Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetséges, hogy egy szülő...

Lehetséges, hogy egy szülő annyira fél a változástól, melyet gyermeke leválása jelent, hogy tudat alatt inkább arra törekszik, hogy ne váljon önállóvá és még nagykorúként is az ő "kisfia" maradhasson?

Figyelt kérdés

2019. júl. 9. 13:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Saját anyámnál az 50-es éveiben kezdett előjönni ez a fajta ragaszkodás.

Apám meghalt, egyedül maradt. Elhagyta magát testileg, lelkileg. És azt látom, hogy mivel nincs társasága, ezért a "gyerekeim ott vannak" alapon velünk akar mindenhova kimozdulni, velünk akar közös programokat. Amivel néha-néha nincs is baj, de egyre többször felhozza a "mikor költözöl haza" kérdést. Mintha 30 évesen arra vágynék, hogy újra anyámmal élhessek és vele TV-zzek esténként.

Legutóbb lebetegedtem és otthon töltöttem pár napot. Folyton jött hogy "jól vagy, jobban vagy már?" meg jött, ölelgetett, puszit adott a homlokomra hogy "az én kicsi fiam". Olyan kényelmetlenül éreztem magam, hogy inkább fogtam magam és hulla betegen levezettem 250 km-t csak ne kelljen engem babusgatni.

Főleg, hogy 10 éve távol élek tőlük, bármi szar volt, nekem kellett megoldani, magamnak felállni belőle.

2019. júl. 9. 20:06
 12/12 anonim ***** válasza:

Főleg akkor, ha anyukának nincs már semmi öröme, kiürült a házassága, nincs se karrier, se hobby, se barátok, "feláldozta magát a család oltárán".

Az ilyen pasikat nagyon messze el kell kerülni szerintem.

2019. júl. 9. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!