Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Durva lenne tesomnak visszaadn...

Durva lenne tesomnak visszaadni? Bosszu?

Figyelt kérdés

Ö kisebb.

10 éves.

De attol még értelmes. Nem egyszer megbeszéltük pl ne nyomja ki a tusfürdömet habnak,(a nem sok zsebpenzemen sporolok veszem), szintem a sminkszereket se vàgja tönkre (el is vannak téve).

En nem tudom mi viszi rà ezekre, de màr kiborultam.

Tudja hogy nem szabad, hogy fàj nekem, hogy nincs ràvalom csak ugy stb, de ma is az összes tusfürdöm kinyomta a vizbe. Bögni tudnék attol amennyi fàjdalmat okoz.

Anya meg: tudod, kicsi még tanitani kell stb dumàk.

Azon gondolkodtam ha felnö szant szandekkal vissza fogom adni neki.

Gondolom itt a valaszok majd bocsassak meg, meg vegyek lakatot a szekrenyre es a sajat otthonomat egy kollegiummà alakitsam elzarva mindenem, meg nehogymàr ilyenert sirjak ez a legnagyobb bajom, de en teljes komolyan gondolom hogy visszakapja még.

Vélemény?

2019. júl. 29. 19:47
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell a kérdező korát degradalni !!

Nehogy már az legyen a normális hogy más ok nélkül kionti a dolgaimat.....

2019. júl. 29. 20:53
 32/51 anonim ***** válasza:
30%

A kora azért lenne lényeges, hogy amúgy annak megfelelő tanácsot tudjunk adni, másrészt pedig az se normális, ha valaki ilyen mértékű hisztit levág, és ennyire kiborul ilyen apróságokon. Ha ez így marad és ez rögzül be neki, akkor rémes személyiségjegy fog ebből kifejlődni. Azért van az a kor, amikor az ember már fel kell tudja mérni egy helyzet komolyságát, és ez semmilyen szempontból nem komoly.

Az én hugom is gyakran elvette egy-egy sminkcuccomat a tudtom nélkül, tiniként, mégsem vertem le rajta, és nem játszottam a hattyúk halálát miatta, hogy ez életem drámája..

2019. júl. 29. 21:00
 33/51 anonim ***** válasza:
87%

Nem mindegy hány éves? Gondolom azért nem mondja meg, mert van egy reg.korhatar...

Amúgy teljesen jogos a felháborodása... A 3,5 éves fiam is tudja, hogy csúnya dolog.. Bar van hogy nyomkodná ki, hogy legyen sok hab, bar nem egy egész flakonnal. Egy 10 éves gyerek... Akinek kb mar saját telója van, mert aaaz keeeell, hogy el tudjam érni suliban(sokszor ezt olvasom) Meg persze vegye ki a részét a házimunkban... De ahhoz kicsi lenne h megértse, hogy ne nyomkodja ki, ami a másé?? Meg hogy a kérdező csak hisztizik, mert nem ez a legnagyobb problema..Nem az. És? De attól még probléma. Spórol és a másik lekakilja. Könyörgöm... Miert csodalkoztok hogy milyenek a felnőttek? Hogy a más baja nem erdekli, mas dolgara nem vigyáznak? Itt kezdődik! Kicsiben!!! Mit tanul ebből a lány? Hogy felesleges valamiért spórolni, "küzdeni", mert úgyis telibekakiljak őt, ilyen hülye indokkal. Vagy jól van, akkor nem spórolok... Vetetek anyámmal az ő pénzéből. A kisteso meg mit tanul meg? Jajj, hát úgyis mindent megúsztam mert en vagyok a "kicsi". Aztán 30 évesen is elvarja ugyanezt...

2019. júl. 29. 21:02
 34/51 anonim ***** válasza:
90%

Valaki aki csak aztmondja Ohh csak egy tusfurdo ....

Lehet az ő helyzetében aki zsebpénzből él ez igenis számít!!!

Komolyan mondom nagyon durva egyes emberek hozza állása a dolgokhoz.

10 évesen már tudnia kellene a kedves testvérnek hogy nem nyúlunk más holmijához.Ezek után ne az számítson már hogy 14vagy 16 éves éppen!!!

2019. júl. 29. 21:09
 35/51 anonim ***** válasza:
88%

Egyáltalán nem normális, anyaként rendkívül felháborít, mert a szülők felelősek a testvérek közti jó kapcsolatért, pont az ilyen helyzetek miatt lehet megutálni a tesód..

Hajtsd be anyádon! Ne csak ezt, mindent, amit tönkretesz, az ő nevelése, ha őt nem zavarja rendben, de másoknak kárt okoz, amit meg kell téríteni.

Zárd el jobban.. ez áldozathibáztatás, pont olyan felháborító, mint a ne vegyél fel szoknyát..

10 éves egyébként, szerintem azt akarja, hogy vond be a dolgaidba, foglalkozz vele többet.

