Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém mindent elpuskázott de...

Öcsém mindent elpuskázott de 28 évesen “vitt mindent”?

Figyelt kérdés

Ő egy örökös álmodozó. 5(!) egyetemet kezdett el és hagyott ott. 23 évesen a semmivel, egy érettségivel állt. Elment egy gyárba, de nem tetszett neki a rabszolga munka így otthagyta 1 nap után. Majd 3 évig semmit nem csinált, szüleink tartották el. Bulizott, piált, bűzlött a lakás tőle. 1 éve kezdett dolgozni valójában! De az nagyon bejött neki. Most 600 nettót visz haza. Igaz, sokat hazudott, kamu önéletrajzzal jutott be a céghez, ahol a HR-es szeretője megoldotta hogy el legyen fogadva minden referenciája. Diplomát és C típusú nyelvvizsgát igénylő munka volt. Tud angolul de nem annyira. Azért támasztottak ilyen feltételeket hogy a legjobb kapja meg az állást. Vicces volt amikor ő lett a befutó azzal az indokkal hogy neki a legerősebb a múltja! Miközben egy barátom mester diplomával, középfokú nyelvvel elutasításra került.

Szóval a szememben az öcsém egy csaló! De bejött neki minden.

Szerintetek én vagyok a rossz ha zavar az hogy csalással jutott jó álláshoz? Oké, hogy el tudja végezni a munkát, de nem is jelentkezhetett volna ha nem hazudik! Én is ismerek olyan targoncás, festő szakiskolát végzett srácot aki el tudná végezni a munkámat, de ha bejönne hozzánk állásinterjúra, akkor kiröhögnék, hogy mit akar itt? Most azt mondja az öcsém hogy itt már lesz papírja hogy gyakorlata van és dobbantani fog Pestre 1 milliós fizetésért. Innentől már csak az számít hogy betanították a munkára amit meg is tud csinálni.

Igenis zavar hogy mások tanultak, ő meg csalásra építette az életét.

2020. febr. 25. 17:27
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
86%

27-essel tudok nagyjából egyetérteni.

Szomorú az átlagvélemény ebben a kérdésben.

Hidd el, az idő mindent elrendez. Sokszor bebizonyosodott már, hogy igazán nagyot a magasból lehet esni.

Te csak éld a saját életedet és azért adj hálát, amid van és ami TÉNYLEG a tiéd.

2020. febr. 26. 19:02
 32/37 anonim ***** válasza:

Amúgy ez milyen munka, ha szabad tudni?

Mert ahol ilyesmi pénzek vannak, az az IT vagy valami hasonló olyan terület, amihez hasonló szintű elvetemültség kell és persze hatalmas a hiány.

2020. febr. 27. 04:58
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint a pozíció van rosszul beárazva, ha bármelyik jött-ment alkoholista el tudja végezni tanulàs nélkül, akkor fölösleges volt ilyen sokat fizetni. Amúgy engem is idegesítenek ezek az emberek, mert előbb-utóbb feljebb kerülnek a ranglétrán és nem lehet tőlük dolgozni, indokolatlanul túlóráztatnak (miközben nincs végezhető feladat), túl sok feladatot vállalnak stb. amit nem tenne egy tapasztalt/jó a feladatra alakalmas vezető.
2020. febr. 27. 08:00
 34/37 anonim ***** válasza:
50%
Irigység a szó, amit keresel.
2020. febr. 27. 17:47
 35/37 anonim ***** válasza:
Nem olvasom végig, de ha el tudja végezni a munkát, semmi iskolával, akkor tényleg a legjobb kapta a munkát - vagy mégsem kellett oda a legjobb, elég egy idomított majom is.
2020. febr. 27. 22:15
 36/37 anonim ***** válasza:
Megjegyzem, azért diplomás miegymást befogni aktatologatásra 300-ért ritka pazarlás lett volna.
2020. febr. 27. 22:25
 37/37 A kérdező kommentje:

27-31 köszi nektek!

Annyit hozzáfűzök hogy jelenleg nem alkoholizál a testvérem!

A munkáját pontosan nem írnám le mert jönnének egyesek a fizetési táblával meg elemzéssel, hogy miért kamu. Úgyis belekötnének. Azt se hinnék el hogy én is 300-at keresek a mai napig közgáz diplomával és nyelvekkel! Nettóban persze. Mindenki azt hiszi hogy a L!dl pénztáros visz haza 300-at akkor a diplomás biztos 600-ról indul. Csak azt senki nem mondja, hogy a L!dl munkát bruttóban adják meg, hanem rögtön mindenki tényként kiabálja hogy az árufeltöltő is 300-at visz haza, ne hazudozzak, én a többszörösét keresem.

2020. febr. 28. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!