Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Közös hitel testvéremékkel,...

Közös hitel testvéremékkel, mennyire pofátlanság ez?

Figyelt kérdés

Hello,

Testvérem és a férje meg a két kisgyerekük külföldön élnek. Legutóbb mikor itthon voltak mondtam nekik, hogy el kell költöznöm albérletbe, mert eladják a házat ahol eddig laktunk a másik tesómmal, szinte ingyen laktunk ott, most pedig ugye albérletet fizetek. Akkor felajánlották, hogy vegyünk meg egy jó árban lévő ingatlant úgy, hogy beleadnak annyi pénzt amennyi nekem van, ez az összeg most kb. 2 millió, akkor olyan 700 ezer forint volt és a többihez vesznek fel ők hitelt, a törlesztőt pedig felesben fizetjük. Ez az ingatlan 2 szobás volt, de megvették előttünk.

Na amit tudni kell az az, hogy ők azt mondták nekik ez azért érné meg, mert alapból jó árban volt az a ház, meg mert ők mindig, mikor visszafizetnek egy hitelt, annál többet vehetnek fel legközelebb és talán, ez nem

biztos akkor a következőre mintha kevesebb lenne a kamat, így meg ugye a kamat felét én fizetem. meg ugye ezzel is segítenek nekem plusz mikor jönnek haza tudnak hol aludni.

Na ennek tudatában mennyire lenne pofátlanság a részemről, ah felhoznám, hogy ha van 2 milliójuk, akkor azt rakják bele én is belerakom a 2 milliómat, vegyenek fel hitelt, kb. 10 milliót és fizessék a törlesztő egyik felét én pedig a másikat. VISZONT az ingatlan az vagy csak 1 vagy másfél szobás lenne, szóval ha hazajönnek akkor elférünk vagy ha nem, akkor én tudok menni másik tesómékhoz is aludni, vagy barátaimhoz, szóval ebből nem lenne gond. Plusz ezen felül vállalom, hogy vagy teljesen saját pénzből, vagy csak minimálisat kérnék a felújításra, mivel én fogok benne lakni, de ha esetleg eladásra kerülne, ők ígyis úgyis a felét kapják meg. magyarul veszünk egy lakást 14 millióért, én ráköltök majd még kettőt, de ha eladjuk ők 8 at kapnak meg a 7 helyett.

Fontos még tudni, hogy ők ha van félretéve pénzük amúgy sem nyúlnának hozzá pl. bankba tenni kamatozni, vagy vállalkozást indítani, szóval nem esnek el a pénztől.

Ez így korrekt, ha nem akkor, hogy lehetne megcsinálni, hogy az legyen? Pénzen nem fogunk összeveszni attól nem kell tartani.

Köszi!

2020. febr. 9. 18:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
70%

500e forint feletti fizetesnel lehet max 50% a levonás. 400e-rol nott tavaly julius 1-tol.

Viszont a 33% az a munkaberbol torteno letiltasra vonatkozik, ahol ha tobb letiltas van, akkor max 50%. Kiveve gyerektartas.

Hitel: a fix eri meg hosszabb tavon, a valtozo kamatozasu kevesbe, mert kockázatos. Lehet, h most 10milliot veszel fel, valtozoval azt mutatja h 11milliot kell visszaadni,de 3 honap mulva az lehet tobb is.

2020. febr. 9. 20:50
 22/30 anonim ***** válasza:
20%

Ha ebbe belelépsz, akkor semmi sem lesz a tiéd, és életed végéig fizetheted a testvéredék házát, merr téged ki fognak rakni belőle.

Ugyanis annak a háznak lesz rezsije, fel kell újítani, szüntelen, minden évben lesz valami ráfordítás, hol a csatorna, hol a tető, hol a pince, stb.

S mivel te adtad bele a kevesebbet, ezért majd ők fogják rád erőszakolni az akaratukat, s még nekik is te fogsz tartozni.

Hiába szereted a testvéredet, ő a házastársához fog húzni.

Haver! Téged totál hülyének néznek.

Menj albérletbe, vedd igénybe a kormány családvédelmi

programját, és felejtsf el a testvéred pogátlanul lehúzni akaró ajánlatát.

2020. febr. 9. 21:04
 23/30 anonim ***** válasza:
81%

23-s. Az meg, hogy amikor hazajönnek a 1,5 szobás lakásba, akkor te menj el bekuncsorogni magad máshová a saját otthonodból, az abszurd.

Eszed ágában ne legyen, mert a testvéri kapcsolatnak örökre vége.

Én is azt hittem, hogy a nagynéném szeret, becsületes,

tisztességes. Semmi jelét nem is adta 30 éven keresztül, hogy más lenne. Aztán kölcsönkért 1 millió Ft-ot, s mikor eltelt már nyolc év, s kértem, hogy ideje lenne végre visszafizetnie, nem kell a kamat, de az 1 millára most már nagyon szükségünk van.