Mellesleg a bosszú remek dolog, emlékszem az én öcsém befalta a mindenkinek személyre szóló karácsonyi ajándékom, mikor előtte direkt megkértem, hogy hozzá ne nyúljon. Egy teljes napom ráment egy doboz mézeskalácsra, minden darab más volt, és gyönyörűen fel voltak díszítve.

Az a nyomi meg bezabálta, mert megkívánta, a szüleim meg semmit sem tettek..

Allergiás volt a narancsra, egy csomó narancslevet nyomtam a tüsfürdőjébe, nem jött rá, mitől voltak a kiütései a kis bozinak. Micsoda elégtételt éreztem, és érzek a mai napig.

Az ilyen rémes szülők miatt utálja egymást egy rakat testvér, az ő dolguk igazságot tenni, hogy egyik gyerek érdekei se sérüljenek.

Mennyivel kisebb nálad? Nálunk 2 év volt, de folyton megkaptam, hogy az öcsém még kicsi, pedig 2 évvel volt kisebb nálam, a sütibefalásnál is ez volt, pedig akkor 15 volt..

2019. júl. 29. 21:10
 36/51 anonim ***** válasza:
90%
Tartsd a saját szobadban. Este mosakodashoz meg viszed magaddal a furdobe.
2019. júl. 29. 21:25
 37/51 anonim ***** válasza:
77%

Itt nem a tusfürdő a lényeg, hanem hogy ennyire semmibe vesz és szándékosan szórakozik azzal, hogy a másikat bosszantja. Egy 10 éves iskolás gyerekről van szó, aki azzal szórakozik, hogy a másiknak bánatot okoz, ez milyen már? Anyádék meg elintézik azzal, hogy kicsi...nem csodálom, hgy vörös posztó neki ez az egész, gyakorlatilag felhatalmazzák, hogy szemétkedjen! Bezzeg ha az iskolában nyúlna más cuccához, azt nem intéznék el ennyivel, vagy ott már tud viselkedni?!

Tanítani kell? Ok,akkor tanítsd az ő módszereivel! Neki mi a fontos? A csokija? Edd meg! Jaj, bocsi, nem vetted észre, hogy az az övé, nem kell belőle ügyet csinálni, egyen a nagy családi közös nasiból! Rossz helyen hagyja a kedvenc játékát, és véletlenül rálépsz, eltörik? Hát sorry, nem számíthattál arra, hogy ott van egy oda nem való dolog... Csak ártatlanul, nem bosszúként, van annak már annyi esze, hogy magában összerakja az ok-okozatot! Lehet, hogy háborút indítasz el, de legyen már neked is pár jó perced :D Kis sz...zsák!

2019. júl. 30. 06:58
 38/51 anonim ***** válasza:
71%
Egyetértek azzal, mire oda kerül a dolog, nem fogsz “bosszút állni”. Viszont: 10 éves nem kicsi már. Anyukád rosszul látja ezt. Ha 5 éves lenne még azt mondom oké, nem fogja fel. De 10 évesen tökéletesen tudatában van annak, hogy mit tesz, gondolom humor harold akar lenni és azt gondolja milyen vicces, hogy kibaxik a nővérével. Hát nem. Meg kell tanítani, egy-két pofont simán lekevernék neki a helyedben, ha anyuka nem szól rá. (Nem lesz semmi baja, nekem is van öcsém, annak idején az első ilyennél olyan pofont kapott volna, hogy nem csinálta volna többet.) Így működnek a testvérek, ki kell osztani néha egy pár pofont. Amíg ezt nem tanulja meg, zárd el a cuccaidat olyan helyre, ahol nem találja meg.
2019. júl. 30. 07:43
 39/51 anonim ***** válasza:
88%

A tusfürdô csak egy példa, mit vagytok kiakadva? Lehet ti megvehetitek, de aki spórolgatja a zsebpénzét, annak igenis nagy dolog. Emlékszem, mennyire örültem, amikor az összespórolt pénzemből meg tudtam venni egy 4000 ft-os sminkpalettát gyönyörű színekkel, rá pár hétre leejtette az öcsém és összetörtek a színek. Véletlenül csinálta, de iszonyúan haragudtam és fájt, napokig rá se néztem persze őt nem érdekelte. Nem a tusfürdőn van a hangsúly lehetne az drága parfümtől kezdve bármi, az a lényeg, hogy egy nagy gyerek, aki már felfogja mit tesz, szándékosan fájdalmat okoz a testvérének és nem tiszteli más holmiját. Persze most még el lehet intézni, hogy jaj kicsi (pedig nem az) de mi lesz később? Ellopja a pénzt vagy mi lesz a következő?

Verd el, én azt mondom.

2019. júl. 30. 07:52
 40/51 anonim ***** válasza:
71%
Vidd szobába a féltett dolgaidat,és ragad el hogy tesód ne férjem hozzá semmiképp ,anyukádnak viszont az öcséd fejét le kellet volna ordítani hogy szorakozásbol nem öntögetjük ki tusfürdöket mert pénzbe kerül.
2019. júl. 30. 07:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!