Mennyi pénzt adnátok így a tesótok esküvőjére?
A tesóm kitalálta, hogy összeházasodik a párjával, hogy felvehessék a babaváró hitelt. A véleményem az egészről inkább hagyjuk.
Anno, amikor az én esküvőm volt, már évek óta munkanélküli volt, nem kaptunk tőle semmit. (Akkor éppen a szüleim tartották el.)
Kicsi esküvőjük lesz, csak két tanúval és a szülőkkel, a polgárira sem hívtak meg bennünket (a párja tesója sem lett). Utána sem szeretnének családi ebédet, se semmi egyebet.
Mondta, hogy igazából meghívót sem adnak, mert felesleges, úgy sem lesz semmi.
Anyutól tudom, számítanak tőlünk is pénzre. Őt kérdezgette, szerinte mennyit fogunk adni, mennyivel kalkuláljanak.
Úgy érzem, valahogy illene gratulálnom nekik, de a pénz várást nem érzem jogosnak.
Semennyit.
Már bocsánat, de a két tanú és a szülők mellett nem fér el az amúgy is ingyenes rendezvényen a testvérek és azok párjai? Nem hív meg, de a lóvét elvárja.
Ha ilyen esküvőm lett volna, nem lett volna pofám a testvérem kihagyni belőle, de még pénzt elvárni sem.
Gratulálsz, és ennyi. Ne érezd rosszul magad emiatt.
Nagyon díszes borítékban egy üdvözlő kártya maximum.
Ez egy formális esküvő, ahova meg sem vagy hívva, eszedbe ne jusson pénzt adni!
Nem adnék semmit. Nem azért, mert ő nem adott. Szerintem érthető, hogy abban a helyzetben nem tudott. De mivel meg se hívtak, így miért adnék? Meg csak a papírozás lesz, semmi ünnep vagy lagzi.
Egyébként nem értem, hogy te meg párja tesója miért nem mehettek a polgárira. Az nem kerül többe, nem egy lagzi, nem vendéglátás.
Köszönöm a válaszokat!
Bennem is az merült fel, ha így állnak az egészhez, akkor nem adok semmit, de szerettem volna egy kis megerősítést kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!