Közös hitel testvéremékkel, mennyire pofátlanság ez?
Hello,
Testvérem és a férje meg a két kisgyerekük külföldön élnek. Legutóbb mikor itthon voltak mondtam nekik, hogy el kell költöznöm albérletbe, mert eladják a házat ahol eddig laktunk a másik tesómmal, szinte ingyen laktunk ott, most pedig ugye albérletet fizetek. Akkor felajánlották, hogy vegyünk meg egy jó árban lévő ingatlant úgy, hogy beleadnak annyi pénzt amennyi nekem van, ez az összeg most kb. 2 millió, akkor olyan 700 ezer forint volt és a többihez vesznek fel ők hitelt, a törlesztőt pedig felesben fizetjük. Ez az ingatlan 2 szobás volt, de megvették előttünk.
Na amit tudni kell az az, hogy ők azt mondták nekik ez azért érné meg, mert alapból jó árban volt az a ház, meg mert ők mindig, mikor visszafizetnek egy hitelt, annál többet vehetnek fel legközelebb és talán, ez nem
biztos akkor a következőre mintha kevesebb lenne a kamat, így meg ugye a kamat felét én fizetem. meg ugye ezzel is segítenek nekem plusz mikor jönnek haza tudnak hol aludni.
Na ennek tudatában mennyire lenne pofátlanság a részemről, ah felhoznám, hogy ha van 2 milliójuk, akkor azt rakják bele én is belerakom a 2 milliómat, vegyenek fel hitelt, kb. 10 milliót és fizessék a törlesztő egyik felét én pedig a másikat. VISZONT az ingatlan az vagy csak 1 vagy másfél szobás lenne, szóval ha hazajönnek akkor elférünk vagy ha nem, akkor én tudok menni másik tesómékhoz is aludni, vagy barátaimhoz, szóval ebből nem lenne gond. Plusz ezen felül vállalom, hogy vagy teljesen saját pénzből, vagy csak minimálisat kérnék a felújításra, mivel én fogok benne lakni, de ha esetleg eladásra kerülne, ők ígyis úgyis a felét kapják meg. magyarul veszünk egy lakást 14 millióért, én ráköltök majd még kettőt, de ha eladjuk ők 8 at kapnak meg a 7 helyett.
Fontos még tudni, hogy ők ha van félretéve pénzük amúgy sem nyúlnának hozzá pl. bankba tenni kamatozni, vagy vállalkozást indítani, szóval nem esnek el a pénztől.
Ez így korrekt, ha nem akkor, hogy lehetne megcsinálni, hogy az legyen? Pénzen nem fogunk összeveszni attól nem kell tartani.
Köszi!
Ismered a mondást? "Közös lónak túros a háta." Hát ezért nem szabad közös hitelt (sem) felvenni.
Pénzben nincs testvér, nincs haver, nincs pardon. Mindenről legyen pecsétes, hivatalos, két tanús papírod, különben nagyon csúnyán megszívhatod.
És ti lesztek tipikusan azok akik szidják majd a bankot?
Nos nem úgy van ahogy elképzeled.
Ha visszafizetik nem vehetnek fel többet!
A fizetésének max a fele lehet a törlesztő!
Ergo ha keres mondjuk kint 600 ezret akkor 300 ezer lehet a hitel törlesztője ( bár ez bazi sok.lenne)
Ha jól értem kb 14 milláért akarsz venni egy másfél szobás kecót?
Vidéken ha ez egy kertes akkor viszont drága!
Szerintem ne nyúld le az összes pénzüket!
Nekik is kellhet vmire hiszen félretették.
De érdemes lenne együtt bemenni egy bankhoz megérdeklődni a dolgokat, ingatlanokat jobban megnézni.
Azzal is számolj h kell.majd foglalót fizetni, ügyvédet NAVHOZ majd illetéket... ezeket te majd ki!tudod? Fenntartani a lakást?
Az utolsóhoz hasonlók miért kommentelnek? Ők vennének fel hitelt, nem ingatlanhoz, hanem szabad felhasználású személyi kölcsön, igen van 10 millióért ilyen kölcsön, és kb. 11-et kell visszafizetni 7 év alatt.
Igen, kint ilyen sokat adnak személyi kölcsönként, és igen ilyen alacsony kamattal. Ennek a résznek már utánajártunk.
Tudod miért írtam? Mert pénzintézetnél dolgok!!! Ez a munkám!!!
Nincs 11 millás személyi kölcsön plafon a 8 millió 7 évre annak kb 121 ezer ft/ hó!!!
Ők vennék fel a hitelt igen olvastam!
De kelleni fog ügyvéd aki megírja az adasvételit, kelleni fog az eladónak foglaló. Utána kell a NAVNAK fizetni a lakásvásarlasi illetéket ami a vételár 2%-a és kötelező!
Ha nem értesz hozzá ne kötekedj!!! Valaki hülyeségekkel tömi a fejeteket!
Én adom a hitelt okoska. Úgy mellesleg meg szégyelld magad, hogy velük veteted fel a hitelt meg lenyúlod a pénzüket közben meg ott a két picur!
Igen pofátlanság!
Plusz költségeket gondoltam leírom, hogy tudd ezeket is kell fizetni tök mindegy neked vagy nekik!
Aztán meg kössél csomót a nyelvedre takony!
Verd a saját testvéred adósságba, mert te kényelmes vagy! Kis undorító féreg vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!