Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyi pénzt adnátok így a...

Mennyi pénzt adnátok így a tesótok esküvőjére?

Figyelt kérdés

A tesóm kitalálta, hogy összeházasodik a párjával, hogy felvehessék a babaváró hitelt. A véleményem az egészről inkább hagyjuk.

Anno, amikor az én esküvőm volt, már évek óta munkanélküli volt, nem kaptunk tőle semmit. (Akkor éppen a szüleim tartották el.)

Kicsi esküvőjük lesz, csak két tanúval és a szülőkkel, a polgárira sem hívtak meg bennünket (a párja tesója sem lett). Utána sem szeretnének családi ebédet, se semmi egyebet.

Mondta, hogy igazából meghívót sem adnak, mert felesleges, úgy sem lesz semmi.

Anyutól tudom, számítanak tőlünk is pénzre. Őt kérdezgette, szerinte mennyit fogunk adni, mennyivel kalkuláljanak.

Úgy érzem, valahogy illene gratulálnom nekik, de a pénz várást nem érzem jogosnak.

2020. jan. 12. 13:16
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Gratulalnek es ennyi. Nagyon anyagiasak, arrol nem beszelve, hogy pofatlanok is.
2020. jan. 12. 13:40
 12/35 anonim ***** válasza:
98%

Ismerek párt, akik hasonlóan intézték. Előzetes bejelentkezés után, egy hétfői napon reggel 8-ra bementek az önkormányzatba - még a házasságkötő terembe sem mentek - ott az irodán 2 tanú előtt kijelentették, hogy házasságot szeretnének kötni és kész, házasok lettek 5 perc alatt.

De azok senkitől nem vártak el semmit, igaz senkinek nem is jutott eszébe, hogy ezért nekik fizetniük kellene.

2020. jan. 12. 13:42
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Gratuláció nem kell, pénz jöhet!

Üdv, Tesód

:D

2020. jan. 12. 13:42
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvasva a leírásod, egyértelmű, hogy semennyit. Üdvözlő lapot sem.

Nekem az a durva és azért írok, hogy ő még anyudtól kérdezgeti, hogy mennyi pénzt adtok vajon? Ááá, pofám leszakad.

2020. jan. 12. 13:46
 15/35 anonim ***** válasza:
97%

Én is azokkal értek egyet akik semmit nem adnának.

Ha mégis adnék valamit az egy tárgy lenne amire szükségük van az új házba. Vagy egy értékesebb váza hogy ilyesmi de max 20.000 Ft ig.

De egyáltalán nem értem hogy hogy várhatja el azt hogy ő semmit nem hajlandó költeni egy esküvőre egy ebédre sem akkor ti mire fel pénzeljétek őket?

Az esküvő két ember elköteleződésének a megünneplése. Az ajándék pedig a házasság kezdeti terheinek csökkentésére szolgál. Szerintem alapból bunkóság pénzt elvárni. Nekünk hat éve volt esküvőnk és mi akkor se pénzt kértünk hanem olyan dolgokat amit amúgy nem vettünk volna meg magunknak. Az ajándék mellett pénzt nálunk csak a menyasszonytáncba szokás berakni. És nyilván minél jobban érzik magukat a vendégek annál többet adnak a táncba.

De hát így a nagy semmire pénzt kérni sőt elvárni...

Az meg hogy anyudat kérdezi hogy mennyire számíthatnak a pofátlanság netovábbja.

2020. jan. 12. 13:48
 16/35 anonim ***** válasza:
97%

Ha egy ingyenes cécóra (polgári esküvő) sem vagy meghíva testvérként, akkor te mire adakoznál? Hivatalosan nem is tudsz róla.

Basszus, egy családi ebéd csak belefért volna, azt még egy mezei vasárnapon, esküvő nélkül is előadja egy normálisabb család!

2020. jan. 12. 14:01
 17/35 anonim ***** válasza:
98%
Lehet én vagyok maradi, vagy én tudom rosszul (javítsatok ki ha rosszul gondolom) de pénzt ajándékozni azért szoktak, mert bár nem törvényszerű, de a vendégek így honorálják meg a lagziban elfogyasztott ételek, italok árát. Ha nincs lagzi, nincs étel-ital fogyasztás, akkor az ifjú pár nem költ semmi pénzt a vendégeire, így nem is kell honorálni semmilyen összeggel. Gratulálj, és kész. Nekem is 2 tanús esküvőm volt tavaly. Mi jóban vagyunk a testvéreimmel, férjem testvéreivel, nincs gond, csak éppen nem akartunk lagzit csinálni, pénzt költeni. Mindenki megértette. Gratuláltak, és ennyi. Aoró ajándékot kaptunk aminek szívből örültünk, mert erre sem számítottunk.
2020. jan. 12. 14:03
 18/35 anonim ***** válasza:
94%
Adakoznék egy jótékonysági szervezetnek a nevükben és a köszönőlevelet kinyomtatám nekik 😉
2020. jan. 12. 14:15
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy hivatalos papír aláírása fog történni, kizárólag a szülők jelenlétében. Ez nem lagzi, nem ceremónia és még csak látni se akarnak akkor a teremben. Mire számít? Mikor adni kéne, akkor a testvér fontos ember, házassákötéskor meg még a hivatali szolga is szívesebben látott vendég. Ezek miatt legközelebb esetleg kérdezzetek rá, hogy megvolt-e, aztán beszéljetek tovább bármi másról. Ők ennyire avattak be, akkor ennyire érdekeljen titeket is.
2020. jan. 12. 14:17
 20/35 anonim ***** válasza:
4%
100 rugót alsó hangon.
2020. jan. 12. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!