Anyám azt várná, hogy támogassam a húgomat, mert hogy nekem úgyis jól megy. Igaza van?
14 év van köztünk, én nagyon jól keresek, de nincs még lakásom, autóm pl. A vőlegényemmel az esküvőnkre teszünk félre, meg lakásra gyűjtünk, tehát megvan a helye a pénznek.
Anyám vérszemet kapott, hogy akkor most már én megvehetek drágább holmikat a húgomnak, mondván nekem "úgyis telik rá". Ha szülinap vagy karácsony van, azt nézi, mekkora értékben veszünk neki ajándékot, sőt, megmondja, mit vegyünk neki és azt is hozzáteszi, hogy "kettőtöknek ez nem teher".
Volt, hogy megkérdeztem húgomat a telefonban, hogy mit szeretne szülinapjára és anyám rávágta helyette, hogy "okosórát kér". Vagy például lecseréltem a laptopomat és eladtam a régit, de anyám megjegyzést tett, hogy miért nem adtam oda azt a húgomnak inkább.
Megmondom őszintén, szeretem a húgomat, de nem én (mi) vagyunk a szülei. Így is mindig próbálok kitenni magamért, ha róla van szó, de azért van egy határ. Nincs lakásom, nincs kocsim, arra gyűjtök, hogy egyszer lehessen saját gyerekem, eközben más gyereknek vegyem a drága cuccokat?
Már gondolkodtam, hogy megmondom anyámnak, hogy ne ossza be a pénzünket. Mit gondoltok erről? Ti beszélnétek vele vagy megvennétek, amit ti gondoltok és elengednétek a megjegyzéseit a fületek mellett?
Kérdezd már meg édesanyádat, miért várja el hogy te támogasd a gyerekét. Attól, mert neked jól megy, és szereted, saját életed is van, és nem a te kötelességed eltartani!
A 15 ezres ajándék valóban sok, még ha elosszátok a pénzt, azt mondom rendben van de így?
Ezt így ahogy leírtad mondd el anyukádnak!
33-as, te olyan sötét vagy, hogy a Negró világít a szádban. Leírtam, hogy a könyvbe bele van nyomtatva az ára, ahogy a naplóba is. Te mégis mit csinálnál, kiégetnéd onnan, nehogy megtudja, hogy az egyébként általa a webshopban kinézett termék árral együtt feltüntetve mennyibe került?
Vagy ha gond van a ruhával, így járt? Ha pl. nem jó a méret, nehogy ki tudja cseréltetni, hát ez van?
A többihez nem is szólok inkább semmit, te kis drama queen.
A többieknek:
Anyám férje nem szól semmit, ő is egyébként olyan, hogy az utolsó forintját is odaadná bárkinek.
Anyámnak meg ha panaszkodom, hogy mennyire elszálltak az ingatlanárak, csak legyint, hogy akkor vegyek egy faluban. Mondjuk azzal ugrana is a munkánk. Tehát nem érti meg.
Plusz van benne egy adag kommunizmus, nem egyszer mondta már, hogy mindenkinek ugyanannyit kéne keresni, máskor meg azt mondja, hogy a fizikai munkásoknak kéne annyit keresni, mint nekem, nekem meg keveset "mert én csak ülök az irodában". Azt hiszem, erre a betegségre nincs gyógymód. :D De mindenképp leállítom most már, eddig elengedtem a fülem mellett.
Külön laktok pároddal gondolom. Semmi közötök ahhoz a háztartáshoz.
Én is kaptam anno ez miatt,de fél évig nem mentem haza aztán békén hagytak.
Nővérem tőlem kért folyton pénzt, mert én dolgozok meg mert " pesten laksz"
Mondom igen bammeg de nem ingyen vannak a dolgok.
Aztán bátyám is a fejemhez vágta ( ha van kedve dolgozik ha nem nem) hogy azért nincs otthon nekik pénz mert én kb 2 havonta haza megyek és " zabálok" meg használom a vizet villanyt.
Közben meg nem volt több főzve mint anno...
Semmi közötök oda
Nagyon egyszerű a megoldás: Megmondod neki, hogy neked is nélkülöznöd kellett a drága holmikat, a hugica sem fog belehalni.
Aztán ha pampogás megy, akkor megmondod nekik, hogy akkor rohadjanak meg. :) Lesz megdöbbenés, de higgadtan kell ezt előadnod, érzelemmentesen. Úgy lesz igazán hatásos. Mint aki leszarja az egészet.
Szerintem mondd meg neki. Nem a te gyereked, nem neked kell elhalmoznod minden jóval.
Van saját életed, terveid, céljaid. Azokat kell megvalósítanod, nem anyádékat pénzelni.
Ne engedj a lelki zsarolásnak! Neked van igazad, akármivel próbál téged manipulálni.
Az hogy egyedül nevelt titeket, nem a te hibád. Miért érvel ezzel..
Sosem lesz félretett pénzed házra, meg mi egyébre ha őket pénzeled.
Amúgy anyám hasonló jellegű. A testvéremet elhalmozta, nem várt el tőle semmit. Tőlem pedig mindent. 18 éves korom után legyek a kenyér kereső, fizessem a deviza hitelét, tartsam el. "Ezért szültelek? Egyedül neveltelek, mindentől megfosztottam magam hogy felneveljelek. Most te tarts el."
Én megmondtam neki egy idő után, hogy nem. Nem tartom el, szeretnék saját házat, családot. Nem az anyámat akarom életem végéig tartani, mintha a leszbikus feleségem lenne vagy mi.
Azóta nem beszélünk, de megérte megszabadulnom tőle és mindenki igazat ad nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!