családban egyébként normális. Vagy én értek valamit félre, vagy te egy idióta vagy, vagy kamu a kérdés.
2020. máj. 7. 21:52
 3/6 Metionin ***** válasza:
Hát ti eleve nem családban éltek, hanem három felnőtt él együtt. Első kérdés, hogy kié a lakás? Ki tartja fenn? Tesód fizet rezsit vagy lakbért a tulajnak? Ezeket szerintem egyenlően kell elosztani és ha legközelebb tönkremegy egy cucc, szólni kell neki hogy most már vegyen ő is valamit. Tükröt,papírt és egyéb személyes tárgyakat pedig elzárnám előle, vegyen magának. Tényleg a különköltözés lenne a legjobb de nem tudjuk, hogy miért laktok együtt, szóval elsősorban a jelen helyzetre gondoltam amikor írtam.
2020. máj. 7. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem mindenki felnőtt. Ott már azért nem elvárható, hogy csak úgy eltartsák a testvérkét a két szeméért. Nyilván az evőeszköz közös lesz, de a saját dolgaiba vehet ő is elemet.

Mi testvéremmel szintén ketten laktunk egy darabig, albérletben, mindig mindent feleztünk és még a mosószert is külön vettük, mert más illatot szerettünk használni. Egyszer volt, hogy elvesztette a munkáját és egy darabig kisegítettem, de ő ezzel nem élt vissza, 1 hónap múlva volt másik állása. De a kérdésben foglalt testvér szerintem csak van és nem segít be, így meg nem túl fair.

De ha nem javul, költözzetek külön és kész.

2020. máj. 8. 10:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Kié a ház? Miért éltek együtt?
2020. máj. 8. 12:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Örököltük de egyikünknek sem volt annyi pénze,hogy vegyünk külön így megegyeztünk,hogy gyűjtünk utána mindenki megy amerre lát ha meglesz a pénz.(Hitelt nem akartunk)

De már 2 éve itt lakunk. Nekünk párommal lassan meg van a megfelelő összeg ami kiegészítés lenne,hogy tudjunk venni egy házat.

Viszont neki semmi,mert írtam hogy alig dolgozik. Az evőeszközöket azért írtam ,mert valóban azt is mi vettük. Ő SEMMIT nem vett a házba eddig. Ja de a szobájába egy használt bútort. Amúgy semmit még egy kukás zsákot sem vagy akár egy wc illatosított sem a legkisebb dologtól kezdve akár egy hűtőszekrényig.Csak magának kaját.

A rezsit olyankor oda adja amikor dolgozik,amikor nem akkor vagy utólag(bár már párszor volt hogy elmaradt)

2020. máj. 8. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!