Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit engedtek meg a szülőkne...

Ti mit engedtek meg a szülőknek, mibe szólhatnak bele és mibe nem? 20+évesekhez szól elsősorban a kérdés, akik még otthon laknak?

Figyelt kérdés
2019. júl. 5. 21:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
23%
A kérdés feltevése helytelen. Így szól helyesen: Huszonévesek, akik otthon élétek: Nektek mit engednek meg a szüleitek? Mit várnak el tőletek ha még mindig eltartanak részben?
2019. júl. 6. 08:54
 12/24 anonim ***** válasza:
57%
Semmit és semmibe? Mármint ha ilyenekre vonatkozik a kérdés, hogy pl. mit csinálok, mikor megyek, mikor jövök, kivel megyek, hová megyek, mit veszek fel, meddig vagyok ébren, meddig alszom stb., akkor ezekre tényleg ez a válasz. Nálunk ez sosem volt kérdés, már gimis koromban sem szóltak bele ilyenekre. A barátaim és a párom is mindig átjöhettek, illetve akár nálunk is aludhattak. Ebből sem volt közöttünk soha semmilyen konfliktus. Nyilván előre szóltam, ahogyan ők is mindig szóltak, ha vendég jött hozzánk, meg is kérdezzük és próbálunk mindent úgy szervezni, hogy ez a másikat ne zavarja. A szüleim tartanak el, én még nem dolgozom, a házimunkán osztozunk és ennyi. Nálunk mindig ez volt a felállás.
2019. júl. 6. 17:42
 13/24 anonim ***** válasza:
21 éves vagyok, ez lemaradt.
2019. júl. 6. 17:42
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem a megengedés jegyében, hanem a jó együttélés jegyében: nem kéretőzöm el, de elmindom, hogy elmegyek, és csak hilnap d.u jövök. Ennyit megérdemelnek, hogy ne aggódjanak hogy valaki kinyírt, es anyu se főzzön feleslegesen rám. Ha ők elmennek itthonról, odairják az asztalra hogy xynál vagyunk majd jövünk. -Szerintem ez jó dolog. Az, hogy kit vihetek fel? Nyílván nem visz3k fel hetente mas pasit, de ha valakit hazaviszek, azt előre megmondom. Ez az ő házuk. Bár én a tetőtérben lakom, ők lent, de akkor is. Szoktam szólni, hogy a hetvégén elutazom-csak hogy anyu ne varjon ebédre. Amugy egyetemista vagyok, de dolgozom. Nem kertrk penzt azert, hogy itthon élek, de nem lennék ingyenélő. Havi negyvenetvleadok, kajara, rezsire, arra amire kell. Nem szálloda. Tökeletesen egütt élünk. Kommunikálunk, és ez a kulcsa a dolognak.

22/N

2019. júl. 6. 23:34
 15/24 anonim ***** válasza:
70%
A #14 hozzászólásával a legkorektebb, amit eddig ebben a témában olvastam. Ajánlom a fiatalok, és a szülők figyelmébe,minden egyes gondolatát.
2019. júl. 7. 02:35
 16/24 anonim ***** válasza:
13%
Bármibe heleszólhatnak, de semmit nem "mondhatnak meg" .. te döntessz az életedröl, ők már felneveltek és kész is a dolguk.
2019. júl. 7. 08:48
 17/24 anonim ***** válasza:
44%
Nem kész, mivel a gyerekük még nyakukon van. Nehogy már a szülő annak az engedélyére szoruljon, aki nélküle nem boldogul....
2019. júl. 7. 16:13
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nincs engedélykérés vagy "beleszólás", ha elmondom mit tervezek esetleg elmondják a véleményüket vagy tanácsot adnak. Párom gyakorlatilag nálunk lakik ezen a ponton, rezsi nem igazán lett több, a szobámban elférünk és a kaját egyre jobban magunknak intézzük, jól kijönnek szóval ebből sose volt baj, ezért a többesszám.

Annyit szeretnének tudni hogy ha megyünk hova, és mikor jövünk, azt is azért hogyha pl azt mondjuk hogy 8-ra itthon leszünk, 10-kor nem vagyunk sehol és nem vesszük fel a telefont se akkor tudják hol kezdjenek el keresni hogy pl csak bealudtunk a havernál vagy valahol egy kanyar mellett a fejreállt kocsiban fekszünk darabokban.

2019. júl. 7. 18:52
 19/24 WiVi86 válasza:

"Fogjatok le!" effekt. Maradéktalanul leadom a keresett pénzt. De (!) elvárnám, hogy ne másodállásban kelljen dolgoznom, mert őt rágja a penész belül! Ehhez képest, állandóan beleszól mindenembe, ha esetleg jól kijövök azéppen aktuális főnöknőmmel és meghív egy kávéra, ne üvöltse már a teló végén: "A k**a anyád! Vonszold haza a p**d, úgy, hogy a főnököm hallja, és úgy nézzen rám, mint aki kanalat nyelt! Fél óra alatt vagy 7x, azaz hétszer (!) hívott fel, mikor érek már végre haza?!? És jóformán kutyasétáltatás+bevásárlás volt a feladatom. Akkor! Még mindig itt lakom, de már Pesten geccsölök. Még mindig feladataim része a kutyasétáltatás és nincs engedmény! Túlórázom, mert idegenforgalomban dolizom. Nem minden ember egyforma.

Mával ~1,5 hónapja, hogy nem megy dolgozni, mindenféle ürüggyel. Egész nap fekszik, olvas, brunyál, kakál, reggel leviszi a kutyákat, majd, ha jön 1 >>olyanja<< elmegy 1-2 dologért a boltbw. Időnként főz. Szerencsém van, mert van ingyen ebéd biztosítva a munkahelyemen, de mire Pestről hazaérek, elvárnám a rend, fegyelmet, és hadd hallgassak már csendben magamban zenét, ami értem, hogy neki vad (metál)- de nekemjnagyon jólesik.

Értitek? Ne nekem kelljen már mosogatnom, rwndezkednem, mosnom, mert nagyon unom. Ő az anyám nem a pasim, de még, ha lenne is, attól sem tűrném el folyamatosan!

Meg még hallgassam, ez+az milyen, hogy él Mucika/Cica/stb.! Kit érdekel?!?!? Engem nem!!!

2019. júl. 8. 12:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként csak üdvözölni tudom 14-es briliáns okfejtését. Nálunk is hasonló volt a helyzet, amíg a csemetéim velünk laktak. Nem "kértem engedélyt", hogy mibe szólhatok bele, de nem is emlékszem hogy valami kapcsán olthatatlan vágyat, vagy késztetést éreztem volna erre. Egyszerűen csak felnőttek módjára tekintettel voltunk egymásra, és ez így remekül működött.
2019. júl. 8. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!