Miért kell ezt erőltetni? Hogyan értessem meg velük?
Jelenleg 19 éves vagyok és még nincs jogosítványom.A gond az,hogy én nem is akarok jogosítványt,de a szüleim erőltetik.Mindennap hallgatnom kell,hogy pedig az fontos,hogy fogok közlekedni,nem lesz senki aki vinni fog max.a busz...stb
Miért nem akarok jogsit? Mert nem tartom magamat alkalmasnak rá.Egyszerűen nem tudok figyelni.Egy sima beszélgetésnél is össze-vissza nézelődöm,ruhagomb,szín,szösz a levegőben.Ez van vezetés közben is,bámulok egy fát,színeket,felhőket, állatokat és nem az útra figyelek.Nem tudom kontrollálni és szerintem ez rettenetesen veszélyes.
Először ez nyilván hülyeségnek tűnik,hisz más is szokott nézelődni vezetés közben,meg milyen butaság ez,erőltesd meg magadat.Sajnos nem megy,olyankor máshol vagyok,minden eltereli a figyelmemet.Alapból utcán,,zavart'' is vagyok egy kicsit, ez pedig még jobban nehezíti a dolgot.
Hogyan értessem meg velük? Attól félek, hogy egyszer csak befizetnek valami tanfolyamra csak úgy,képesek rá.
Én úgy vagyok ezzel mint a fürdőkáddal. Sosem ülök bele, zuhanyozni szoktam de nem dobom ki mert mi van ha egyszer mégis...
A jogsi jó ha meg van, attól bicajozhatsz, de ha egyszer esetleg egy élet múlhat azon, tudsz e vezetni, akkor rájössz hogy igazuk van
Maga kresz tanfolyam gyalogosan is jól jöhet. Az még nem is egy nagy összeg. Ha ezt vállalják a szüleid, ne mondj rá nemet. Itt a nyár, ha még diák vagy, két hét alatt letudsz egy ilyen tanfolyamot. Az autós órákat még akkor is elhagyhatod. De meg is beszélheted az oktatóval, hogy először csak néhány próba órát fizetnél, mert nem tudod, hogy akarod e/ menne e? Biztos nem te vagy az első ilyen ember. Senki sem tudja, amíg ki nem próbálja.
És egy fontos dolog: amíg tanuló vagy, addig az oktatód a söfőr és minden felelősség az övé. Nála is van fék, plusz az első órán nem zavar ki a forgalomba. Egy rutin pályán vagy egy parkolóban fogsz körbe-körbe menni
Én se akartam jogsit, nem éreztem rá magam alkalmasnak, de a szüleim erőltették. Kivételesen ebben az egyben igazuk volt. Tényleg hasznos a jogsi, főleg, ha már az embernek gyereke van. Hidd el. Megéri. Persze a Te döntésed, csak érdemesebb lenne akkor megcsinálnod, amikor még szabad vagy nyáron (szabadabb), és nem a munkahelyről kell emiatt elkérezdkedni.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!