Odavágta, hogy ha pénzre van szükségem, adjam el a lakásomat, minek kettőnknek a három szoba.

Elküldtem a durva életbe, kitagadtam, és soha többet nem fogok vele szóba állni. Nem csak a pénz miatt, hanem az aljas pofátlansága, gonoszsága miatt. Mert biztossá vált számomra, hogy úgy kérte kölcsön, hogy eleve nem volt szándékában visszaadni.

Senkinek nem beszélni a saját vagyoni helyzetről. Kölcsönhöz meg ott a bank, oszt jó éjszakát.

2020. febr. 9. 21:10
 24/30 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem korrekt. Persze az a fontos, hogy szerintuk is az-e. Fektessetek le a szabalyokat, nem art le is irni (en is le szoktam irni ha kolcsonadok a testveremnek nagyobb osszeget, nem azert mert nem fizeti vissza, hanem mert igy tudjuk szamontartani), es tok jo hogy ilyen jo a kapcsolatod veluk. Nyilvan az nem szep, ha beledumalod oket a hitelbe, de ha ok ezt szivesen vallaljak, neked meg biztos munkad van amibol tudsz fizetni, akkor mi gond lehetne? Itt a gyakorin mindenki ugy all hozza hogy a penz az szent es serthetetlen amibe nem szabad belekeverni a csaladot, de erre sok csalad racafol. Az enyem is. Lehet hogy a tied is, ezt te tudod folmerni.
2020. febr. 9. 21:17
 25/30 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező!

Te ismered a testvéred, te ismered a kettőtök kapcsolatát.

Én a testvéremtől 20 éve egy komplett 2 szintes házat kaptam ajándékba, amit én választhattam ki bizonyos értékhatáron belül. Ő külföldre ment férjhez, nagyon jó anyagi körülmények közé, én meg itthon maradtam és így rám hárult az idős szüleink gondja. Ezt a testvérem a házzal köszönte meg nekem.

Szóval vannak másmilyen családok és másmilyen testvéri kapcsolatok is, mint amilyet egy pár megkeseredett gyakoris ismer, vagy el tud képzelni.

2020. febr. 9. 22:13
 26/30 anonim ***** válasza:
58%

Ne is haragudj meg,de a leírásba egy büdös szó nem esett arról, hogy külföldi hitelt akartok. Persze hogy a magyar bankokat kezdik írni, én is azt akartam mert ott tényleg nincs sima személyi kölcsön annyiért meg az fix kamatos 7 évig.

Mert te tudod a sztorit aztán ha valaki ír valamit letámadod, mert " jujj külföldi hitel" de ezt te nem közlöd az elején mert nagyon nem mindegy.

2020. febr. 9. 22:28
 27/30 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj, de pl. számomra teljesen egyértelmű volt.

Az első mondatban leírta, hogy külföldön élnek, utána a második bekezdésben leírt hitelfeltételek végképp tudatosították, hogy külföldön veszik fel a hitelt, ott léteznek az ilyen konstrukciós engedmények.

2020. febr. 9. 22:36
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

És ezt mi magyarok mégis honnan a francból tudjuk? Attól mert külföldön él vehet innen fel hitelt. Lehet te/ ti dolgoztatok kint meg vettetek fel onnam de aki nem az mégis honnan tudná? Nem neki esni kellene pl a másiknak hanem normálisan leírni.

A kérdező itt a lakásvásarlás teljes izgalmába egy két infót még írhatott volna mert sztem nagyon nem egyértelmű. Van hitelem de pl én se erre gondoltam volna.

Az meg hogy milyen alpári stílust enged meg magának az már csak őt minősíti.

2020. febr. 10. 05:13
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az nem világos, hogy kié lesz az ingatlan.

Fele-fele arányban lesztek tulajdonosok? Mert akkor oké a dolog. Vagy csak a tiéd lesz? Mert akkor fizesd te a törlesztőt.

Ha te laksz benne, akkor alap, hogy te tartod rendben. De a tulajdonlás azért érdekes, mert ez a "sosem veszünk össze" nem egy biztosíték. Hány emberről gondoltam én már, hogy sosem lesz gond vele, aztán másképp alakult.

És ha te valamiért nem tudod fizetni a törlesztő felét, akkor mi van? Rajtuk marad az adósság? Ők tudják fizetni, ha te nem? Vagy ha elvesztik a munkájukat, akkor te tudod fizetni helyettük az egészet?

Másnak hitelt felvenni nagy lutri.

Ezeket végig kell gondolni, és ilyen eshetőségekre is készülni.

2020. febr. 10. 10:46
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval vannak másmilyen családok és másmilyen testvéri kapcsolatok is, mint amilyet egy pár megkeseredett gyakoris ismer, vagy el tud képzelni."

Ennek semmi köze a "megkeseredett gyakorisokhoz". Tudod, van egy mondás a közös lóról. (Nem voltak olyan hülyék a régiek, akik ezeket kitalálták.)

2020. febr. 10. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!