Bunkóság lenne megkérni a páromat, hogy a folyton nőket ócsárló bátyja ne jöjjön nálunk többet?
Csodálom milyen sokan nem tanulták még meg ezt, hogy nem érdemes a válasz számára hivatkozni pont ezért.
A kérdéshez meg:
1. Miért kell magadra venni amit mond? Netán igaza van? Nyilván bármit mond az nem lehet igaz a nők 100%-ára, de ha a nagyjukra igaz, attól még lehet igazságtartalma. Ha rád nem vonatkozik, akkor felesleges felvenned. Te nem A NŐK vagy, hanem EGY NŐ.
2. Miért is kéne szó nélkül hallgatnod? Miért nem cáfolod meg az állítását? Netán igaza van? Vagy ennyire nem vagy képes a sarkadra állni, hogy vitába szállj? Most a vitát pozitív értelemben értem, és nem veszekedésként.
A kérdésre válaszolva: igen, bunkóság lenne ilyenre megkérni. Ha hülyeségeket beszél a bátyja, akkor ott helyben rámutathatsz a hülyeségére, megcáfolhatod. Ehelyett bólógató jánosként hallgatod, és a háta mögött ráuszítod a férjed? A sajárt igazadért nem tudsz kiállni?
Én tiltanám, de itt enyém a lakás. Ott találkozik vele, ahol akar, kivéve itt. Azért az is rendes pasas, aki alapból nem lép fel ilyen ócsárlások ellen, gratula.
És igen, ha anyám a férfiakat szidná folyamat, ő is tiltva lenne. Menjenek az internetre gyűlölködni.
Ha valaki rendszeres látogatónk, elvárom tőle, hogy ne beszéljen trágár módon, ne hangoztasson antiszemita nézeteket, ne szidja a cigányokat, és semmilyen embercsoportot, így általánosságban. Ha mégis megteszi, azonnal leállítom, kerek perec megkérem, hogy erről ne beszéljen tovább. Ha vendég létére nem törődik a kérésemmel, nagyon meggondolom, hogy meghívom-e még egyszer.
Mikor a gyerekeim kicsik voltak, még a rendőrvicceket is kitiltottam. Nekem fontos volt, hogy a gyerek tudja, hogy ha bajban van, a rendőrhöz fordulhat, benne bízhat, segítséget kérhet tőle. És hogy azok a szabályok, amiket a rendőrők megpróbálnak betartani fontosak, és az ő bitzonságát is óvják. Ezzel pedig nem fér össze, hogy hülyének állítsuk be őket.
Ez a "netán igaza van?" annyira félrement logika. Nem vagyok meleg, de ha valaki homofóbkodik a lakásomban, az vagy kussol, vagy mehet haza.
Mikor másnál vagyok, és elkezdődik a politizálás, én kimegyek az autóba olvasni. Senki nem köteles tűrni az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!