Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nővérem vett egy udvar,...

Nővérem vett egy udvar, erkély nélküli lakást most meg sajnálni kell?

Figyelt kérdés

Szüleink tettek nekünk félre pénzt, de én nem kértem el mert egyetemista vagyok, albérletben, azt se tudom mi lesz velem, nem akarok még lakást venni. Nővérem a múlt évet végighisztizte, hogy neki ez az utolsó lehetősége lakást venni mert felmennek az árak. Addig siránkozott, amíg a szüleink mondták, hogy vigye az egész pénzt, én majd megkapom 5 év múlva kb vagy eladják a telküket ha nagyon muszáj. Elfogadtam. Megvette a lakást egy ilyen újépítésű luxus lakóparkban, 52 m2, 40 millió. 20 millió hitellel. Csak egy kicsit túlárazott szerintem. Nagy volt az öröm, dicsekvés. “Én ott lakom ...”. Aztán jöttek a nyári születésnapok amit nem lehetett ott megtartani mert NINCS TERASZ és a jó időben a kis lakásban nem jó ünnepelni. Az ő, sőt a pasija buliját is a szüleinknél tartották, sőt még el küldték őket otthonról hogy a haverokkal is bulizzanak az udvarukon. Egész nyáron ott lógtak náluk “mert a jóidő”. Még egy medencét is vettek maguknak (amit más nem használhat). Már ősszel elkezdték magukat sajnáltatni, hogy nekik hogy hiányzik a kert, hogy ők be vannak zárva a négy fal közé. Mondtam nekik hogy ők választották, de mindenki sajnálja őket! Idén már oda jutottak, hogy a szüleink felajánlották, hogy a telkükön építsenek egy házat (ami a “fedezet” volt hogy nekem odaadják az igért részemet). Mert szegények nem bírják bezárva. Persze az instán azóta is nyomják hogy xy lakópark, luxus, sweethome, stb, mintha csak ezért vették volna! Most a vírus alatt is odaköltöztek már 1 hónapja a szüleinkhez. Ha jönnek a haverok akkor mennek vissza a saját lakásukba.

Hogy lehet ilyen felelőtlen valaki? Most az a sláger hogy eladják azt a lakást, csak a mostani helyzetben kötve hiszem hogy 40 millióért elmenne. Már pár hete fent van de érdkelődő sem jött. A telket meg átiratták a nevére azóta. Mindenki úgy sajnálja őket, jaj szegények, abban a pici erkély nélküli lakásban senyvednek ..... Mamánk még pénzt is adott nekik, hogy mihamarabb építkezni tudjanak, mert átérzi a sanyarú helyzetüket (mert ő egy két szobás panelben nőtt fel).

Az háborít fel, hogy saját maga választotta a lakást. Figyelmeztetve lett hogy nincs erkély, de azt mondta nem kell neki. Mondtuk hogy 52 m2 kicsi ennyi pénzért, nem adott igazat! Most meg úgy csinál az egész család mintha egy 2 szobás kis panelben izzadnának a melegben bezárva. A másik meg hogy én szerintem soha nem látom a pénzt amit nekem ígértek, bár inkább megkeresem majd magamnak, azért járok egyetemre is, a nővéremmel ellentétben akinek derogált.

Szerintetek is számító és felelőtlen 31 évesen? Hogy nem látja ezt senki? Még ők vannak sajnálva?

2020. ápr. 6. 08:48
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
91%

a szüleidnek mondd el a véleményed és nyugodtan mutasd meg a válaszainkat, innen üzenem nekik:

Maguk birkák, mert hagyják, hogy a FELNŐTT gyerekük megszabja hogyan éljenek (milyen már hogy ott lehetnek,de a medencéjüket más nem használhatja?!)

Kedves Szülők a gyerekük egy elkényeztetett liba, aki tudna bulit szervezni a kis lakásban, sokan megoldották sima panellakásban is és magának köszönheti a helyzetet. Felettébb undorító, hogy a másik gyerekük pénzét elherdálták a lakásra és van pofájuk ezek után a telket is odaadni amit a másik gyerek kapott volna azért mert átadta a részét a lakás miatt.

MINIMUM az járna neki, hogy az eladott lakás árából a testvér megkapja a részét, hisz az ő öröksége is benne volt.

SZÉGYELLJÉK magukat!!!

szóval mutasd meg a szüleidnek, megvan a véleményem a kivételezésükről...

