Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Közös hitel testvéremékkel,...

Közös hitel testvéremékkel, mennyire pofátlanság ez?

Figyelt kérdés

Hello,

Testvérem és a férje meg a két kisgyerekük külföldön élnek. Legutóbb mikor itthon voltak mondtam nekik, hogy el kell költöznöm albérletbe, mert eladják a házat ahol eddig laktunk a másik tesómmal, szinte ingyen laktunk ott, most pedig ugye albérletet fizetek. Akkor felajánlották, hogy vegyünk meg egy jó árban lévő ingatlant úgy, hogy beleadnak annyi pénzt amennyi nekem van, ez az összeg most kb. 2 millió, akkor olyan 700 ezer forint volt és a többihez vesznek fel ők hitelt, a törlesztőt pedig felesben fizetjük. Ez az ingatlan 2 szobás volt, de megvették előttünk.

Na amit tudni kell az az, hogy ők azt mondták nekik ez azért érné meg, mert alapból jó árban volt az a ház, meg mert ők mindig, mikor visszafizetnek egy hitelt, annál többet vehetnek fel legközelebb és talán, ez nem

biztos akkor a következőre mintha kevesebb lenne a kamat, így meg ugye a kamat felét én fizetem. meg ugye ezzel is segítenek nekem plusz mikor jönnek haza tudnak hol aludni.

Na ennek tudatában mennyire lenne pofátlanság a részemről, ah felhoznám, hogy ha van 2 milliójuk, akkor azt rakják bele én is belerakom a 2 milliómat, vegyenek fel hitelt, kb. 10 milliót és fizessék a törlesztő egyik felét én pedig a másikat. VISZONT az ingatlan az vagy csak 1 vagy másfél szobás lenne, szóval ha hazajönnek akkor elférünk vagy ha nem, akkor én tudok menni másik tesómékhoz is aludni, vagy barátaimhoz, szóval ebből nem lenne gond. Plusz ezen felül vállalom, hogy vagy teljesen saját pénzből, vagy csak minimálisat kérnék a felújításra, mivel én fogok benne lakni, de ha esetleg eladásra kerülne, ők ígyis úgyis a felét kapják meg. magyarul veszünk egy lakást 14 millióért, én ráköltök majd még kettőt, de ha eladjuk ők 8 at kapnak meg a 7 helyett.

Fontos még tudni, hogy ők ha van félretéve pénzük amúgy sem nyúlnának hozzá pl. bankba tenni kamatozni, vagy vállalkozást indítani, szóval nem esnek el a pénztől.

Ez így korrekt, ha nem akkor, hogy lehetne megcsinálni, hogy az legyen? Pénzen nem fogunk összeveszni attól nem kell tartani.

Köszi!

2020. febr. 9. 18:51
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Mert nekem ha adnának is, 10 millióra, 12,5-13-at kellene visszafizetnem, változó kamatperiódussal, végig fix-el pedig 14,3-at, így pedig 11-et.
2020. febr. 9. 19:29
 12/30 anonim ***** válasza:
19%

3!

Nem dolgozol te pénzintézetnél, max mint takarító. Nem lehet a jövedelem 50%a hitel. 33% lehet. Nem fizetes eseten jön képbe az 50%: annyit lehet letiltani , ha 2 vagy több hitel van. Egy hitelre továbbra is csak 33% lenne levonva

2020. febr. 9. 19:35
 13/30 anonim ***** válasza:
30%
Ertem.De az lenne a tisztességes megoldás, nem gondolod?
2020. febr. 9. 19:36
 14/30 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem meg nem tisztességes dolog amit teszel...
2020. febr. 9. 19:40
 15/30 anonim ***** válasza:
92%
Akkora bunkó tahó vagy, hogy szánom a rokonaidat.
2020. febr. 9. 19:45
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

Kevered a szezont a fazonnal igenis van ahol 50% -a lehet a törlesztő ereje!

Amire te gondolsz az meg tartozásnál a fizu 33%-a. A váltakozó kamatperiós szem. Kölcsnél meg nincs!

Pont annyira nem érdekel ki hiszi el, hol dolgozok :D kár volt válaszolnod, mert hülyeséget állítasz 🤣🤣🤣

Azt csinál a kis krapek amit akar... Nem én fizetem,de számoljon azokkal amiket még írtam... Vagy kedveskéim talán az sincs ugye?. Tök.mindegy ki és hol veszi fel a hitelt meg mennyit... Mo-n vesz házat ergo ide fogja az illetéket is fizetni... Ennyi. Pont leszarom innentől :D

Azért mert nem tetszik az igazság az már a te bajod. Azért mert mertem szólni, hogy lehet átbsznak.. hát jó legyek takarító akkor :D na sok sikert!

2020. febr. 9. 19:47
 17/30 anonim ***** válasza:
41%
R#17: elismerésem! Az, hogy hogy ismered a világ összes országának az összes banki hitelkonstrukcióját, az már komoly!
2020. febr. 9. 19:58
 18/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem korrekt szerintem.

Miért nem te veszel fel hitelt? Szerintem neked is beleférne. Gondolom az albit ha fizetsz akkor ez is. Önerőd van még ha tesód ki is pótólja.

Szerintem egyik bank se szeretet szolgálat, kamat mindenhol van ki tudja ott épp mi a buktató.

Spórolsz oké kb 3 millát a kamat miatt megértem h jobb lenne

Eldöntendő kérdések feleslegesek, családi ügyekbe meg ne várd h bele másszon bárki is. Ha akarjátok úgyis az lesz amit te akarsz.

De én nem járnék el így.

2020. febr. 9. 20:08
 19/30 anonim ***** válasza:
92%
Az a jó a magyarokban, hogy mindegyikük jobban tud mindent mindegyiküknél.
2020. febr. 9. 20:34
 20/30 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nem pofátlanság. Spóroltok vele. Sokan nem hiszik el, hogy van olyan, hogy fontosabb a testvér, mint a pénz.

Csináljátok meg nyugodtan. Három dolog:

1. Csak akkor legyen ebből valami, ha biztosan tudsz fizetni.

2. Pontosan fektessétek le, ki mit fizet, nehogy valami félreértés legyen, és keserű legyen a végén a szájíz.

3. Arra is legyen terv, mi van akkor, ha mégis valami miatt ők vagy te nem tudod fizetni a törlesztőt.

2020. febr. 9. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!