Miért enged meg mindent a feleségem a nővérének?
Feleségem nővére két hétre hazajött, addig nálunk szállt meg. A feleségemnek a mániája, hogy amíg nem fogyott el valami, addig nem bontjuk meg a következőt (ételre gondolok most elsősorban). Kétféle szalámi volt a hűtőben, egy megbontott csirkemell sonka és egy bontatlan téliszalámi. Hát a nővére természetesen téliszalámit akart enni, mire mondta a feleségem, hogy előbb a sonkaszalámit kéne megenni, mert az régebbi, nehogy megromoljon. Mondta a nővére, hogy ja, jól van, persze. Mire a feleségem meggondolta magát, hogy mindegy, egyen téliszalámit és odaadta neki. Csak néztem, mert ha én akartam megbontani mást, amíg az előző el nem fogyott, akkor mindig morgott, hogy előbb a régebbit együk meg. Én meg nem akartam ebből vitát és azt ettem mindig. A sajttal ugyanez volt. Volt megbontva kecskesajt, és egy bontatlan kecske-juh sajt. Hát a nővérének fölkínálta mindkettőt és megbontotta a kedvéért a vegyes sajtot is. Mondtam is neki négyszemközt, hogy ha én csinálnék ilyet, akkor jönne a leb_szás. Azt mondta, hogy jó, de ő a testvére és vendég itt. De és akkor mi van? Ti is egyetértetek vele, hogy akkor neki mindent szabad?
F/27
Vendégként van ott a nővére, szeretne a kedvében járni.
Te meg felnőtt férfi létedre hisztizel rgy csomag szalámin...
Egyrészt a vendéget illik megkínálni mindennel, másrészt ha te szeretnél enni téliszalámit, akkor bontsd meg és egyél. Ennyire egyszerű. Nehogy már a feleséged szabja meg, mit ehetsz!
30N
Nem azért, mert a testvére, hanem azért, mert vendég - ez így korrekt, szerintem.
Én abban sem látok semmi rosszat, hogy az ember először azt használja el, amit már felbontott, és ne össze-vissza egyen, és legyen egy csomó felébe-harmadába otthagyott (elfelejtett) kaja a hűtőben. A családban nálunk is ez a természetes, akkor is, ha esetleg valami mást kívánok meg éppen. (Kivétel, ha a másikból már olyan kis mennyiség van, ami 1-2 napon belül úgyis elfogy.)
Mondjuk mi csak ketten vagyunk, nagyobb családban, ahol egy csomag felvágott 1 nap alatt elfogy, ott tényleg teljesen mindegy.
Ki dönti el nálatok, hogy melyik csomagot lehet először megbontani, ha van 2-3 fajta szalámi pl.? Mi van akkor, ha nem ugyanazt szeretnétek egy időben enni?
Jó, ne pocsékoljuk a kaját, de nekem biztos nem mondaná meg senki, hogy mit egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!