Öcsém mindent elpuskázott de 28 évesen “vitt mindent”?
Ő egy örökös álmodozó. 5(!) egyetemet kezdett el és hagyott ott. 23 évesen a semmivel, egy érettségivel állt. Elment egy gyárba, de nem tetszett neki a rabszolga munka így otthagyta 1 nap után. Majd 3 évig semmit nem csinált, szüleink tartották el. Bulizott, piált, bűzlött a lakás tőle. 1 éve kezdett dolgozni valójában! De az nagyon bejött neki. Most 600 nettót visz haza. Igaz, sokat hazudott, kamu önéletrajzzal jutott be a céghez, ahol a HR-es szeretője megoldotta hogy el legyen fogadva minden referenciája. Diplomát és C típusú nyelvvizsgát igénylő munka volt. Tud angolul de nem annyira. Azért támasztottak ilyen feltételeket hogy a legjobb kapja meg az állást. Vicces volt amikor ő lett a befutó azzal az indokkal hogy neki a legerősebb a múltja! Miközben egy barátom mester diplomával, középfokú nyelvvel elutasításra került.
Szóval a szememben az öcsém egy csaló! De bejött neki minden.
Szerintetek én vagyok a rossz ha zavar az hogy csalással jutott jó álláshoz? Oké, hogy el tudja végezni a munkát, de nem is jelentkezhetett volna ha nem hazudik! Én is ismerek olyan targoncás, festő szakiskolát végzett srácot aki el tudná végezni a munkámat, de ha bejönne hozzánk állásinterjúra, akkor kiröhögnék, hogy mit akar itt? Most azt mondja az öcsém hogy itt már lesz papírja hogy gyakorlata van és dobbantani fog Pestre 1 milliós fizetésért. Innentől már csak az számít hogy betanították a munkára amit meg is tud csinálni.
Igenis zavar hogy mások tanultak, ő meg csalásra építette az életét.
Mese mese mátka.
Én pályakezdő mérnökként nem kellek sehova.
Persze, aki bekerül protekcióval, az marha ügyes és életművész.
Sokan elsiklottak afelett, hogy évekig otthon döglött a srác.
Igen, évekig otthon hereverézett. Akkor őt kellett sajnálni.
Bejelenteni nem fogom, nem vagyok irigy rá! Csak másokkal szemben igazságtalannak tartom. Ő nem tett lépéseket azért hogy tartson valahol, csak alkoholgőzben fetrengett otthon évekig. Ehhez képest az egyik nője által kijutott neki a tuti.
Akik azt mondják milyen rátermett, milyen ügyes, hogy el tudja végezni a munkát, azoknak üzenem hogy kb adatrögzítésről van szó! Semmi több. Betanította neki a csaj hogyan kell lehívni, felvinni az adatokat és ennyi. De mivel nívós hely, jó előrejutással elvárták volna, hogy tanult, megdolgozott emberek kerülhessenek csak be. Az új helyén viszont már tárgyalni kell külföldiekkel, komolyabb dolgokat kell csinálni és az már nem megy annyira szegénynek. Azért is akar elmenni rögzítőnek újra Pestre, csak most kitalálta, hogy egy külföldi multi csoportvezetőt keres és ő ezzel a tapasztalattal megpályázza. 700 körül visznek haza, de jár autó magánúttal, telefon, stb, így az összértéke 1 millió körül van. Nem kell autót fizetnie, telefont, jár lakhatási-bejárási támogatás, benzinpénz.
Ahogy mondtam már, egy munkahelyen nem azért kérnek papírok sok esetben mert mondjuk kell az egyetem második féléves anyag a munkához, hanem szűrőként! A kukatologató srác is tudna adatokat felvinni, de ezzel kiszűrik mert valószínűleg oka van hogy kukákat mozgat és nem járt iskolákba.
Egy fenét nem vagy irigy!
Te lehet, hogy tanultál, a testvéred viszont talpraesettebb.
Irigyled!
Látod kérdező, ezért nem halad az ország előre, mindenki a henyélés közben hirtelen ""szerencsével"" feljebbjutott embert élteti, téged meg lehúz.
A munkának és tanulásnak Magyarországon nincs értéke, de ez nem az éppen aktuális rendszerek hibája. Ez a szocializmusban is így volt.
Javaslom kérdező, hogy próbálj meg ne foglalkozni vele, mert ezzel csak magadat rombolod. Ha alapból viszonylag jól megy az életed, azért nem éri meg vele foglalkozni, ha meg nehezebb időszakban vagy, úgysem segít rajtad, ha a testvéred csalásán rágódsz. Nem éri meg.
...ebben az országban csak csalással, bennfentesként lehet úgy igazán előrébb jutni, de ez nem a te hibád.
A te időd is eljön, amikor téged (is) meg fognak egyszer becsülni a szakmai tudásodért. ... Vagy nem, de akkor legalább nem fog annyira fájni, mert megtapasztaltad, milyen amikor a dolgozó/tanuló embert lenézik és köpködik.
"Marha nagyot tévedsz az "ebben az országban" szöveggel! Az agyonirigyelt Nyugaton, nagyon sokszor tojnak a papírokra, leginkább a rátermettség számít."
Na, épp erről beszélek, te is azon az erkölcsi nívón állsz, hogy nem bírsz különbséget tenni aközött, hogy eleve nem kérik a papírt, meg aközött, hogy kérnék, és Józsika behazudja. Nyugati cégnek dolgozom, tőlem se kérték, de ha kértek volna, nem lett volna pofám behazudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!