Megteheti ezt? A testveremmel és az élettarsával lakom. Lassan két éve. Nehezen jővök vele. Középiskolás fiú vagyok. Tesòm tart el engem is es a barátját is. Egyik nap ideges volt es azt mondta kiba. A ha nem lesz munkahelye. Engem is csak legyek 18.
Erőszakkal, rákényszerítéssel akarod a nővéred rávenni valamire, amivel nem ért egyet. Azt sérelmezed, hogy ő meg mást vár el tőled. De van egy hatalmas különbség köztetek. Te vagy a megtűrt személy, az eltartott, akinek alkalmazkodnia kell. Ha direkt szembemész a kérésével vagy semmit sem csinálsz, ugyanúgy ellenkezel vele és nehezíted a dolgát. Szíve joga nem ecetet használni és kidobni is, ha miattad nem tudja komfortosan érezni magát a saját otthonában. Menj máshova, ahol egyetértenek veled.
Anyád fizetése meg kevés, persze. Mégsem a nővéred felelőssége vagy és eddig is nagy dolog volt, hogy elviselte, amit a lassúságodra hivatkozva művelsz. Mehettél volna állami gondozásba is, ha nem fogadott volna be. Nem látod a különbséget a két élet között? Most a mosogatógép a legnagyobb bajod, intézetben saját tered sem lenne, a napi lopások miatt eceted sem, amivel a padlót akarod simogatni. Türelem és most már kiabálás helyett gyagyásként kezelnének ilyen viselkedéssel, sokkal rosszabbul járnál. Mérlegeld a minőségi különbséget a mostani és a lehetséges életed között
0, azaz nulla jogod van döntéseket hozni vagy kicsikarni más otthonában és ezt illene már felfognod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!