Öcsém mindent elpuskázott de 28 évesen “vitt mindent”?
Ő egy örökös álmodozó. 5(!) egyetemet kezdett el és hagyott ott. 23 évesen a semmivel, egy érettségivel állt. Elment egy gyárba, de nem tetszett neki a rabszolga munka így otthagyta 1 nap után. Majd 3 évig semmit nem csinált, szüleink tartották el. Bulizott, piált, bűzlött a lakás tőle. 1 éve kezdett dolgozni valójában! De az nagyon bejött neki. Most 600 nettót visz haza. Igaz, sokat hazudott, kamu önéletrajzzal jutott be a céghez, ahol a HR-es szeretője megoldotta hogy el legyen fogadva minden referenciája. Diplomát és C típusú nyelvvizsgát igénylő munka volt. Tud angolul de nem annyira. Azért támasztottak ilyen feltételeket hogy a legjobb kapja meg az állást. Vicces volt amikor ő lett a befutó azzal az indokkal hogy neki a legerősebb a múltja! Miközben egy barátom mester diplomával, középfokú nyelvvel elutasításra került.
Szóval a szememben az öcsém egy csaló! De bejött neki minden.
Szerintetek én vagyok a rossz ha zavar az hogy csalással jutott jó álláshoz? Oké, hogy el tudja végezni a munkát, de nem is jelentkezhetett volna ha nem hazudik! Én is ismerek olyan targoncás, festő szakiskolát végzett srácot aki el tudná végezni a munkámat, de ha bejönne hozzánk állásinterjúra, akkor kiröhögnék, hogy mit akar itt? Most azt mondja az öcsém hogy itt már lesz papírja hogy gyakorlata van és dobbantani fog Pestre 1 milliós fizetésért. Innentől már csak az számít hogy betanították a munkára amit meg is tud csinálni.
Igenis zavar hogy mások tanultak, ő meg csalásra építette az életét.
Én a "háborúban és szerelemben mindent lehet" szólásba beilleszteném az "üzlet" szót is.
"Igenis zavar hogy mások tanultak, ő meg csalásra építette az életét."
Jogos, de az élet sajnos nem fair.
IGEN, te vagy a rossz! Miért nem lehet örülni a sikerének?
Egyébként az én sztorim hasonló, mint a tesódé, csak én nem csaltam.
Véletlenül jutottam munkához, önkéntes voltam ott, de meglátták bennem a lehetőséget (Isten áldja meg a főnököt!) és felvett egy nagyon jó állásba.
Most már a diplomán dolgozom, hogy papírom is legyen hozzá.
Szerencsém volt.
Miért fáj valakinek más szerencséje?
Simán irigy vagy a saját testvéredre!
Nyilván nem egy hülyegyerek, ha egy 600ezres munkát el tud végezni. Ha meg még tovább gondolja az életét - most már gyakorlattal - akkor jól teszi.
Érdekes család vagytok, az egyik hazug, a másik irigy,...de kár, hogy nem vagytok még legalább 10-es testvérek!
Annyira hülye nem lehet, ha el tudja végezni a munkát és jó fizetést kap érte és meg is vannak vele elégedve. Sajnos vagy nem sajnos, becsületesként sokkal nehezebb előrébb jutni, mint "csalóként". Ő kihasználta a lehetőséget és kihozta belőle a legjobbat.
Tetszik vagy sem, ügyes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!