Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok így a...

Mennyi pénzt adnátok így a tesótok esküvőjére?

Figyelt kérdés

A tesóm kitalálta, hogy összeházasodik a párjával, hogy felvehessék a babaváró hitelt. A véleményem az egészről inkább hagyjuk.

Anno, amikor az én esküvőm volt, már évek óta munkanélküli volt, nem kaptunk tőle semmit. (Akkor éppen a szüleim tartották el.)

Kicsi esküvőjük lesz, csak két tanúval és a szülőkkel, a polgárira sem hívtak meg bennünket (a párja tesója sem lett). Utána sem szeretnének családi ebédet, se semmi egyebet.

Mondta, hogy igazából meghívót sem adnak, mert felesleges, úgy sem lesz semmi.

Anyutól tudom, számítanak tőlünk is pénzre. Őt kérdezgette, szerinte mennyit fogunk adni, mennyivel kalkuláljanak.

Úgy érzem, valahogy illene gratulálnom nekik, de a pénz várást nem érzem jogosnak.

2020. jan. 12. 13:16
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit.

Már bocsánat, de a két tanú és a szülők mellett nem fér el az amúgy is ingyenes rendezvényen a testvérek és azok párjai? Nem hív meg, de a lóvét elvárja.

Ha ilyen esküvőm lett volna, nem lett volna pofám a testvérem kihagyni belőle, de még pénzt elvárni sem.

Gratulálsz, és ennyi. Ne érezd rosszul magad emiatt.

2020. jan. 12. 14:45
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon díszes borítékban egy üdvözlő kártya maximum.

Ez egy formális esküvő, ahova meg sem vagy hívva, eszedbe ne jusson pénzt adni!

2020. jan. 12. 14:45
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék semmit. Nem azért, mert ő nem adott. Szerintem érthető, hogy abban a helyzetben nem tudott. De mivel meg se hívtak, így miért adnék? Meg csak a papírozás lesz, semmi ünnep vagy lagzi.

Egyébként nem értem, hogy te meg párja tesója miért nem mehettek a polgárira. Az nem kerül többe, nem egy lagzi, nem vendéglátás.

2020. jan. 12. 14:46
 24/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bennem is az merült fel, ha így állnak az egészhez, akkor nem adok semmit, de szerettem volna egy kis megerősítést kapni.

2020. jan. 12. 14:54
 25/35 anonim ***** válasza:
96%
Majd amikor kiteszik facebookra, hogy meg volt a "nagy esküvő", akkor a írj alá egy gratulálós kommentet, de egy matricát is tehetsz. :D
2020. jan. 12. 14:59
 26/35 anonim ***** válasza:
94%
Nullát adnék. És nem azért mert ők anno nem adtak, hanem azért mert sehova nem vagytok meghívva.
2020. jan. 12. 15:07
 27/35 anonim ***** válasza:
35%
1 kitöltött lottószelvényt, és egy sorsjegyet azért adnék nekik, egy díszes borítékban.
2020. jan. 12. 15:22
 28/35 anonim ***** válasza:
94%
Aki azt írja, hogy illene adni neki mert testvérek, annak nem jut az eszébe, hogy eleve a testvérének illene meghívnia ugyanígy testvériségből a kérdezőt?
2020. jan. 12. 15:26
 29/35 anonim ***** válasza:
97%
Ahogy a válaszolók többsége írta: így semmit. Esetleg poénból tennék egy borítékba ilyen mekis kuponokat, ha éppen dobnak be párat a postaládátokba (mostanában szoktak), pl. 30% kedvezmény a nagymenüre vagy ajándék kiskrumpli. :-)Tegyék el a malacperselybe azt a 200 Ft-ot, amit megspórolnak vele, ha ennyire számít nekik a pénz.
2020. jan. 12. 15:45
 30/35 qkker1 ***** válasza:
100%
Egy büdös buznyákot sem adnék!
2020. jan. 12. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!