Ti találkoznátok a testvéretekkel ezek után?
5 éve nem tartjuk a kapcsolatot, mióta ő elköltözött kollégiumba. Gyerekkorunkba sokszor vert. Apu alkoholista volt, és valamiért engem utált, elvileg mert lány voltam, de hát arról nem tehetek. Mindig én kaptam a verést, a bátyámat imádta. Pedig a bátyámnak problémái voltak, dührohamai voltak, és engem is rendszeresen bántott. Volt, mikor apu "parancsolta" neki, hogy üssön oda egyet, mert nem tudtunk megegyezni a távkapcsolón. Közben apu meghalt, de testvérem továbbra is agresszív maradt, bántott, nem csak szóban, de többször megütött, rángatott. Volt, hogy nyoma is maradt. Emiatt zárkózott lettem, sose voltak barátaim- Anyu elvitte pszichológushoz, pszichiáterhez is, és kezdtek ezek a bántalmazások abba maradni, aztán leérettségizett és elköltözött kollégiumba. Én azóta fellélegeztem, barátokat szereztem, dolgozni kezdtem. Öt éve nem találkoztunk, ő nem jött haza, nem tudom miért, anyuval néha találkoztak, de nem itthon, ő ment Pestre hozzá.
Most felvette velem a kapcsolatot, azt mondta beszélni szeretne, de nem telefon téma, bocsánatot szeretne kérni és elmondani valamit. Én sejtem mit akarhat, hallottam, mikor anyu a mamával arról beszél, hogy apu őt is bántja, de én ezt soha nem láttam, soha nem láttam, hogy őt megütötte volna vagy valami. Ti mit tennétek, találkoznátok vele? Öt éve nem beszéltünk, mintha nem is léteznénk egymásnak olyanok vagyunk, meg félek is kicsit. Ti mit tennétek?
L/23
8!
NEM. Nem kell megbocsátani. Meg lehet bocsátani. Felülemelkedni azon, amit a másik tett. Csak nyerni lehet vele. De mondom, nem kötelező, abszolút egyeni dolog. Van aki a gyilkosnak is kepes megbocsatani.
Én találkoznék vele,de nem a lakásán,hanem nyilvános helyen,és meghallgatnám mit akar mondani.
Valószinű,hogy jó testvéri viszony már soha nem lesz köztetek,mert megbocsájtani meg lehet,de feledni nem.
A találkozó csak neki lenne jó, hogy a megbocsátásoddal utólag legalizálja, kisebbítse azokat amiket elkövetett.
Magában már retusálta, hogy áh nem is voltak ezek nagy dolgok, csak túlreagáltad, majd előadja és ezzel is bántani fog, aztán majd téged állít be rossznak amiért nem bocsátasz meg neki, és persze majd mindent az apátokra fog kenni.
Én biztos nem talákoznék vele, mert te ezzel semmit nem nyerhetsz, én lesz..nám úgy ahogy van.
Az ilyen nem érdemel még haragot, sem, teljes közöny és elutasítás ami neki jár.
Én mindenképp találkoznék vele a helyedben, beszélnék vele, aztán utána majd eldöntöm hogy megbocsátok-e neki, vagy sem.
Figyelmedbe ajánlok egy angol mondást:
Evil isn’t born, it’s made.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!