Hogyan mozdítsam ki húgomat velem játszani/sportolni?
Ez tényleg fóbia, kezelni kellene, mert így nagyon rossz neki, tökre sajnálom, én is nagyon szarul érezném magam a helyéban. (ém pl. a kutyáktól félek. Próbálom magam szoktatni hozzájuk, több kevesebb sikerrel, de ha meglátok egy nagytestű kutyát, ráadásul póráz nélkül, én is bepánikolok.)
Ha fél a természetben, mnjetek mozogni vmi zárt helyre. Fallabdázni, uszodába, vmi sportközpontba. Túlsúllyal sajnos nem egy élmény sportolni, ezért valami extra motiváló dolog kéne. Trambulin vagy vmi vidám tánc egy tánccsoportban, esetleg krav maga (utóbbit bárki elkezdheti, és tökre nagy önbizalmat ad, hogy meg tudod védeni magad, legalábbis én menőnek éreztem ezt a fajta önvédelmi sportot).
Esetleg valami játék? Pl. kisebb tárgyakat/ajándékokat eldugsz a kertben vagy a városban, és neki meg kell találnia (mint a geocaching, csak kicsiben). Így gyalogol, edződik, de mégse "direktben" sport.
Nem tudom, próbálgasd, mindenkinek más a motiváló, igazából a szüleidnek kellene elsősorban figyelniük erre és példát mutatni, nélkülük eléggé nehéz vállalkozás ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!