Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém mindent elpuskázott de...

Öcsém mindent elpuskázott de 28 évesen “vitt mindent”?

Figyelt kérdés

Ő egy örökös álmodozó. 5(!) egyetemet kezdett el és hagyott ott. 23 évesen a semmivel, egy érettségivel állt. Elment egy gyárba, de nem tetszett neki a rabszolga munka így otthagyta 1 nap után. Majd 3 évig semmit nem csinált, szüleink tartották el. Bulizott, piált, bűzlött a lakás tőle. 1 éve kezdett dolgozni valójában! De az nagyon bejött neki. Most 600 nettót visz haza. Igaz, sokat hazudott, kamu önéletrajzzal jutott be a céghez, ahol a HR-es szeretője megoldotta hogy el legyen fogadva minden referenciája. Diplomát és C típusú nyelvvizsgát igénylő munka volt. Tud angolul de nem annyira. Azért támasztottak ilyen feltételeket hogy a legjobb kapja meg az állást. Vicces volt amikor ő lett a befutó azzal az indokkal hogy neki a legerősebb a múltja! Miközben egy barátom mester diplomával, középfokú nyelvvel elutasításra került.

Szóval a szememben az öcsém egy csaló! De bejött neki minden.

Szerintetek én vagyok a rossz ha zavar az hogy csalással jutott jó álláshoz? Oké, hogy el tudja végezni a munkát, de nem is jelentkezhetett volna ha nem hazudik! Én is ismerek olyan targoncás, festő szakiskolát végzett srácot aki el tudná végezni a munkámat, de ha bejönne hozzánk állásinterjúra, akkor kiröhögnék, hogy mit akar itt? Most azt mondja az öcsém hogy itt már lesz papírja hogy gyakorlata van és dobbantani fog Pestre 1 milliós fizetésért. Innentől már csak az számít hogy betanították a munkára amit meg is tud csinálni.

Igenis zavar hogy mások tanultak, ő meg csalásra építette az életét.

2020. febr. 25. 17:27
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%

Kamu. Mesélj már melyik az a munkakör, ahol 600-at fizetnek, de egy HR-es be tud nyomni egy érettségis, tapasztalat nélküli valakit. Meséld be, hogy nem többkörös interjú volt, nem kellett elbeszélgetnie a leendő főnökével. 1 perc alatt lebukik egy szakmabeli előtt, hogy fogalma és tapasztalata sincs.

Vagy higyjem el, hogy 600 ezres fizetésű munkára úgy vesznel fel embereket, hogy a HR-es rámutat az önéletrajzra, hogy ő a legjobb, őt vesszük fel és ennyi volt a kiválasztás?

2020. febr. 25. 18:19
 12/37 anonim ***** válasza:
20%
Ha nem mese habbal,akkor te egy rosszindulatu testvér vagy.Ebbõl is látszik,ha valaki rátermett valamire, diploma nélkül is meg tudja oldani.Viszont biztos hajtani fog arra is,hogy letegye a diplomáját.
2020. febr. 25. 18:57
 13/37 A kérdező kommentje:

Kamu :D Nagyon naív vagy sajnos. Az első körben nem találtak embert, lezárták a poziciót egy időre. A HR-es csaj elment hozzánk és napokig, órákon át gyakorolták hogy mik lesznek a kérdések, tanuló videókkal mutatta neki és a saját gépén hogy miket kell majd bemutatni a céges programban és hogyan. A saját szememmel láttam az egyik alkalmat! 2 körös interjú volt, teszt is volt, annak a megoldásait is tudta előre! Csont nélkül átment!

Elhiszem hogy sokaknak nagyon menő hogy ő ilyen “ügyes” de szerintem semmiben sem különb azoknál akik mások pénzét lopják el piramis játékokkal. Ugye titeket is zavart amikor az xy befektetőcég vezetője évekig luxus autókkal hergelte az embereket majd ti is ugyanúgy szidtátok amikor kiderült hogy átvert mindenkit. Vagy ő egy életművész példakép akit követni kellene mert milyen ügyes?

