Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakás vagy Családi ház?

Lakás vagy Családi ház?

Figyelt kérdés
Ha lehetőségetek lenne hitel nélkül ingatlant venni mit vennétek lakást Pesten vagy az agglomerációban családi házat?igazából a ház mellett voksolnék de a reggeli dugókra nem vágynék...mit gondoltok?

2014. jún. 28. 19:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%
természetesen házat.dugó az van akkor is ha lakásban laksz.de mi a jobb?ha reggel kipihenten kelsz,vagy az idegesítő szomszédok nyögése,gyerekrohangálása,vagy beszélgetése miatt nem tudsz aludni
2014. jún. 28. 20:07
 2/18 A kérdező kommentje:
háát nem tudom, hó lapátolás fű nyírás...
2014. jún. 28. 20:39
 3/18 anonim ***** válasza:
62%

Csakis hazat.

A holapatolas es funyiras nem megerolteto, sot jo egy kicsit a szabad levegon lenni. En most lakasban elek, de szenvedek a bezartsagtol, es alig varom, hogy megint hazban elhessunk.

2014. jún. 28. 20:45
 4/18 A kérdező kommentje:
na most aztán jól elbizonytalanítottatok pedig azt hittem már eldöntöttem :) ! Igaz hogy egy ház mellett sok jó érv szól, de egyedül álló nőként... nem tudom lehet kicsit félek csak ettől, és nyilván ha férjhez megyek egyszer ez változik.. hm nem tudom... egy 60-70m2es újépítésű ház azért elég kényelmes...
2014. jún. 28. 20:48
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

Mindenképpen családi házat!

A dugókról az a véleményem, hogy éltem Pesten 5 évet, és nem lehet őket megúszni, ha egy kissé tűrhető helyen élsz, és nem a belváros közepén. Ha autóval mész valahova reggel, délután, akkor igenis dugó van. Nincs mese.

Nekem megér +15 perc dugót az, hogy ha kinyitom az ablakom, madárcsiripelést hallok, és friss illata van a levegőnek, nem szmog dől be az ablakon és motorrobogás, káromkodás. Az, hogy gondozhatok egy kis kertecskét, a gyerekek szabadon szaladgálhatnak, hogy minden este, hétvégén a kertben ebédelhetünk ha szép az idő, ha meghívjuk a barátainkat mindenkinek jut elég hely... nos, ez pedig felbecsülhetetlen.

Lakásban nőttem fel, de soha többet nem költöznék vissza házból lakásba.

2014. jún. 28. 20:52
 6/18 anonim ***** válasza:
A hólapátolás egyébként tényleg szar, fűnyíróból szerencsére már van automata (magától megy körbe és nyír) :)
2014. jún. 28. 20:53
 7/18 anonim ***** válasza:
39%

Hogyha a költségeket tartod szem előtt akkor mindenképpen lakás. Nem tudom mennyi időd illetve pénzed van egy családi házra ,de hidd el mindig van valami gond. A fűnyírás és a hólapátolás a legkönnyebb része a dolgoknak. Tavasszal a fákat meg kell nyírni a kerítést festeni és nem ám csak rápamacsolni 1 liter lazúrt, NEM le kell csiszolni és 5 litert kell venni ami vagy 10-15ezer ft ezt kb minden fa felülettel meg kell csinálni 5 évente nem árt kifesteni kívülröl ami legalább 20liter kültéri festék amire nekem csak anyagra 40ezret mondtak "akciósan".

Persze ennek az életnek is van előnye hiszen élvezheted a csendet a szabadságot ,de csak akkor ,ha éppen nem ázol be vagy hasonló.

Nem akarlak rábeszélni egyikre sem én a helyedben elmennék egy ismerőshöz és kifaggatnám a házról illetve a lakásról.

Mind a kettőnek megvan a negatív illetve a pozitív oldala!

2014. jún. 28. 20:54
 8/18 anonim ***** válasza:
58%
Hetes, a keriteseket nem kell evente lefesteni, a hazunk pedig husz eve all, es egyszer sem kellett festeni kivulrol.
2014. jún. 28. 20:58
 9/18 anonim ***** válasza:
62%
Én csakis házat, pont a kert miatt, én megőrülnék, ha nem nevelhetnék virágokat, gyümölcsöt, nekem ez létszükséglet. A reggeli dugók helyett mi vonattal járunk.
2014. jún. 28. 20:59
 10/18 anonim ***** válasza:
76%
Mi 8 éve élünk egy újépítésű házban, még nem kellett semmit festeni, eddig ami munka volt: pár járólapot kellett kicserélni, mert a fagytól széttörtek (építtető trehánysága miatt), 1 zárat kellett cserélni, és egy konyhai dugulást elhárítani. A kerítésünk még nagyon szép (kezelt, festett fából van). A konyhában tapétáztunk önszorgalomból és kicseréltünk két csaptelepet. Viszont nincs közös költség, tehát szerintem ez így eddig olcsóbb volt.
2014. jún. 28. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!