Miért van az, hogy egyes szülők elvárják, hogy elmondja a gyerekük az összes jegyét, de ha a rosszabbat is elmondta elmodja leordítják? (kitünő tanulóknál)
Mondjuk nem ötös,hanem négyes,vagy néha becsúszik egy rosszabb jegy.Ha meg nem mondja meg és kiderül,akkor meg azért megy az ordítozás.
Ennek mi a %***** érteleme van?
Mert a szülő súlyosan teljesítmény kényszeres, és elvárja, hogy a gyerek is az legyen.
Szomorú.
Szülőként nyilatkozom és biztosan nem leszek népszerű (lepontoznak).
Ha a gyerekemet én tartom el akkor igenis kíváncsi vagyok az összes jegyére (ha ötös, ha egyes tudni akarok mindegyikről).
A rosszabb jegyért nem ordítom le. Megkérdezem, hogy miért is kapta és megtett e mindent azért, hogy ne legyen egyes. Nem várom el, hogy kitűnő legyen, de tegyen meg mindent a jobb eredmény eléréséért. Például ha angolból kap egy egyest, mert nem érti valamelyik igeidőt akkor különtanárt fogadok neki, viszont ha egy szódogára nem tanulta meg a szavakat (pedig lett volna ideje rá csak kedve nem volt) akkor jön a fejmosás.
Elhiszem, hogy nagyon nehéz a kamaszok élete, de az élet nem csak a hisztiről szól.
Később majd egy munkahelyen lehet, hogy sokkal jobban fognak odaszólni egy apró hibáért, mint én szülőként a lustaság miatt szerzett egyesért.
Ennek az az értelme,hogy minél jobb egyetemre mehessen majd a gyerek és minél jobb munkája,ezáltal magas életszínvonala lehessen és értelmiségi legyen.Jót akar a szülő,velem is ilyenek voltak.
Persze a rossz jegyért,ha egyszer-egyszer becsúszik,még nem kell leordítani,csak meg kell tudni az okát és azt kezelni.Lehet,hogy csak nagyon rástresszelt a dogára,megesik,de lehet lusta volt tanulni,ami már nem jó.
Most azt képzeld el,hogy én már egyetemre járok és vannak vizsgák,amik csak kettesre sikerülnek(de itt ugye az a lényeg,hogy sikerüljön:D),pedig gimiben majdnem kitűnő voltam.Anyum viszont nem járt egyetemre(kereskedelmi szakközepet végzett) és képes összeveszni velem a kettesen,mert nem érti,hogy itt azért is nagyon meg kell küzdeni.Na,ez már idegesítő dolog,de gimiben és általánosban nem kell vért izzadni még az ötösért sem,ott nyugodtan elvárhatják a jó jegyet.
20L
Sose várták el, hogy kitünő legyek, rossz jegyért (a rossz nem 4es, hanem 1-2) se csesztek le, max alsóban. Mégis 4-5ös érettségit tettem és egyetemre járok. Sose fogom megérteni azt a teljesítménymániás szülőt, aki szerint csak az 5-ös a jegy. A gyerekeknek is lehetnek rosszabb napjaik, nem kell mindenkinek kitűnőnek lennie.
Anyósom is laza ilyen szempotból (a vőlegényem öccse még általános iskolás) ha rossz jegyet kap, nem orditozás megy, hanem "majd legközelebb kijavítjuk" aztán segít neki, hogy ez tényleg teljesüljön, nem csak várja a sült galambot...
A véleményem, hogy a gyerek rossz jegyéért valamennyiben a szülő is felelős, őt mégse ordítja le senki. Dehát ordibálni egyszerűbb, mint segíteni ugye...
Mert idióták.
Normális családban megértik a szülők,hogy becsúszhat rosszabb jegy is. Én pl alapjában véve mindig is jó tanuló voltam, de nekem is voltak rossz napjaim,amikor nem úgy teljesítettem.Vagy amikor elfeledkeztem a dolgozatról és semmit nem készültem rá.. Szerintem ilyen belefér néha.
Amikor én rosszabb jegyet kaptam,a szüleim próbáltak segíteni a tanulásban és hogy legközelebb jobban sikerüljön. Nem ment sose az ordítozás.. Szerintem nem is normális dolog.
Négyes miatt meg főleg nem értem miért kéne ordítozni...
Lelki nyomorékot csinálnak a gyerekből. Nekem is volt olyan osztálytársam,aki kb dührohamot kapott ha rossz jegyet kapott,vagy elkezdett sírni..Mert ugye tudta,hogy mit fog kapni otthon ezért..
Attol függ ha merö lustaságbol kapta rossz jegyet ,akkor kap némi fejmosást ha nem érti akkor meg gyakorok vele.
Rossz jegy az 1-2 osztályzat de ez általános iskolára vonatkozik.mivel nekem még csak általános iskolás gyerekeim vanak.
Az, hogy minden jegyét elmondja a gyerek, az alapelvárás.
Az más kérdés, hogyha nagyon durván reagálják le a rossz jegyet, akkor hazudozásra presszionálják a gyereket.
Tanár ismerősöm szerint ezért jó az e-napló. A szülő napi szinten követni tudja a gyereke jegyeit és föl se merül, hogy a gyerek elhallgatja, vagy az ellenőrzőjében áthamisítja a jegyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!