Egyébként 300 nettóval vették fel de szülés miatt átvett egy magasabb beosztást. Amit dolgozik azt én is meg ti is el tudnátok végezni. Szűrőként volt a magas elvárás az állásra! Ezt kerülte meg hazugsággal. Most kb azt se tudja mihez kezdjen az új helyen, idegesen, rennie-t szedve járkál. Azért is akarna Pestre dobbantani a régi pozicióba.

2020. febr. 25. 19:01
 14/37 anonim ***** válasza:
24%
Csak annyit mi Däne : Csináld utána!
2020. febr. 25. 19:15
 15/37 anonim ***** válasza:
27%

Az öcséd nyilván hibátlanul elvégezte a 300ezres munkát, ezért kapta a 600ezrest. Egy új munkakör átvétele mindig stresszel jár és általában nem dobják a mélyvízbe, hanem betanítják, de ettől még stresszelheti magát.

Te viszont kárörvendezel és örülsz, hogy Renni-t szed!

Normális vagy?

Még mindig és egyre inkább az a véleményem, hogy kettőtök közül te vagy az undorítóbb!

2020. febr. 25. 19:40
 16/37 anonim ***** válasza:
42%

Figyelj, Kérdező, az öcséd évekig padlón volt.

Miért fáj az neked, hogy már nincs?

Vagy aki egyszer bekerül a 'lúzer' szerepbe, az maradjon is ott, mert nem tudják elfogadni, hogy kikecmergett belőle?

Akarta a munkát, megkapta!

Későn érő, lehet, hogy még ennél is többre viszi.

Az mennyire fog piszkálni téged?

2020. febr. 25. 19:45
 17/37 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, neked mi a franc bajod van?

Ha az öcséd a gyárban gürizne, vagy hajléktalan lenne, akkor neked több lenne valamiből?

Felelőtlen volt, későn érő, de voltak ambíciói, azokat sikeresen elérte és a pozíciójában nem csak helytállt, hanem haladt is. Majd ha már bedolgozta magát az új munkakörbe is, majd elmegy és pótolja az iskoláit! ...hacsak addig te fel nem dobod!

2020. febr. 25. 19:46
 18/37 anonim ***** válasza:
75%
Én megértelek, de ebben az országban, ahol mások átverése még dicsőség is, ne várd, hogy a kommentelők elítéljék az öcsédet. Azért megnézném némelyik kommentelő képét, ha őelőlük happolna el egy állást valaki csak azért, mert ő dugja a HR-est :D
2020. febr. 25. 20:25
 19/37 anonim ***** válasza:
27%

Marha nagyot tévedsz az "ebben az országban" szöveggel!

Az agyonirigyelt Nyugaton, nagyon sokszor tojnak a papírokra, leginkább a rátermettség számít.

Persze nem szívsebészekről, vagy hídépítőmérnökökről szól a példám, de nyilván a Kérdező öccse sem ilyen területen jeleskedik!

2020. febr. 25. 20:36
 20/37 anonim ***** válasza:
71%

#18 Jaj, hagyjuk már, hogy "ő dugja a HR-est"!

És akit a házastársa tesz be egy állásba, a rokona, anyja, apja, testvére, apósa...az nem baj?

A legtöbbnek segít valaki!

Nekem nem a szeretőm segített, hanem egy nagyon jólelkű vezető segített.

Egyébként az mai napig tüske nekem, hogy a családomból SENKI, csak nézték a vergődésemet, egyik sz@r állásból a másikba, én is a család feketebáránya voltam, igaz, csak egy egyetemet hagytam félbe.

Jót röhögtek rajtam, de talpra álltam.

A kérdező öccse felelőtlen volt, hibázott, most rendberakja az életét.

Protekcióval vagy sem, de teszi a dolgát.

És jól teszi!

2020. febr. 25. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!