Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek ha a hugom erosebb...

Mit tegyek ha a hugom erosebb nalam es ezzel cikiz, es a baratnoinek is elmondta?

Figyelt kérdés
2020. jan. 14. 20:39
1 2
 1/14 anonim válasza:
68%
Hány évesek vagytok?
2020. jan. 14. 20:59
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Igyekezz, egyél több szalonnát.
2020. jan. 14. 21:15
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

és akkor mi van?

Menj el tanulj valami küzdősportot, erősebb is leszel, meg közben ki is növöd ezt az óvodáshisztit! ;)

2020. jan. 14. 21:47
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
Legyél agyban erősebb, meg legyél szebb, meg ügyesebb. Ezek fontosabbak szerintem. Erős inkább egy fiú legyen.
2020. jan. 14. 22:49
 5/14 anonim ***** válasza:
44%
Ne törődj vele. Majd kinövitek.
2020. jan. 14. 23:59
 6/14 anonymousreview60 ***** válasza:
17%

#5 hülyeséget beszél, mert egy ilyen, rendszeres cikizéssel is meg lehet tartósan, a felnőttkorig tartóan mérgezni a kapcsolatot. A cikizés egy tünet. A cikizőt is cikizik, és így vezeti le a feszültséget vagy így nyal be egy csoportnak vagy más baja van.

A szüleitek nem segítenek? A nővéred erősebb, mert nagyobb vagy csak dagadtabb vagy edzettebb?

Két lehetőséged van a te és a másik vérmérsékletétől, a fizikai lehetőségeidtől függően.

1. Empátia: Első lépésként érdemes soha nem reagálni a cikizésre, tudniillik az a cikizőnek a jutalom. Ha nincs jutalma, nagy részük előbb-utóbb abbahagyja. Ezt nagyon nehéz kivárni.

Ezután ha a nővéred nem egy állat, és te kedvesen viselkedsz vele, akkor esetleg a bizalmába fogad, elmondja a baját. Urambocsá még elnézést is kér. Ha a nővéred nem változik, akkor természetesen ne legyél kedves tovább.

2. Konfrontáció: 1. után vagy helyett. Ha csak gyengébb vagy, de tudsz erősödni, akkor kezd edzeni, küzdősportolj, hogy megerősödj, meg tudd védeni magadat!

Ha másképpen nem megy, akkor sajnos meg kell verned, de úgy hogy a szüleid ne tudják meg. Ezzel le tudod törni a szarvát. Amit ő mond az még nem bizonyíték, és ha ügyesen hazudsz, nem hisznek neki. Önvédelemben(!) ez megengedett.

Ha nem vagy erős, akkor az elmédet vagy a nyelvedet kell köszörülni. Ha okosabb vagy szebb vagy nála, ezzel cikizheted, illetve ha elég éles a nyelved, nagyon mély "ütéseket" vihetsz be, amikkel távol tudod tartani.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Nekem az elején csak egy kicsit kellett volna megverni az öcsémet, de a szülői duma az volt, hogy ne bántsam a kisebbet. Én barom meg elhittem, öcsém meg pifátlan lett, a fejemre nőtt, gyerekes mértékkel zsarolt lopott. Te ne hagyd!

2020. jan. 15. 08:24
 7/14 anonymousreview60 ***** válasza:
28%

Bocs, húgod. Akkor meg főleg.

Amikor anyámmal erről 25 évvel később beszélünk, hogy részben ebből ered a magamért ki nem állásom, akkor azt mondta, hohy "Hát nem gondoltamam, hogy nem vered meg, amikor nem látjuk (apád vagy én)". Szóval, ha másképp nem megy, meg kell verni. De ügyesen.

2020. jan. 15. 08:27
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos ez az életben is így megy.

Annak idején kollégiumban próbáltak"csicskáztani" nálam magasabb fiúk. Kettőt kicsit helyreraktam, ezzel el lett intézve az ügy.

2020. jan. 15. 09:38
 9/14 anonymousreview60 ***** válasza:
18%

Mondanám, hogy kérj segítséget a szüleidtől, de gondolom, ezen túl vagy. Plusz ezt mondanák:

1. Ejnye, Julcsika! Meg ne halljam /lássam ezt mégegyszer, hogy így bánsz a tesóddal! (Nyugu Anya! Nem fogod.)

2. Julcsika, szobafogság! (Ezért megfizetsz, tesó!)

3. Nem érdekel, hagyjátok abba!

Szóval marad a verés. De a végén azért a verés után mondd meg neki, hogy tudod, hogy nem veled van baja, talán majd segítesz is neki, de ezt a helyzetet nem tűröd el.

2020. jan. 15. 09:44
 10/14 anonim ***** válasza:
37%
honnan veszitek , hogy a kérdező fiú? inkább lányra tippelnék.
2020. jan. 15. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!