2020. ápr. 6. 09:58
 12/41 anonim ***** válasza:
91%
Egy hitellel terhelt lakást eleve nehezebb eladni, ha mégis sikerül, ki kell pengetni a 20 milla hitelt, a maradékból aligha fognak házat építeni, még ha a telek megvan akkor is.
2020. ápr. 6. 10:08
 13/41 anonim ***** válasza:
97%

Én simán rákérdeznék, mikor együtt a család és tervezgetnek, hogy akkor ugye ha eladják a lakást, akkor első körben te kapod meg a részedet, amivel lenyúltak.

Ez szerintem elvi kérdés, nem hagynám rá azért, mert meg tudod oldani egyedül is. Meg tudod, persze, de kapjanak már kicsit észbe, hogy nem használhatnak ki mindenkit.

2020. ápr. 6. 10:08
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Én odáig bírtam olvasni, hogy még medencét is vettek a szüleid udvarába, AMIT MÁS NEM HASZNÁLHAT. Meg, hogy elküldték a szülőket otthonról, hogy ő meg a pasija bulizhasson.

Hát, szüleid nagyon elrontották a nevelését, hogy finoman fogalmazzak.

Te függetlenítsd magad tőlük. Számíts rá, hogy később esetleg a szüleid ingatlanjai is a nővéred nevére fognak kerülni, nehogy öröklésnél jusson neked is.

2020. ápr. 6. 10:19
 15/41 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Igazából tényleg jó volt kiírni. Tök nem érdekel az a pénz, mégha nekem is ígérték. Lehet hogy külföldre mennék, azért nem akartam lakást venni. Már szembesítettem a szüleinket de az a válasz, hogy hát most ez van, segíteni kell neki mert hibázott. Idegesít hogy valaki csak a sült galambot várja, mindent elront aztán majd kijavítják neki. Kiváncsi leszek hogyan építenek majd házat, mert szerintem nehezebben adnak hitelt egy “semmire” mint egy kész lakóparki lakásra.
2020. ápr. 6. 10:20
 16/41 anonim ***** válasza:
85%
Megértelek, de ebben a történetben a szüleid is hülyék és arra költik a pénzüket amire ők akarják.
2020. ápr. 6. 10:34
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva ilyen hülye szülők mellett engem csak az lep meg, hogy te nem lettél olyan, mint a nővéred.
2020. ápr. 6. 10:37
 18/41 anonymousreview60 ***** válasza:
78%

Tök megértelek, hogy most neked nem kell a pénz, de tök kérd el, mert ha nem húzod meg a határt a nővérebbel szemben, tökre ráfázhatsz, és tökre nem lesz önerőd, amikor külhonban vennél lakást. És mivel erről a neked járó összegről tökre nincs papír, a lakóparki kecó a nővéredék nevén van, a telek meg majd átruházva lesz, tökre nem lesz folyósítható neked az összeg. És úgy jársz tökre, mint 4 hónapja egy papsas a gyakorin, akinek járó pénzt a szülei a bátyónak adták, aki azóta is egyik drága ingatlanból a még drágábba megy, és a srác pénze megvan: a falban. És az ilyen nővér tökre nem fifti-fifti az öröklésnél sem.

Tök igazam van, nemde?

2020. ápr. 6. 10:43
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Szegeny jól kib...tak veled. Az a helyzet hogy kesőbb baromira nagy segitseg lenne neked az a pénz. En ezt sosem értettem..ha az egyik kap a masik mierr nem. Majd 5 ev múlva majd igy majd úgy..persze mert mindenki latja mi lesz 5 ev mulva. 5 evvel ezelott messze nem ilyen lakasarak voltak, szóval baromira nem biztos h ugyanannyi penzből lakast tusz venni. A szüleud elbasztak. En azt tanacsolom ne hagyd magad!!! Jól jön az a pénz majd. Tesód nagy manipulator.
2020. ápr. 6. 10:45
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
A szüleink nekünk is tettek félre pénzt, nekem és nővéremnek. Aztán huszonöt évesen rossz helyzetbe került anyagilag, ráadásul terhes is volt, így én lemondtam az én részemről azzal a címszóval, hogy majd megkeresem magamnak a pénzt én magam. Hát most így, 10 évvel később eléggé bánom, mert nagyon jól jött volna az a pár millió, meggyorsította volna a dolgokat a párommal... pont olyan buta voltam, mint te, kérdező... de már mindegy, késő siránkozni.
2020. ápr. 6. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!